... mnie ostatnio smakuje łyknąć sobie kilka łyżeczek oleju konopnego. Pomijając zawartość omega-3 (teoria), po prostu mi smakuje (praktyka). Podobnie zresztą jak i espresso.
Np. Strasser jeździ głównie na węglowodanach, tyle że w płynie, bo tak się szybciej przyswajają, a to jest numer 1 jeśli chodzi o osiągi na ultra.
Akurat Strasser "dietę" na ultra opiera mi.in. na płynnym specyfiku Ensure Plus, który jest zalecany przy rekonwalescencji, dla osób z utratą wagi, brakiem apetytu itp. Jest wysokokaloryczny, ale obok węglowodanów zawiera też sporo białka i tłuszczu.
Pierwszy z brzegu skład pokazuje, że Ensure Plus na 100g ma 19g białka, koło 20g tłuszczów i 52g węglowodanów
W każdym bądź razie Starsser bazuje na węglowodanach i białku, czyli dokładnie przeciwnie niż zaleca Pablo.
Biorąc pod uwagę skład, równie dobrze można napisać ... "bazuje na węglowodanach i tłuszczu"
Wilku powiedz ile dziennie zupek chińskich jadłeś i jakie są tego koszty w Finlandii i Norwegii.
teraz przez większą część dnia jestem na tzw. poście przerywanym. Jem w oknie około 4-6 godzin na dobę.
/.../... mnie /.../
Ensure Plus na 100g ma 19g białka, koło 20g tłuszczów i 52g węglowodanów
Biorąc pod uwagę ponad dwukrotnie wyższą kaloryczność tłuszczów (około 4 kcal/g dla węglowodanów i 9 kcal/g dla tłuszczów), to kalorii z tłuszczu jest w nim praktycznie tyle samo, co z węglowodanów.