Autor Wątek: Trek... king  (Przeczytany 3242 razy)

suo

• Gość
Trek... king
« 29 Mar 2010, 21:53 »
Po wielu miesiącach bycia niezdecydowanym i marudnym, udało mi się w końcu złożyć rower mych marzeń ... no i w związku z tym się postanowiłem pochwalić :)

Miał być lemond... odpadł, miał być corratec... ukradly mnie... I DOBRZE! Bo dzięki temu jest on: ;)

Trek 730

Rower kupiony jako używany, wymienione zostały kółka kierownica, manetki, wszelakie linki.

Rowerek jest cały na alivio, obręcze mach 210, piasty Novatec, kaseta LX klamkomaneteczki ultegra + klamka przełajowa awaryjnie na przód. Mkniemy szybciej niż wiatr (aż kolana mnie przestały boleć hihi). Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, ale to na razie 150 km od soboty więc jeszcze wszystko przed nami.

Całość złożona w BIKE PARKu w Poznaniu dziękuję chłopakom za duży wkłąd pracy i cierpliwości do tak marudnego klienta jak ja :)

Nóżka, osłona na łańcuch i błotniki miały wylecieć od razu, ale w końcu chyba się przekonałem do nich.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Trek... king
« 29 Mar 2010, 22:33 »
Wow. Super jest ;). I ten kolor ramy  :)
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Trek... king
« 30 Mar 2010, 09:01 »
też mi się podoba  :wink:
widzę że już nieźle się do niego przywiązałeś
klamkomaneteczki
 :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Trek... king
« 30 Mar 2010, 11:40 »
Piękny klasyk.
Szerokiej drogi i wiatru w plecy.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
Trek... king
« 30 Mar 2010, 13:25 »
Cudo - mój wymarzony ciągle siedzi w głowie, ale wyglada nieco podobnie :)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Trek... king
« 30 Mar 2010, 14:17 »
I gdzie te czasy, gdy człowiek z taką kierownicą uważany był za odmieńca. Coraz nas więcej  :)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Trek... king
« 30 Mar 2010, 14:57 »
Piękna maszyna. Zazdroszczę tej kierownicy  :D

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Trek... king
« 30 Mar 2010, 17:23 »
Podobają mnie się rowery trekingowe z barankiem. Baaaardzo ładny rower!
Stery masz klasyczne a mostek pod aheady, korzystałeś z jakiejś redukcji?

suo

• Gość
Trek... king
« 1 Kwi 2010, 12:22 »
Cytat: "vagabond"

Stery masz klasyczne a mostek pod aheady, korzystałeś z jakiejś redukcji?

Jawol! Stery są 1 calowe na gwint i użyłem zwykłej stalowej redukcji 1->1 1/8 marki zoom. W sumie chciałem zainwestować w aluminiową, ale skoro już takie miałem to nie chciało mi się kupować kolejnych, a o te pare gram jednak nie będę się kłócił ;)

To tak w ramach ciekawostki dodam jeszcze, że rowerek waży 14,6 kg (w takim stanie jak na załączonym rysunku) i całość wyniosła niecałe 1800 zł, co czyni mnie jeszcze szczęśliwszym bo zostały mi bejmy aby zakupić porządne sakwy :)

Offline Mężczyzna xArEs

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2010
Re: Trek... king
« 1 Kwi 2010, 12:51 »
Cytat: "suo"

Całość złożona w BIKE PARKu w Poznaniu dziękuję chłopakom za duży wkłąd pracy i cierpliwości do tak marudnego klienta jak ja :)

Maja chłopaki cos takiego w sobie co "każe" do nich czasem wpadać żeby loknać co ciekawego mają :)
No nóżka jest raczej bardzo przydatna a osłona na łancuch jak kto lubi.
Low ridera też zamontujesz czy pozostajesz w tej konfiguracji jako ostatecznej??
pozdr

Krzych

Offline ivnn78

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.01.2010
    • http://www.flickr.com/photos/przemeklis/
Trek... king
« 1 Kwi 2010, 22:51 »
No No :) fajowski,
obiecywales obiecywales no i stalo sie
chyba duzo praktyczniejszy od lemonda :)
"Zdrowy rozsądek to zbiór uprzedzeń nabytych do osiemnastego roku życia. "  Albert Einstein

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Trek... king
« 1 Kwi 2010, 23:21 »
Miło wygląda :) Aczkolwiek...1800zł to jednak sporo, ja swój złożyłem za 1000zł mniej ;) Ale ten sztywniak+baranek...mniam!

suo

• Gość
Trek... king
« 2 Kwi 2010, 14:00 »
Cytat: "dudi_"
Miło wygląda :) Aczkolwiek...1800zł to jednak sporo, ja swój złożyłem za 1000zł mniej ;) Ale ten sztywniak+baranek...mniam!

Cena razem z lampkami ;) A cena w sumie wzrosła bo wyjściowo miał prostą kierownicę i trzeba było dokupić klamkomanetki, baranka + nowe siodełko. W każdym razie mam nadzieję, że kiedyś jadąc z nim spotkam kogoś z was na trasie :)

Co do bagażnika na przód to póki co nie planuje, ale jak poczuję potrzebę to na szczęście widelec ma dziurki tam gdzie powinien mieć (generalnie jestem minimalistą jeśli chodzi o ilość zabieranych rzeczy)

Offline zimny

• Miasto: krk
  • Na forum od: 01.07.2010
Trek... king
« 17 Lip 2010, 11:14 »
halu

czy na ramie masz oznaczenie rozmiaru? A jesli nie to czy chociaz wiesz jaki to "teoretycznie" (katalogow) - rozmiar?

dzieki z gory!

suo

• Gość
Trek... king
« 31 Sie 2010, 23:49 »
Na ramie napisano: 58 cm / 23' :)

[ Dodano: Czw 28 Paź, 2010 ]
no i po rowerku :(

We wtorek jeden baran potrącił mnie (jadącego ścieżką rowerową) wyjeżdżając bez świateł z podporządkowanej, na szczęście jestem tylko poobijany mocno, ale rowerek raczej nie do uzycia pod sakwy raczej bo dostały zarówno widełki (do wywalenia) jak i rama spęczona na dolnej rórce ;( przejechaliśmy razem 5570 km

zaczyna się walka z ubezpieczycilem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum