Autor Wątek: V KMT 3-4 sierpnia 2019  (Przeczytany 23475 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: V KMT 3-4 sierpnia 2019
« 2 Sie 2019, 22:56 »
Na jutro tez mamy
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 3 Sie 2019, 06:19 »
Piwo i kiełbaski dwa dni pod rząd??? Mam nadzieję, że zbilansowane w odpowiednich proporcjach ;)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

• Użytkownik forum
« 3 Sie 2019, 07:00 »
ejno, zgubiłaś parę tysięcy kalorii wydatku energetycznego po drodze ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

« 3 Sie 2019, 07:06 »
I nawet mam dzisiaj zakwasy ;) To chyba od tej gimnastyki przy szukaniu pępuszków i talerzy biodrowych ;)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 3 Sie 2019, 11:20 »
Dlaczego Bitels poza trasą? Coś się stało?

• Użytkownik forum
« 3 Sie 2019, 11:31 »
Chyba pojechał powrotem. Jedzie z Przemkiem, być może zasugerowali się jakimiś trzysetkami i pojechali tak, jak grupa 300. A to jest dla nich powrót. Już jedzie w kierunku trasy.
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 4 Sie 2019, 20:05 »
Dzieki Eli za kolejny świetnie zorganizowany maraton. Impreza dla mnie bardzo udana. Połączyłem przyjemne z pożytecznym i do Kórnika zabrałem na krótki urlop rodzinę  ;)
Jak zwykle sympatyczna atmosfera w bazie, ekipa bardzo pomocna i zaangażowana. W przyszłym roku na pewno wrócę i moja rodzina też  ;D
Trasa niby nie była trudna, niecałe 3000m przewyższeń. Jednak brak szczegółowego rozpracowania parabolicznych podjazdów, przez to zły dobór przełożeń, no i wiara w swoje możliwości  ::) zaowocowała premierową solą kolarstwa w moim wydaniu w obecności konsultanta górskiej części trasy KMT - Emesa  :icon_redface:
Trasa przebiegała bocznymi drogami, z niewielkim natężeniem ruchu, nawierzchnia w większości dobra. Na pochwałę zasługuje wcześniejszy objazd przez orga.
Za Trzebnicą natknąłem się na perełkę wśród DDR-ek. Bardzo szeroka droga, ze znikomymi różnicami poziomu na przejazdach, wyjazdach z posesji, chciałoby się czegoś takiego więcej.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Bitels

• Gość
« 4 Sie 2019, 20:35 »
I ja dziękuję za tegoroczną edycję KMT. I chociaż w tym roku nie udało się, to mam satysfakcję, że pomogłem zmęczonemu koledze.
Baza i ludzie jak zwykle wspaniali, aż chce się wracać.
Łeb zarypany różnymi sprawami też przejazdu nie ułatwiał, ale przynajmniej maraton przejechaliśmy z Przemkiem w formule prawdziwie turystycznej. Nawet borsuki widzieliśmy w chaszczach nad Odrą.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 4 Sie 2019, 20:35 »
Byłem tam, widziałem, cieszyłem się z wami...
Prawie dwa dni spędziłem w bazie maratonu. Po raz pierwszy obserwowałem jak to wygląda od kuchni, od sanitariatów, od miejsc do spania. Ogrom pracy włożyło kilkanaście chyba osób z KBR, aby uczestnicy mieli wszystko co trzeba. Dla nich to trwało dużo dłużej niż przejechanie 500 i 300 razem wzięte. Robili to wszystko jakby mimochodem, żartując ze sobą i tworząc super atmosferę. Brawo KBR.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 4 Sie 2019, 21:50 »

I ja dziękuję za tegoroczną edycję KMT...

Najważniejsze, że spróbowałeś i wiesz jak ugryźć 500 za rok. Powodzenia

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 4 Sie 2019, 23:34 »
Fajnie było spotkać Was na górskim odcinku trasy. Gdyby cały maraton był po górach, jechałbym z Wami. A tak spiłem tylko śmietankę, niektórych zagadałem na śmierć, a potem zmyłem się do domu. I wystarczy :D

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 5 Sie 2019, 08:51 »
Jak zwykle świetna organizacja. Tym razem jechałem "towarzysko" trzysetkę - z tatą, który pierwszy raz pokonał dystans pow 200 km. Wszystko się udało, tj. dojechaliśmy na metę, be żadnych nieciekawych przygód. Fajnie było, tata już kombinuje, co by tu zmienić w rowerze pod kątem przyszłych startów na długich dystansach:)

PS.: Na przyszłość mogę tylko przestrzec przed noclegiem w hotelu obozie "Metropol Spławie" na obrzeżach Poznania. Niby wysokie oceny na booking, tanio, pokój z łazienką, czego chcieć więcej - my przecież na maraton, nie na wakacje allinclusive. Niby tak, ale ten obiekt powstał najprawdopodobniej jako noclegownia dla ukraińskich pracowników i taką funkcję pełni. Nie żebym miał coś do Ukraińców, ale klimat tam panuje jak w jakimś obozie dla uchodźców, wszelka patologia się szerzy... Baliśmy się się tam zostawić rzeczy i rowery, raz gość wszedł nam do pokoju pod pretekstem malowania ścian (!), uważnie lustrując, co wymaga pomalowania i oczywiście nie rozumiejąc niczego, co się do niego mówi... Ktoś też podjął próbę wtargnięcia do pokoju nocą (być może po pijaku pomylił pokoje?). Gdy wracaliśmy z maratonu, to przed wejściem zastaliśmy zbiegowiska pijanych Ukraińców, którzy przyglądali się, jak jeden z nich bije drugiego. Gdy rano na parkingu spotkaliśmy Polaków zaczęło się od komentarza "niezły klimat"...

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
« 5 Sie 2019, 10:51 »
To i ja się dołączam do podziękowań, organizacja wzorowa, wszyscy w nią zaangażowani wykonali kawał świetnej roboty! Trasa przyjemna, łatwa w nawigacji choć odcinek górski nieźle dał mi w kość, a w pamięć najbardziej zapadł około 11km odcinek przez las około 2 w nocy, jechałem sam i dla dodania sobie otuchy i aby odpędzić zmęczenie zacząłem mówić do siebie i sam sobie odpowiadać :D Warto było przyjechać!

PS.: Na przyszłość mogę tylko przestrzec przed noclegiem w hotelu obozie "Metropol Spławie" na obrzeżach Poznania. Niby wysokie oceny na booking, tanio, pokój z łazienką, czego chcieć więcej - my przecież na maraton, nie na wakacje allinclusive. Niby tak, ale ten obiekt powstał najprawdopodobniej jako noclegownia dla ukraińskich pracowników i taką funkcję pełni. Nie żebym miał coś do Ukraińców, ale klimat tam panuje jak w jakimś obozie dla uchodźców, wszelka patologia się szerzy... Baliśmy się się tam zostawić rzeczy i rowery, raz gość wszedł nam do pokoju pod pretekstem malowania ścian (!), uważnie lustrując, co wymaga pomalowania i oczywiście nie rozumiejąc niczego, co się do niego mówi... Ktoś też podjął próbę wtargnięcia do pokoju nocą (być może po pijaku pomylił pokoje?). Gdy wracaliśmy z maratonu, to przed wejściem zastaliśmy zbiegowiska pijanych Ukraińców, którzy przyglądali się, jak jeden z nich bije drugiego. Gdy rano na parkingu spotkaliśmy Polaków zaczęło się od komentarza "niezły klimat"...

Mieszkałem kiedyś obok podobnego obiektu w Szczecinie zamieszkałego przez Polaków, po Twoim opisie widze że po prostu dane grupy ludzi sie zachowują podobnie bez względu na narodowość.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 5 Sie 2019, 15:15 »
Jak tam poszło ludziki i ludzióffki? Mata foty?
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

« 5 Sie 2019, 15:15 »
Właśnie! Raportować :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: