Autor Wątek: Trek 1120  (Przeczytany 2095 razy)

Offline Mężczyzna Tomasz94

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 07.02.2019
Trek 1120
« 7 Lut 2019, 17:33 »
Witam, co sądzicie o rowerze firmy Trek model 1120 z 2018r ? Rower na dalsze wyprawy (20.000km ~ ) Macie może już jakieś doświadczenie z tym modelem? Z góry też chciałbym uprzedzić że jeśli chodzi o miejsce do zapakowania to i tak podpięta będzie przyczepka firmy Burley Nomad 105l, 45kg ładowności. Miałem przyjemność jeździć nim kilka godzin lecz nie wiem jak zachowywałby się przy takich wyprawach. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
Odp: Trek 1120
« 7 Lut 2019, 22:38 »
Czemu chcesz wybrać przyczepkę dwukołową? Przecież przyczepki  jedno kołowe spełniają te same kryteria i są lżejsze pomijając to iż mogą poruszać się w gorszym terenie. 
Marek

Offline Mężczyzna Tomasz94

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 07.02.2019
« 7 Lut 2019, 23:16 »
Masz w 100% rację, aczkolwiek jestem w posiadaniu jej i wiem na co ją stać ale i tak zastanawiam się czy jej nie zmienić na własnie jednokołową  " bob ibex ''28 z amortyzatorem " ponieważ burley nomad towarzyszyła mi przy krótszych wyprawach (2 tyś km max ) i też już swoje przeżyła a nie chciałbym żeby na takiej wyprawie mi się rozpadła dla tego to jest jeszcze temat do omówienia w innym wątku, tutaj miałem na myśli tylko to żeby ktoś się nie wzorował na małej " pojemności " roweru ze względu na przyczepkę  :)

Offline Mężczyzna Skywalker

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.11.2018
« 5 Mar 2019, 19:07 »
Miałem przyjemność jeździć nim kilka godzin lecz nie wiem jak zachowywałby się przy takich wyprawach.
Tak z ciekawości zapytam - mierzyłeś go w jakimś polskim salonie Treka? Też chciałbym sobie ten model obejrzeć, w sumie głównie interesuje mnie system bagażników i uprzęży ale nawet nie wiem czy są gdzieś dostępne w Polsce.

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
« 5 Mar 2019, 20:46 »
Skywalker, sprawdź Treka w BielskuBiałej.
System jest dobry (to akurat wiem od użytkownika)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 10 Mar 2019, 12:32 »
... w sumie głównie interesuje mnie system bagażników i uprzęży ale nawet nie wiem czy są gdzieś dostępne w Polsce.
Jestem zauroczony tym rozwiązaniem i rozmawialiśmy o nim w jakimś innym wątku. Jak pogrzebiesz, to pewnie znajdziesz. Jak sobie przypomnę, to podeślę ślad.
Bagażniki są (były wtedy) dostępne (jakiś sklep angolski), ale nie pamiętam jak jest z uprzężami. Problemem podniesionym wtedy, (a nie potwierdzonym) było mocowanie bagażników. Moim zdaniem są dostosowane wysokością do piwotów hamulców obręczowych, ale nie mam pewności.

Offline Mężczyzna Skywalker

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.11.2018
« 14 Mar 2019, 21:52 »
Są dostępne, ale i tak pasują tylko do jednej ramy - także traktuję je jako część zamienną Treka.
Samą uprząż idzie pewnie zaadaptować do innego bagażnika ale cena (jak dobrze pamiętam ~400zł) skutecznie od tego odstrasza.
Niemniej też jestem zauroczony tym rozwiązaniem (mam je w głowie od paru lat  :icon_mrgreen: ) także na pewno coś na wzór takiego stworzę. Dlatego chciałem podpatrzeć szczegóły na żywo. Pytałem w Krakowie - sprzedali dwa takie rowery ale na ekspozycję nie planują, to raczej sprzęt pod klienta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum