Autor Wątek: Zimą na Święty Krzyż  (Przeczytany 1127 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Zimą na Święty Krzyż
« 24 Sty 2019, 19:54 »
Zima trzyma, ale to nie znaczy, że nie da się jeździć porządnych tras ;). Świętokrzyska klasyka - czyli podjazd na Święty Krzyż bezpośrednio z Warszawy. Zimno, ale dobre warunki do jazdy, na szczycie puściutko i klimatycznie.

Relacja:
http://wilk.bikestats.pl/1729859,Zima-na-Swiety-Krzyz.html
Zdjęcia:
https://photos.app.goo.gl/XrV43jtPXnfWC5447

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Odp: Zimą na Święty Krzyż
« 24 Sty 2019, 20:16 »
Święty Krzyż widzę że wpisał się do Twojego kalendarza jako co roczne Noworoczne postanowienie ;)
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 24 Sty 2019, 20:22 »
Rok temu o tej porze też wjeżdżałem na Św. Krzyż. Bryczką  :D
Zacny przejazd i intrygujące fotki. Ta pora roku ma niesamowite klimaty w Świętokrzyskich.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
« 24 Sty 2019, 20:45 »
Normalnie wielki szacunek!!

Offline Kobieta linuś

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 01.01.2018
« 24 Sty 2019, 20:46 »
I były nawet fryteczki  :icon_redface: :)

Super Wilku, oglądając zdjęcia aż chce sie znów w weekend wskoczyć na rower i zrobić jakąś porządną trasę  :icon_smile2:
To było dla mnie jak olśnienie.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 24 Sty 2019, 20:47 »
Fajna wycieczka. Wygląda, że ciepło nie było. Zdradź co masz na nogach. Mnie marzną stopy na samą myśl  zapięcia  spd'ów  na mrozie. 
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

RDK

• Gość
« 24 Sty 2019, 23:23 »
Mnie marzną stopy na samą myśl  zapięcia  spd'ów  na mrozie.
Tylko podpowiem, że w trekingowych butach też marzną ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 25 Sty 2019, 11:53 »
Święty Krzyż widzę że wpisał się do Twojego kalendarza jako co roczne Noworoczne postanowienie ;)

Obowiązkowo tam przynajmniej raz w roku jestem ;). To są jedyne solidne góreczki w sensownym zasięgu z Warszawy, dlatego zawsze chętnie tam powracam

Rok temu o tej porze też wjeżdżałem na Św. Krzyż. Bryczką  :D
Zacny przejazd i intrygujące fotki. Ta pora roku ma niesamowite klimaty w Świętokrzyskich.

Rzeczywiście zima bardzo klimatycznie tam wygląda, jest pewna namiastka wyższych gór. A teraz było to dobrze widać, bo w Warszawie śniegu w ogóle nie było (choć dziś już mamy w nadmiarze ;)), natomiast Święty Krzyż już w zimowej szacie.

Fajna wycieczka. Wygląda, że ciepło nie było. Zdradź co masz na nogach. Mnie marzną stopy na samą myśl  zapięcia  spd'ów  na mrozie. 
Jechałem w zwykłych letnich butach SPD, do tego dwie pary skarpet i ochraniacze na stopy - więc raczej standardowy zestaw. Ale wiadomo, że jeśli chodzi o stopy bądź dłonie to odczucia temperatury to czysto indywidualna sprawa.

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 25 Sty 2019, 14:09 »
Polecam dodatkowo zwykłe aluminiowe wkładki do butów za parę złociszy w każdzym obuwniczym, świetnie izolują od spodu
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 5 Lut 2019, 21:22 »
A jak jest u Ciebie z żywieniem? Bo najczęściej w relacjach gości żarcie z McD, lub inny tłusty fast-food lub barowe jedzenie.
Na żywo też widziałem, że na długich trasach nie żywisz się jakoś wyszukanie, dosłownie możesz jechać na zupkach chińskich.

Nie miałeś nigdy problemów żołądkowych, zgagi?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2019, 21:39 »
A jak jest u Ciebie z żywieniem? Bo najczęściej w relacjach gości żarcie z McD, lub inny tłusty fast-food lub barowe jedzenie.
Na żywo też widziałem, że na długich trasach nie żywisz się jakoś wyszukanie, dosłownie możesz jechać na zupkach chińskich.

Nie miałeś nigdy problemów żołądkowych, zgagi?
Może właśnie dlatego nie mam problemów żołądkowych, że znalazłem dietę-cud  :P
Bardzo rzadko mi żołądek na rowerze nawala. W Macu to jadam okazyjnie, ale na rowerze dobrze się to u mnie sprawdza, generalnie większość szybkich kalorii czyli także typu makarony. Bo zupki chińskie to przecież inaczej makaron po prostu. Na rowerze po prostu spalanie jest takie, że nawet średnio zdrowe jedzenie organizm szybko przerabia. Przy zwykłym trybie życia jak w mieszkaniu to już by to miało negatywne efekty, ale przy dużym wysiłku sprawdza się dobrze.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum