Cytat: m.arek w 5 Sty 2019, 23:39Paranoja.Jak rozpalam ognisko, a kolega pójdzie po piwo i kiełbasę to ma mieć stowarzyszenie?Nie, jeśli obracasz gotówką, która nie jest rejestrowana. Jeśli jednak 20 tysięcy osób wpłaci Ci na konto po 20 zł na kiełbaski na ognisko, to masz 400 tysięcy przychodu. I udowadniaj teraz, że to była darowizna na kiełbaski. W dobie naprawdę upierdliwych urzędników US ja bym dmuchał na zimne. Zbiórka gotówki na starcie - spoko. Ale przelewy - tylko na konto fundacji, stowarzyszenia itd. Byłoby niefajnie potem pojawić się w nagłówkach gazet jako największy szuja gminy, który oszukał naród na 300 tysięcy złotych (tyle wyliczyłby US podatku sankcyjnego, a dziennikarskie hieny łykną każdą sensację).
Paranoja.Jak rozpalam ognisko, a kolega pójdzie po piwo i kiełbasę to ma mieć stowarzyszenie?
Hej zacząłem ostatnio organizacje maratonów pro bono. Jak to jest, bo nie chcę utopić się w jakieś kary od US. Czy i jak rozwiązujecie sprawy przyjmowania środków na MP, nie macie obaw, że się US przyczepi. W sumie robię to dla innych nie robię tego dla kasy, ale "dobrych ludzi" nie brakuje i obawia się KAR za swoją działalność Charytatywną. Jak to jest u nas w kraju?
Zastanawia mnie również, czy maraton i zlot nie są przez przypadek "imprezą turystyczną".
Cytat: Wycior w 5 Sty 2019, 17:43W poniedziałek jestem u mojej księgowej. Podrzucę jej temat, zobaczymy co mi powie.Czekam na info:) Dzięki
W poniedziałek jestem u mojej księgowej. Podrzucę jej temat, zobaczymy co mi powie.