Autor Wątek: PGR 2019  (Przeczytany 32088 razy)

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
Odp: P-G-R 2019
« 27 Mar 2019, 14:23 »
Nie ma takiej możliwości żeby to monstrum wykonane na mapie było do okiełznania przez gravela i podobne  :D :D Tu potrzeba konkretnych gum i choć trochę skoku !!! Kto się wyczesze tym grzebieniem jaki wyszedł na dole mapy zasługuje na tytuł fryzjera roku ...

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 27 Mar 2019, 19:16 »
Nie ma takiej możliwości żeby to monstrum wykonane na mapie było do okiełznania przez gravela i podobne

No właśnie też w to nie wierzę. A ponieważ MTB gnije sobie połamany w piwnicy, raczej się nie skuszę, choć zapowiada się przednia impreza.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 27 Mar 2019, 19:32 »
Nie ma takiej możliwości żeby to monstrum wykonane na mapie było do okiełznania przez gravela i podobne

No właśnie też w to nie wierzę.

Z ciekawości - które odcinki trasy macie na myśli?

Offline Mężczyzna Konrad Adkonis

• Miasto: Słupsk
  • Na forum od: 25.04.2018
« 27 Mar 2019, 20:22 »
Termin na dwa tygodnie przed GMRDP może nieco ograniczyć liczbę chętnych...

Termin tydzień przed Transcarpatia też wyeliminuje kilka osób. Wszystkim się nie dogodzi.

Faktycznie szkoda, że tak ciasno się w tym sierpniu zrobiło, ale pomysł super, trzymam kciuki za jego realizację i już zazdroszczę trasy uczestnikom... kombinując jednocześnje jakby tu się tydzień przed TC na długi weekend na południe wyrwać  ;)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 27 Mar 2019, 21:36 »

Słabo znam te okolice poza asfaltami, ale bój z Przehybą już toczyłem i nie targałbym tam gravela. Łatwiej nieść bagaże bez roweru ;)

Patrząc na nachylenia i biorąc pod uwagę, że nawierzchnia raczej nie będzie równa jak parkowa alejka, nie widzę sensu męczenia się na sztywniaku z barankiem.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 27 Mar 2019, 21:52 »

Pablo jak zwykle oceni to jako łatwiznę, ewentualnie wielką łatwiznę; do tego dorzuci trochę narzekań na liczbę asfaltów :P

Mi się ten projekt całkiem podoba, może i mnie skłoni w końcu do wyremontowania fulla, bo też nie bardzo widzę to na sztywnym rowerze typu gravel z węższymi oponami. Na ściganie też się nie bardzo piszę, ale taki w miarę spokojny przejazd fajną trasą, pozwalającą się nacieszyć górami - to byłoby w sam raz.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 27 Mar 2019, 23:31 »

Po piąte: z szacunku dla kolegów/organizatorów imprez rowerowych, którzy znacznie wcześniej ogłosili terminy swoich maratonów, tegoroczna edycja PGR przyjmuje formułę pilota imprezy. Nastawiamy się więc na jej bardziej towarzyski i promocyjny charakter, bez akcentowania strony sportowej. Pojedziemy w limicie czasu, ale bez klasyfikacji. Będzie ostre łojenie po górach, ale bez pudła i ścigania.

czyli ma być to integracyjny przejazd z 2 noclegami, czy może się utworzyć grupka speed bez noclegu?

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 28 Mar 2019, 10:30 »
czyli ma być to integracyjny przejazd z 2 noclegami, czy może się utworzyć grupka speed bez noclegu?

Wigor ... na przejechanie trasy na razie planujemy 96 godzin. Robiąc majowy objazd postaramy się jechać solidnie, od świtu do zmroku, ale bez zarzynania nocą. Zobaczymy jak to pójdzie. A wracając do Twojego pytania, to jak będziesz miał ochotę na szysze tempo, albo zawiąże się grupa osób nastawiona na najkrótszy czas przejazdu, to z pewnością nikt, nie będzie Ciebie/Was łapał za przysłowiową nogawkę ;-)

Offline Mężczyzna marpiech

• Na forum od: 11.01.2018
« 28 Mar 2019, 12:15 »
Pomarudzę:
1) Może przy zapisach wprowadzić kategorie SOCJAL i SPORT ;-)
Jak powiem zonie, że chcę sobie z kolegami 4 dni pojeździć to będzie larmo, że zostawiam rodzinę ;-). A jak powiem, że jadę się upodlić na sportowo, to tylko powie, że jestem nienormalny i da mi spokój.
2) Być 5km od Mogielicy i nie puścić tam trasy dla graveli to grzech
3) Trasa przez Przehybę nie ma flow. Na zjeździe na niebieskim szlaku jest strome 200m, które jedzie się przenosząc środek ciężkości za siodełko. Bez dropper posta z dużą podsiodłówką prawie nie do zrobienia i trzeba prowadzić. Alternatywny podjazd od Rytra na Żłobki i zjazd do Szlachtowej jest dłuższy (więcej przewyższenia) i cały szutrowy (plus płyty betonowe na odcinkach >15%) i mozna zachować 100% flow zmniejszając jednocześnie ilość odcinków asfaltowych.

Na razie starczy ;-)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 28 Mar 2019, 12:42 »
2) Być 5km od Mogielicy i nie puścić tam trasy dla graveli to grzech

;D najlepiej pod wieżę widokową. Ale ta stokówka na około jest fajna
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 28 Mar 2019, 19:32 »
Bardzo fajny pomysł z tym PGR :) Mi się trasa bardzo podoba. Niestety, na ten rok znowu grubsze plany wyprawowe więc ze startu nici. Ale w przyszłym roku nic nie planuję, więc mam nadzieję na drugą edycję! :)

Offline Mężczyzna marpiech

• Na forum od: 11.01.2018
« 29 Mar 2019, 16:47 »
Oglądam sobie dalej trasę. Pomyliłem się, co do Przehyby bo marudziłem na zjazd niebieskim, ale tam jest podjazd, więc wycofuję się z marudzenia na tem Przehyby.

Ale oglądam sobie dalej
Czy na 545km to przełęcz Borki? hiehie :D Tam kiedyś był taki górski "bruk" ala podjazd do Murowańca.
Ja nie wiem czy organizator powinien jechać towarzysko z innymi, bo może się to skończyć morderstwem.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 29 Mar 2019, 20:40 »
Czy na 545km to przełęcz Borki? hiehie :D Tam kiedyś był taki górski "bruk" ala podjazd do Murowańca.
Ja nie wiem czy organizator powinien jechać towarzysko z innymi, bo może się to skończyć morderstwem.

Owszem, znam ten "bruk"...  W Sandomierzu mam gorsze ;-)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 29 Mar 2019, 22:35 »
Najgorszy bruk jaki widziałem to gdzieś w okolicach Janowic Wielkich, bloki kamienne wielkości ok. 30x30cm z przerwami miedzy sobą na 10-20cm. chyba tego nie da się przebić. na zjeździe maks 5km/h

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum