Autor Wątek: Rowerowy tydzień w Polsce - gdzie?  (Przeczytany 18844 razy)

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
Rowerowy tydzień w Polsce - gdzie?
« 31 Sty 2019, 13:53 »
Dzień dobry,
gdybyście mieli zabrać 10cio i 13to latka na tygodniowy wypad w Polskę, to jaką miejscówkę proponowalibyście. Chodzi mi o bazę z wygodami (w sensie własnej łazienki, a nie jacuzzi i sauny), z której można by się było wyprawiać w okolicę :) Mamy blaszaka z bagażnikiem, więc moglibyśmy odjeżdżać kawałek dalej od rzeczonej bazy i eksplorować, już rowerowo :) Bardziej wschód i południe, bo mamy bliżej :P

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odp: Rowerowy tydzień w Polsce - gdzie?
« 31 Sty 2019, 14:33 »
Całkiem blisko i ciekawie masz okolice Tomaszowa Mazowieckiego (Spała, Inowłódz, Konewka, Jeleń, Błękitne Źródła, Poświętne, Groty Nagórzyckie, Zalew Sulejowski, Podklasztorze-Sulejów oraz spływy kajakowe dla odmiany również. Dobrze rozbudowana infrastruktura, różne atrakcje. Z dzieciakami Łatwo, blisko, wygodnie i różnorodnie.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna marshalo

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 11.01.2018
    • Dookoła Podkarpacia
« 31 Sty 2019, 15:12 »
Pierwsza mysl, jaka sie nasuwa, to Roztocze. Niemal kazdy z tego forum tam rowerował i pewnie moglby Ci ten region polecic. Baze mozesz zrobic w Zwierzyncu, czy Krasnobrodzie, jest gdzie jezdzic, zarówno asfaltami, drogami gruntowymi, leśnymi, po stosunkowo płaskim terenie. Do tego, jak chłopaki lubia wodę, to jest sporo fajnych miejsc do kąpieli, popływania kajakiem.

Druga opcja, to moze byc Polesie. Baza w okolicach Okuninki, mozna szlakiem Green Velo przejechac sie w kierunku Chełma, czy wzdluz Bugu kawałek na północ. W poblizu masz Poleski Park Narodowy z ciekawymi sciezkami dydaktycznymi, czy Pojezierze Łęczyńsko - Włodawskie.

Offline Mężczyzna Bazyl3

« 31 Sty 2019, 15:24 »
Druga opcja, to moze byc Polesie. Baza w okolicach Okuninki, mozna szlakiem Green Velo przejechac sie w kierunku Chełma, czy wzdluz Bugu kawałek na północ. W poblizu masz Poleski Park Narodowy z ciekawymi sciezkami dydaktycznymi, czy Pojezierze Łęczyńsko - Włodawskie.

Roztocze mamy już troszkę objechane, więc mój wzrok szukał czegoś innego i spoczął właśnie na Polesiu. Ale "osławione" Białe, a co za tym idzie Okuninkę chyba sobie daruję. Znalazłem fajny port w środku parku :) Dzięki za podpowiedź :D

Offline Mężczyzna Bazyl3

« 31 Sty 2019, 15:26 »
Całkiem blisko i ciekawie masz okolice Tomaszowa Mazowieckiego (Spała, Inowłódz, Konewka, Jeleń, Błękitne Źródła, Poświętne, Groty Nagórzyckie, Zalew Sulejowski, Podklasztorze-Sulejów oraz spływy kajakowe dla odmiany również. Dobrze rozbudowana infrastruktura, różne atrakcje. Z dzieciakami Łatwo, blisko, wygodnie i różnorodnie.

Okolice Tomaszowa rzeczywiście niedaleko. Może jakiś weekend. Dzięki za podpowiedź :D

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 31 Sty 2019, 17:03 »

Roztocze mamy już troszkę objechane, więc mój wzrok szukał czegoś innego i spoczął właśnie na Polesiu. Ale "osławione" Białe, a co za tym idzie Okuninkę chyba sobie daruję. Znalazłem fajny port w środku parku :) Dzięki za podpowiedź :D

Dobrze zrobiłeś odstawiając Okuninkę, natomiast jestem ciekaw tego portu na Polesiu. Urszulin?
Na Polesiu jest największy odsetek łosi w Polsce na M2
« Ostatnia zmiana: 31 Sty 2019, 17:09 paweł.70 »

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Bazyl3

Dobrze zrobiłeś odstawiając Okuninkę, natomiast jestem ciekaw tego portu na Polesiu. Urszulin?
Na Polesiu jest największy odsetek łosi w Polsce na M2

Port w sensie przystani po rowerowaniu i pieszych wypadach, a nie kapitanatu :P Będziemy mieszkać, jakkolwiek to brzmi, w Babsku :D

• Marin
Mapa Google nie chce wskazać miejscowości Babsk w tym rejonie.

jestem ciekaw tego portu na Polesiu.
Na Polesiu najwiekszy port był w Pinie. Stacjonowała tam Flotylla Rzeczna Marynarki Wojennej. Drugą bazą byłą Nyrcza. Flotylla ta liczyła sobie około 100 jednostek bojowych i transportowych.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Na Polesiu najwiekszy port był w Pinie.

W Pińsku? :)

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Na Pinie w Pińsku  ;D

Offline Mężczyzna marshalo

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 11.01.2018
    • Dookoła Podkarpacia
Mapa Google nie chce wskazać miejscowości Babsk w tym rejonie.

Też szukałem, ale wyskoczył tylko Babsk w łódzkiem  :) Dopisz 'Babsk Polesie' - wioska w samym centrum PPN, miedzy Jeziorem Wytyckim a Łukie.

• Marin
Tak mnie się wydawalo,że gdzieś widziałem na Polesiu tę nazwę.
Dzięki marshalo.

Offline Mężczyzna Sebastian

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.03.2015
    • Dzieciaki w Plecaki
« 12 Lut 2019, 12:03 »
Ja zabrałem córkę na rower w podlaskie, a później drugi raz pojechaliśmy w Puszczę Białowieską - polską i białoruską - byłem z kolegami i także ich dziećmi, dzieciaki w wieku 2,5 - 7 lat. Jak chcesz, podam linki do opisu trasy i wyjazdu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum