Autor Wątek: MRDP - strój zastępczy ;)  (Przeczytany 9896 razy)

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
Odp: MRDP - strój zastępczy ;)
« 4 Lut 2019, 23:03 »
Dyskryminacja! A Konstytucja zabrania! nie

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 4 Lut 2019, 23:18 »

jak zobaczę kogoś w takim stroju to będę wpisywać na czarną listę
Nie potrzebuję takiej koszulki, ale strasznie kusisz.

Przepraszam, że się wtrąciłem do nie mojego wątku. Już nie będę.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 4 Lut 2019, 23:22 »
Każdy kto zamówi sobie taki strój (lub jakikolwiek inny z nieautoryzowanego źródła)  otrzyma dożywotni zakaz startu w jakiejkolwiek edycji z cyklu MRDP.

Daj sobie spokój z takimi zagrywkami Daniel. Spieprzyłeś całkowicie sprawę strojów, olewasz nas po całości, wstawiasz jakieś zupełnie niewiarygodne tłumaczenia odnośnie grafika - to przełknij tę żabę w postaci tego żartu, a nie próbujesz zmuszać ludzi do tego by stroju nie zamawiali, takie groźby to już pokaz bezsilności. Na liście na ten strój jest już z 15 osób i wielu z nich to są ludzie co tworzyli tę imprezę. Ja się akurat na ten strój nie zapisywałem, ale bynajmniej nie dlatego, że się takiej groźby boję.

Jeśli rzeczywiście te 15 osób wykluczysz - to pójdziesz z nami na wojnę i spora szansa, że sami sobie MRDP pod inną nazwą zorganizujemy, a Twoja impreza stanie się kadłubkiem w stylu zeszłorocznego Zachód MRDP. Zdaj sobie sprawę, że już ludzie przestają takie zachowanie trawić, ostatnimi czasy strasznie ciężko się z Tobą rozmawia, jaki nie jest temat czy regulaminy, czy wygląd strojów, czy trasa GMRDP - to masz zdanie zupełnie odmienne od ogółu i najmniejszej woli do kompromisu. I na wszystkich frontach zmuszasz innych do rozwiązań, które tylko Tobie pasują, wzbudzając w nich coraz większą irytację.

Nie idź w tym kierunku - bo tylko na tym przegrasz, bo jesteś zupełnie osamotniony w takim podejściu. Zamiast podejść z humorem do tej sprawy, to Ty idziesz na pełne zwarcie i próbujesz ludzi szantażować. Ale podstawą skutecznego szantażu jest posiadanie czegoś czego inni nie mogą gdzie indziej dostać, a my taką imprezę jak MRDP damy radę we własnym forumowym gronie zorganizować. Więc na takim szantażu głównie Ty będziesz przegrany, bo MRDP na tym ucierpi; do tego skłócisz się z masą ludzi ze środowiska. Naprawdę Ci to potrzebne do szczęścia?

Proszę przemyśl tę sprawę i wycofaj się. Bo ja choć stroju nie zamawiam to uczestniczę w tej rozmowie o strojach - i wiem, że zamawiający ludzie na pewno Ci nie ustąpią, bo już maja dosyć takiego traktowania. Z dobrym słowem - może jeszcze byś z nimi do czegoś doszedł, ale przy próbach szantażu na 100% nie ustąpią. I się zrobi całkowicie niepotrzebna wojenka, a ucierpimy na tym wszyscy.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 4 Lut 2019, 23:44 »
Jak na razie to pomysłodawca tego projektu kłóci środowisko, rozumiem ideę żartu jako motywację do przyspieszenia prac nad właściwym projektem, ale zaszło to za daleko, skoro mają iść faktycznie do realizacji i koniec tych żartów. Wypuszczenie tego stroju szkodzi wizerunkowi MRDP i nie będę na to bezczynnie patrzeć.

Edit: na przygotowanie strojów MRDP poszło już kupę kasy i czasu, może niektórym wydawać się, że walnięcie loga na plecy i czasu na piersi jest wystarczające, ale nie, nie jest wystarczające i strój będzie dopracowany w każdym calu.
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2019, 23:50 Wigor »

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 4 Lut 2019, 23:49 »
Cóż, trzeba będzie oprócz strojów zorganizować wyścig zastępczy.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2019, 00:14 »
Jak na razie to pomysłodawca tego projektu kłóci środowisko, rozumiem ideę żartu jako motywację do przyspieszenia prac nad właściwym projektem, ale zaszło to za daleko, skoro mają iść faktycznie do realizacji i koniec tych żartów. Wypuszczenie tego stroju szkodzi wizerunkowi MRDP i nie będę na to bezczynnie patrzeć.

To jest tylko Twoja opinia, że pomysłodawca kłóci środowisko. Poza Tobą wszyscy widzą w tym żart, spowodowany tą kiepską komedią, którą mamy od 1,5 roku ze strojami. A Ty zamiast przyłączyć się do żartu - wyciągasz broń atomową i chcesz ludzi wykluczać. Wszyscy w tym wątku Ci to piszą - a Ty dalej nic nie chcesz zrozumieć. Jak tych ludzi wykluczysz - to zniechęcisz do siebie i swoich imprez sporo więcej niż tylko tych 15 co te stroje zamawiają. I osiągniesz tyle, że zorganizujemy własną imprezę w tym stylu, a MRDP zamiast się rozwijać straci wielu uczestników.

To już nie te czasy co 10 lat temu, gdy były 3-4 imprezy ultra w kraju na krzyż. Teraz wybór jest wielki, już się kalendarz nie dopina i jak organizator źle traktuje ludzi - to idziemy gdzie indziej.

Offline Mężczyzna Wigor

« 5 Lut 2019, 00:16 »
i tak to traktowałem jako żart, do wpisu Macka na fejsie mrdp

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2019, 00:31 »
i tak to traktowałem jako żart, do wpisu Macka na fejsie mrdp
Co za wpisu? Nie widzę nic na MRDP, czy to już jest skasowane?

Offline Mężczyzna Wigor

« 5 Lut 2019, 00:33 »
W komentarzach jest:

Maciej Skowronek Mam nadzieję że pojadę w właśnie zamówionej zastępczej koszulce MRDP

« 5 Lut 2019, 00:39 »
Co źle napisałem? Co w tym dziwnego że pojadę sobie GMRDP w nowo kupionej koszulce... Mogłeś zrobić Ty stroje napewno bym kupił ale nie zrobiłeś natomiast jawnie robisz wszystkich w konia pisząc bzdury o tym na jakim etapie jest przygotowanie stroju... Ja już w związku z tym dawno olałem ten strój i nie chcę go choćby był jutro gotowy. A pojadę sobie w takim stroju jaki uznam za stosowne... I winny temu jesteś tylko Ty sam, jak Wilk Ci to wyłożył

Offline Mężczyzna Wigor

« 5 Lut 2019, 00:46 »
Maciek, możesz sobie jechać w dowolnej koszulce ale nie w takiej, która szkodzi wizerunkowi MRDP, a taka wlasnie ta koszulka zastępcza jest.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2019, 01:02 »
Maciej Skowronek Mam nadzieję że pojadę w właśnie zamówionej zastępczej koszulce MRDP
No i co w tym wielkiego? Chyba po to ludzie to kupują, żeby w tym jeździć; przecież oczywiste, że ludzie będą chcieli w tym jeździć przede wszystkim na Twoje imprezy dla żartu, bo to koszulka do tego nawiązująca.

Maciek, możesz sobie jechać w dowolnej koszulce ale nie w takiej, która szkodzi wizerunkowi MRDP, a taka wlasnie ta koszulka zastępcza jest.
Wizerunkowi MRDP to o niebo bardziej niż koszulki zaszkodzi wykluczenie wielu znanych osób co imprezę ukończyły, z tego co kojarzę to jest tam  zwycięzca Extreme i całe podium Total Extreme oraz kobiet bo wśród zamawiających Kosma Szafraniak, Paweł Pieczka, Ryszard Deneka, Michał Więcki i Agata Wójcikiewicz. Oraz bardzo prawdopodobny (w razie ich wykluczenia) rozłam na dwie imprezy. A co te koszulki wizerunkowi szkodzą? Po prostu żart jakich wiele, nic wyścigowi od tego nie ubędzie.

Nie chcę się dalej w tym babrać, bo przekonać Ciebie do czegokolwiek to syzyfowa praca, a zupełnie nie mam ochoty się z Tobą kłócić, bo znam Cię i szanuję za bardzo fajne imprezy. Pozostaje mi tylko prosić byś się wycofał z tego szantażu, bo na 100% ludzie Ci nie ustąpią; a sprawa zupełnie nie jest warta, żeby broń atomową wyciągać. Taki będzie efekt, że się skłócimy i będziemy mieli dwie imprezy zamiast jednej, bo się uparłeś o głupie koszulki. Naprawdę ta głupia sprawa jest warta dla Ciebie takiej afery i skłócenia naszego niewielkiego środowiska?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 5 Lut 2019, 01:03 »
Daniel, a czy 17 miesięcy oczekiwania na strój nie szkodzi wizerunkowi maratonu?

Przecież już nie raz zaoferowano Ci pomoc w tym temacie. Nie skorzystałeś, a teraz jeszcze próbujesz wyrzucić za drzwi tych, którzy mają dość czekania i robią swoje i po swojemu. Czy to również nie szkodzi wizerunkowi maratonu?

« 5 Lut 2019, 01:09 »
Wizerunkowi MRDP szkodzi niestety Twoja niesolidność!!!
Wiem i rozumiem że chciałbyś ukryć swoją odpowiedzialność za to, ale niestety mleko się wylało...
Zastępcze koszulki będą i nic przeciwko temu nie zrobisz... By ratować wizerunek moim zdaniem najlepiej przeprosić że nie zdołałeś zrobić tych strojów dotychczas. Zrobić je jak najszybciej a jak nie potrafisz to poprosić o pomoc i obiecać że podobna wtopa w przyszłości się nie powtórzy.
Zrobisz co uznasz za stosowne, ale ja sobie nie pozwolę na robienie mnie w konia, stąd żadnego dictum nie przyjmę i na starcie stawie się w tej właśnie a nie żadnej innej koszulce.

Offline Mężczyzna Wigor

« 5 Lut 2019, 01:50 »
Pomysł stroju zastępczego uważam za fajny żart, ale puszczanie go do produkcji już takim żartem nie jest i godzi w MRDP oraz moją osobistą pracę, czas i poświęcenie zarówno w organizację MRDP czy przygotowanie strojów.

Jest mi naprawdę przykro, że nie potraficie poczekać kilku tygodni na właściwe stroje. Co za tym idzie całe te 17 miesięcy oczekiwania, które wytyka Emes, czas i środki finansowe poświęcone na przygotowanie projektów, wszystko to poszło na marne.

Chciałbym tez zwrócić uwagę, że całe przygotowanie maratonu, projektów itp. zajmuje ogrom prywatnego czasu, który trzeba wygospodarować między pracą, rodziną, a innymi startami. MRDP to nie firma, która na wpisowym zarabia krocie jak w przypadku zagranicznych imprez.

Mam świadomość tego, że przejechanie MRDP było dla wszystkich ogromnym doświadczeniem, wielką przygodą i chwielibyśmy mieć jak najszybciej pamiątkę z tego Maratonu, coś więcej niż medal. Pochwalić się innym kolega tym o, patrzcie przejechałem MRDP. Jednak proszę, zrozumcie, to wszystko jest robione w wolnym czasie.

Nie mam zamiaru dzielić naszego środowiska, osobiście lubię Michała, pomysłodawcę tego projektu, Ciebie Wilk, Maćka i wszystkich innych co zamówili te stroje i bardzo mi przykro było przeczytać, że chcecie jechać w nich GMRDP. Pamiętajcie, że strój jest formą nagrody za przejechanie całej trasy, a rozdawanie go na prawo i lewo jest dewaluacją tej nagrody, tym bardziej w formie żartu stroju zastępczego.

Chciałbym się też obronić przed zarzutem, że nie chciałem przyjąć Waszej pomocy przy projektowaniu stroju. Sam o taką  pomoc prosiłem, oferując dla pomysłodawcy gratisowy komplet, nikt nie podjął się pałeczki. Niestety ale łatwo się krytykuje i wytyka błędy, gdy nic samu się nie robi. Swoje błędy przyjmuję na klatę, stroje oczywiście powinny być zrobione znacznie szybciej.

Przepraszam też, wszystkich za zbyt pochopną reakcję na próbę jechania GMRDP w stroju zastępczym, nie mam zamiaru nikogo dyskwalifikować czy wpisywać na czarną listę. Mam nadzieję, że w sierpniu wszyscy spotkamy się na starcie GMRDP w strojach takich jak każdy będzie miał ochotę i nikt nie poczuje się urażony.

Mam nadzieję, że zrezygnujecie z pomysłu tego stroju zastępczego
« Ostatnia zmiana: 5 Lut 2019, 03:27 Wigor »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum