Autor Wątek: Kellys Coach droga ok 550-600km na kilka dni. Czy wytrzyma??  (Przeczytany 1592 razy)

Offline Mężczyzna klucha710

• Miasto: Sępólno Krajeńskie
  • Na forum od: 27.03.2010
Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, ale to nie istotne. Mam pytanko, ponieważ na zeszły sezon kupiłem sobie rowerek Kellys Coach i powiem, że jeździłem na nim dosyć często tym samy nabiłem ok 1000 km. W tym sezonie planujemy w raz ze znajomymi wyskoczyć na dłuższą, a mianowicie bardziej malowniczą trasę. Obraliśmy sobie za cel wyjazd z Sępólna Krajeńskiego do Malborka, a potem do Brodnicy i z powrotem do Sępólna. Łącznie trasa ma ok 550-600 km. Mam roczny rowerek i nieco przyłysawą tylną oponkę. Tutaj pojawia się pytanko, czy ten rower wytrzyma taką trasę??? Od razu mówię, że nic prócz oponki nie pozostawia nic do życzenia, dbam o rowerek. Ale czy sprzęt nadaje sie na tego typu trasy?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!!

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Załóż nowe opony (do turystyki najlepsze są Schalbe Marathon - z wkładką antyprzebiciową) i jazda!. :D O sam rower się nie martw, marketowy twór to nie jest więc da radę. Ludzie kiedyś świat objeżdżali na znacznie gorszych maszynach :)

P.S. Szybko napisz króciutkie przywitanie, bo Cie pogryzą :P

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
A jak Cię nie stać na marathony, to zamień przednią oponę z tylną miejscami i jedź, będzie dobrze! :)
A jak będzie źle, to też będzie dobrze ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna klucha710

• Miasto: Sępólno Krajeńskie
  • Na forum od: 27.03.2010
Hehehee, dziękuję za słowa otuchy, bo cena marathonów jest nader imponująca :D.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum