Autor Wątek: Koła do wyprawowca - piasty CL na 36 szprych  (Przeczytany 4001 razy)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Zakłada się elegancko :D
(na razie tylko Schwalbe Dureme, Spece Trigger Sport i Vittoria Mezcal)
« Ostatnia zmiana: 16 Sty 2019, 18:19 wojtek »

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Nie mówię, że A719 są złe, bo jednak też z 25kkm mi naleciały, ale pod tarcze 29" są inne propozycje również. Chociażby Alexrims SX44. Od Dt Swiss też coś się znajdzie.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
Ja teraz zamówiłem na tylne koło obręcz dedykowaną dla ebike DT Swiss H 522. Niby niecałe 600g wagi a udźwig 150kg. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
A719 też nie jest bez wad. Po paru latach zaczęła pękać, ale od środka

No tak, jednak kilka osób na forum ma te obręcze i sobie chwali. Chociażby 33 tys. km, bezawaryjnej jazdy, u Pawła70 to nie jest zły wynik, szczególnie pod sakwami i pewnie z hamulcami V na pokładzie.

Od kiedy produkują XM to ludzie się na ten produkt nacinają, w tym ja. Te obręcze pękają wokół oczek, rozwarstwiają i łamią na warstwie ciernej pod klocek hamulcowy, rozlatują się jak radziecki silnik odrzutowy. Ta obręcz zupełnie nie nadaje się pod sakwy.
Już pomijam fakt, jak zakłada się jakąkolwiek oponę, na XM319. Tym, którzy musieli to robić, szczerze współczuję.

Te 33k km to przede wszystkim asfalt i oczywiście hamulce V

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
Widzę, że wątek się o obręczach zrobił (a ja o piastę pytam) tym samym mam rozumieć, że brać forumowa shimanowskie kulki poleca (no gdyby to chociaż stare deore były ;)) i innych propozycji/sugestii nie ma/nie zna? :o 

• Użytkownik forum
Hope to bardzo dobre piasty. Ze stajni DT na 36 szprych jest seria 540 dla tandemów ale cena już niestety wysoka https://www.bike24.com/p235838.html

• Użytkownik forum
A spotkał się ktoś z DT Swiss 350 Hybrid? Dedykowana i wzmocniona do elektrycznych mtb...zastanawia mnie jej porównanie z klasyczną 350?

• Użytkownik forum
Tu jest więcej https://www.missionhybrid.dtswiss.com

Ale chyba tylko sztywne osie

• Użytkownik forum
Z informacjami na tej stronie już wcześniej się zapoznałem ale tak czy inaczej dzieki,  interesuje mnie różnica pomiędzy Ratchet System 18 ("RS18"; standardowa piasta) vs nowy RS 24 (piasta hybrydowa) i jej ewentualny wpływ na użytkowanie roweru (klasycznego, nie hybrydowego) bo poza tym inne "statystyki" przemawiają za piastą hybrydową ...sztywna oś nie jest problemem (mam ramę Trolla więc wejdzie i QR i oś sztywna) z tarczami na 6 śrub też się ewentualnie pogodzę

540 nie wchodzi w grę bo cena to dwukrotność 350  :(

• Użytkownik forum
Temat ogarnąłem, decyzję podjąłem, wątek do zamknięcia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum