Autor Wątek: Poszukuję fana długich wyjazdów z namiotem  (Przeczytany 1708 razy)

Offline Mężczyzna twojlokalnykurier

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 27.01.2019
W okolicach końca czerwca/początku lipca chcę uskutecznić około 10 dniowy wyjazd z sakwami i namiotem. Najchętniej to w stronę Morza Śródziemnego - wybrzeże Słowenii czy Włoch. W sumie około 1200-1300 kilometrów. Ani początek ani koniec trasy nie jest ustalony więc wszystko do dogadania. Drogi raczej utwardzone bo z obciążeniem ciężko po tych nieutwardzonych jeździć. Ogólnie wszystko do ustalenia tu w wirtualu a później w cztery oczy. Ktoś chętny? Preferuję osoby nie starsze niż ja czyli tak do czterdziestki :)

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Tzn ? ile masz lat ?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
O wieku lepiej nie pisać, zaraz będą sugerować, że intencje są pozarowerowe.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
He he:) pytanie moje nie miało żadnych podtekstow, bo ktoś stawiając warunki powinien sam to uwzględnić..

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
10 dni to stanowczo za mało na "długi wyjazd".

Rozważyłbym, ale nie lubię się śpieszyć.
1200-1300 km z pełnym bagażem w sakwach, czasem w wyżynnych terenach ze sporą dzienną sumą przewyższeń - może się okazać trudne.
Mam rower trekkingowy, opony schwalbe maraton z bieżnikiem- więc nie mam szans z szosówkami na slickach, kolarzówkami itp.

Limit czasowy możliwy do (znacznego) zwiększenia - czy sztywno podyktowany dostępnością urlopu?

Offline Mężczyzna patrykd

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 03.06.2014
Do Włoch bym się chętnie wybrał, ale raczej rejony od środka na południe. Północy już się naoglądałem na rowerze. No i tak jak pisał poprzednik wydłużyłbym czas do dwóch tygodni. Jak zamierzasz zabrać rowery. Z doświadczenia wiem, że robi się z tym problem jeśli chodzi o Włochy.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
ak zamierzasz zabrać rowery. Z doświadczenia wiem, że robi się z tym problem jeśli chodzi o Włochy.

Co masz na myśli? W czym problem?
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
pytanie moje nie miało żadnych podtekstow, bo ktoś stawiając warunki powinien sam to uwzględnić..

No i uwzględnił. Napisał "nie starsze niż ja czyli tak do czterdziestki", z czego wniosek, że ma 40 lat.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
z czego wniosek, że ma 40 lat.
Nie ma jeszcze 40 ale jest po 30` Tak obstawiam.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna schneider

• Miasto: Gorzów Wlkp.
  • Na forum od: 11.06.2014
Halo, jestem pewien, że twoja granica  wieku dla współtoważysza podróży to nie ma sensu. Ty będziesz szczęśliwy, leżeli ktokolwiek, bez względu na wiek pojedzie z tobą.  Ja znalazłem jednego kumpla, Kazika, który pojechał ze mną na Kubę (2 tygodnie na rowerach). Następną wyprawę na SriLankę to już objechałem sam. Ja mam 69 lat  a Kazik 72. Pozdrawiam.

Offline Mężczyzna Wigr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.09.2018
Cześć, mógłbyś podesłać ślad gpx (jeżeli masz)/opis Waszej trasy na Kubie?
Szukam fajnej trasy od Santiago de Cuba do Havany.
Pozdr.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum