Zgadzam się z jedną uwagą. Duży ekran jest potrzebny jak go używasz do konfiguracji i nawigacji. W Elemnt ekran ma funkcję tylko informacyjną i mały spoko wystarcza, wszystkie operacje typu konfiguracja, przygotowanie trasy i tak robisz na smartfonie.
Przy okazji, jak podzielimy duży ślad na kilka, to można wszystkie załadować do urządzenia i w czasie jazdy łatwo przełączać przyciskami przy aktywnym ekranie mapy bez konieczności wyciągania smartfona.
Podsumowując, Garmin i Wahoo prezentują trochę inne filozofie korzystania. Ja się zdecydowałem na Wahoo z dwóch głównych powodów: stabilność działania (i się nie zawiodłem) i brak konieczności instalowania softu na PC i podłączania kabelkiem - wszystko (z wyjątkiem ładowania śladu mrdp ) można zrobić smartfonem i przeglądarką korzystając z serwisów do planowania i aplikacji na smartfonie.
A czy w sytuacji załadowania takiego śladu w kawałkach zachowana jest ciągłość nagrywania trasy ? Czy też może trasa również nagrana będzie w kawałkach ?
Na Wiśle dawali nam w prezencie power bank na paluszki więc przewaga gps na paluszki, to jakaś bajka.
W tym 52o plus można zadać miejscowość lub adres (funkcja "jedź do")? Jeśli, czy wiedzie ulicami/drogach, czy jedynie wskazuje kierunek?Chodzi mi o to, czy z tą 520stką plus wyłącznie już wyjeżdżam z wgraną trasą, czy mogę jechać dokąd bądź/z trasy odbić, następnie na tę wrócić/lokalizację czegoś z urządzenia namierzyć?
Czy czujniki tętna innych producentów* (suunto) są kompatybilne?
W 520 Plus niestety nie da się wpisać adresu (to potrafi 820 i 1030). POI też nie ma chyba że zainstalujesz do tego aplikację connect iq.
B. ważna info, b. dziękuję - już byłem zdecydowany na ten 52o plus. No to teraz 82o lub, o ile garmin i 82o szybko podrasuje, na rynek wrzuci - 82o plus.