Autor Wątek: Klamkomanetki MicroShift  (Przeczytany 4945 razy)

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Klamkomanetki MicroShift
« 8 Lut 2019, 12:14 »
Cześć,

Czy ktoś używa w/w lub sprzętu tej firmy w ogóle? Chcę kupić klamkomanetki 9rz a cena tej firmy jest bardzo atrakcyjna.

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
Odp: Klamkomanetki MicroShift
« 8 Lut 2019, 12:24 »
Cześć,

Czy ktoś używa w/w lub sprzętu tej firmy w ogóle? Chcę kupić klamkomanetki 9rz a cena tej firmy jest bardzo atrakcyjna.

Używam ich od około 1,5 roku - przejechane jakieś 12 tys. - tyle, że 10 rzędowe.
Działają bez zarzutu - przerzutki zarówno tył jak i przód na 105-tce.

Offline Mężczyzna TurystaKolarz

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 11.08.2016
Odp: Klamkomanetki MicroShift
« 9 Mar 2019, 15:17 »
Ja z kolei używałem modelu 8-mio biegowego. Widzę że zbudowane są podobnie do 9-tek, czyli dwie dźwignie niezależne od hamulca. O ile do ich pracy nie mogłem się przyczepić, po prostu działały (choć czuć było miękkość plastiku) to co do ergonomii mi już za bardzo nie leżały. A to dlatego że jedna z tych dźwigni przerzutek (górna) odstawała mocniej na bok i wychodziła poza obrys dźwigni hamulca. Trzymając ręce na górze klamko manetki palce opierały się na dźwigni przerzutki a nie hamulca a ta nie była już tak komfortowo wyprofilowana. Używałem rok, sprzedałem.
Jak masz blisko sklep sportowy na D to może podejdź i obejrzyj, pomacaj, bo po za ich budżetowymi szosami to chyba mało firm je stosuje w gotowych rowerach.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum