Więc gadanie, ze nieetycznie zachowuje się ktoś, kto liczy właśnie na ową darmowość - dla mnie jest zupełnie nie do przyjęcia.
Działam w tych serwisach od kilkunastu lat. Wybieram naiwniaka, dzięki.
Jak cię kolega zaprasza na piwo to idziesz tylko po to żeby się nachlać za darmo?
Sam piszesz, że nigdy nie korzystałeś z tych serwisów, nie uważasz że to klasyczny przykład "nie znam się więc się wypowiem"?I jeszcze piszesz osobie, która w tym siedzi od kilkunastu lat że jest naiwniakiem.
Bo to jest zwykłe złodziejstwo. System nie jest darmowy tylko polega na wymianie barterowej nocleg za nocleg.
No tak. Ale ja już 3 noclegi korzystałem z Warmshower + raz ktoś mnie odebrał z lotniska + raz zawiózł na lotnisko + raz przechował kartony. Z mojej strony, nikt nie przenocował u mnie.
Przyjmijmy że tworzymy zespół.Ja 3 razy przyjmowałem i ani razu nie korzystałem, więc razem mamy zerowy bilans.
Nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach udostępnienie niepotrzebnego łóżka czy kawalka podłogi jest tak bardzo dziwne?.. Ludzie oferują to i nie widzą w tym biznesu a pomoc innym która praktycznie ich nic nie kosztuje. To jest normalne że ludzie chcą poznawać nowych ludzi mających te same Zainteresowania. Poznałam ludzi którzy wprost powiedzieli że przyjmują ludzi tylko dlatego że sami już nie mają czasu podróżować a uwielbiają to, z resztą kiedyś też wiele osób oferowalo im nocleg. To jest logiczne i bardzo ciekawe doświadczenie uważam.
Poznałam ludzi którzy wprost powiedzieli że przyjmują ludzi tylko dlatego że sami już nie mają czasu podróżować a uwielbiają to, z resztą kiedyś też wiele osób oferowalo im nocleg. To jest logiczne i bardzo ciekawe doświadczenie uważam.
... żeby "odpracować" swój darmowy nocleg powinna ona przynieść wino, upominek, albo ugotować obiad. Przy czym przydałoby się tu jeszcze zaznaczyć, jaka musi być minimalna cena tego wina, żeby nie wyjść na nieetycznego gościa co się chce wykręcić najgorszym sikaczem z Biedronki
Nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach udostępnienie niepotrzebnego łóżka czy kawalka podłogi jest tak bardzo dziwne?..
Nie rozumiem dlaczego w dzisiejszych czasach udostępnienie niepotrzebnego łóżka czy kawalka podłogi jest tak bardzo dziwne?.