Autor Wątek: PGR 2019  (Przeczytany 32089 razy)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Odp: P-G-R 2019
« 1 Kwi 2019, 22:24 »
Idea fantastyczna, trasa prawie że miodzio - i jeszcze, jak wisienka na torcie, ta Kopystańka (choć na dzień dobry, a nie na koniec) - po prostu obłęd :)
Strasznie fajnie byłoby pojechać - inszallah... i żona :)
Formularz wpisowy już działa, jak widzę... no i co tu zrobić?

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 1 Kwi 2019, 23:19 »
Idea fantastyczna, trasa prawie że miodzio - i jeszcze, jak wisienka na torcie, ta Kopystańka (choć na dzień dobry, a nie na koniec) - po prostu obłęd :)
Strasznie fajnie byłoby pojechać - inszallah... i żona :)
Formularz wpisowy już działa, jak widzę... no i co tu zrobić?

Skoro Boga masz już za sobą, zostało przekonać małżonkę :-)
Zapraszamy

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 1 Kwi 2019, 23:23 »
zostało przekonać małżonkę

Albo zabrać małżonkę ze sobą. Na pewno chętnie pojedzie z mężem na romantyczne wczasy w góry.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 1 Kwi 2019, 23:29 »
Albo zabrać małżonkę ze sobą. Na pewno chętnie pojedzie z mężem na romantyczne wczasy w góry.

Tak...
Bo maraton na 800km i 17tys w pionie to ideał romantycznego wypoczynku dla każdej kobiety ;). Żeby to się rozwodem nie skończyło - to by musiała być naprawdę wielka miłość  :lol:

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 1 Kwi 2019, 23:35 »
to by musiała być naprawdę wielka miłość  :lol:

Do gór ;D
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 1 Kwi 2019, 23:48 »
Zgodnie z obietnicą dziś ruszyły zapisy: http://pgr.kolo-ultra.pl/zapisy/

I nie jest to prima aprilis :-)

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 2 Kwi 2019, 07:54 »
Podjazdy - dziękuję !!!

Dzięki pracy jaką wykonałeś oraz dzięki równie licznym uwagom od Pablo, PGR doczekał się trzech wersji śladu. Całość materiału w postaci uwag/komentarzy i śladów zostanie dodana do strony maratonu. Na dniach postaram się odnieść do Twoich propozycji.

Offline PABLO

« 2 Kwi 2019, 12:55 »
Dobrze radzę zastosować się do większości uwag, a zwłaszcza tych, które dotyczą odcinków nieprzejezdnych.

Limit czasu jest bardzo selektywny, a przewyższenie zaniżone. Realnie trzeba przyjąć (...)

na przejechanie trasy na razie planujemy 96 godzin. Robiąc majowy objazd postaramy się jechać solidnie, od świtu do zmroku, ale bez zarzynania nocą. Zobaczymy jak to pójdzie.

Ciekawe jaki ostateczny kształt przyjmie trasa oraz limit, po majowym objeździe trasy przez Organizatorów. Na obecnym etapie to jest trochę teoretyzowanie. Duży plus dla Organizatorów, że planują objazd przed wysłaniem uczestników na trasę. Chociaż ... rajdy przygodowe zwykle są fajniejsze.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 2 Kwi 2019, 14:06 »
Można zostawić limit 96 h i wtedy tytuł finishera faktycznie będzie dużym osiągnięciem. Ja bym tej trasy w 96 godzin na pewno nie dał rady przejechać.

Bez przesady, nie jeździsz ultra to może nie do końca umiesz ocenić trudność limitu. 96h - to jest limit klasy tego co jest na MPP 72h. Nie jest dla mało jeżdżących, ale też na pewno nie jest jakoś super selektywny. Najlepsi spokojnie zejdą poniżej 3 dób, a kto wie czy nie poniżej 2. Przy 4 dniach limitu - to w ogóle nie musisz tego jechać w stylu ultra, z jazdą nocami, bo zmieścisz się robiąc klasyczne 4x200km z normalnymi noclegami. Wydłużanie tego limitu - to już byłoby duże pójście na łatwiznę, a to jednak jest impreza ultra.

Offline PABLO

« 2 Kwi 2019, 14:06 »
Im dłużej przyglądam się trasie i mapom oraz własnej pamięci, tym więcej ciekawych pomysłów przychodzi mi do głowy. Jak by przysiąść przy mapach i zrobić burzę mózgów, to by można było całkiem fajną trasę wyznaczyć. Niewiele brakuje.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 2 Kwi 2019, 14:21 »
Co do limitu 96 h ...może i nie jest wyśrubowany , ale chyba nie było jeszcze u nas offroadowych maratonów w formule nonstop. Jakoś ciężko mi sobie w takich warunkach wyobrazić jazdę po górach w pełnym gazie ciemną nocą , pewnie są wśród nas tacy rycerze nocy dla których zjazd z Chryszczatej w blasku księżyca to nie problem.Z ciekawością będę obserwował rywalizację na tym polu zarówno na TC jak i w przyszłości na PGR...a może i nawet na pegeerze powalczę ...

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 2 Kwi 2019, 15:29 »
Ale to nie jest maraton szosowy, tutaj jest relatywnie sporo gór, nawierzchnia też swoje dokłada, czasem będzie przyjemny flow przez kilkadziesiąt kilometrów, ale czasem szarpana jazda góra/dół.
Ale w 60% jest asfaltowy i jest o 100km krótszy niż wyścig MPP który ma limit 72h i który jest we wrześniu, przy dłuższych nocach i gorszej pogodzie. Tu masz dodatkowo całą dobę i 100km krótszą trasę by pokonać więcej gór i 320km szutrów
ale nadal jest to do zrobienia 200 km po górach przez 4 dni z rzędu. Zobaczymy jakie będą wrażenia z objazdu majowego.
200km dziennie w górach - to nie jest coś przerażającego w kategoriach ultra, raczej minimalna norma.

Limit 96h IMO jest w sam raz, z jednej strony nie jest dostępny jedynie dla najlepszych, ale też wyraźnie oddziela sport od turystyki. Nie jest to formuła Wisły 1200 stawiającej na masy ludzi na starcie, która dlatego daje limit taki, że ukończenie to nic specjalnie trudnego. Natomiast tu już trzeba dużo jeździć, żeby dać sobie radę.

Offline Mężczyzna Konrad Adkonis

• Miasto: Słupsk
  • Na forum od: 25.04.2018
« 2 Kwi 2019, 23:59 »
Na limitach się słabo znam, bo zazwyczaj wykorzystuję je prawie do maksimum🤣, 96 h. brzmi lepiej niż 72 h. na pewno,... ale ja tak trochę z innej beczki do organizatorów właściwie... Na którą (wiem, wiem, jeszcze daleko) wstępnie start planujecie? Ja ze względu na dojazd na start się pytam, ponieważ jest takie fajne połączenie nocne  z Północy  do Przemyśla.

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 3 Kwi 2019, 00:09 »
Na którą (wiem, wiem, jeszcze daleko) wstępnie start planujecie? Ja ze względu na dojazd na start się pytam, ponieważ jest takie fajne połączenie nocne  z Północy  do Przemyśla.

Godzina startu nie jest jeszcze ustalona, ale najprawdopodobniej będzie to 9:00.

Offline Mężczyzna Konrad Adkonis

• Miasto: Słupsk
  • Na forum od: 25.04.2018
« 3 Kwi 2019, 00:22 »
Na którą (wiem, wiem, jeszcze daleko) wstępnie start planujecie? Ja ze względu na dojazd na start się pytam, ponieważ jest takie fajne połączenie nocne  z Północy  do Przemyśla.

Godzina startu nie jest jeszcze ustalona, ale najprawdopodobniej będzie to 9:00.

OK Przemyśl Główny - 08.48 przyjazd, 1,5 km. do lini startu. Nocne się nie spóźniają raczej, więc jest to (mocno naciągane), ale alternatywnie do ogarnięcia. Nie bierzcie mnie jeszcze pod uwagę, czas pokaże, ale mam na Wasz pomysł straszną zajawkę 😉

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum