Nie do końca jestem pewny czy to o torbach Crosso, ale z pewnością o elementach systemu bikepacking'owego. Gdzieś tak jesienią ubiegłego roku postanowiłem spróbować bikepackingu. Może nie od razu rzucić się na głęboką wodę ale nazwijmy to na początku hybrydowo. Zacząłem szukać co by tu można kupić. Jakoś tak za namową postanowiłem, że kupię polskie może trochę tańsze nie z zagranicy. Chyba jakoś na przełomie listopada i grudnia zamówiłem u naszego kolegi Remiego kilka toreb. Odebrałem gdzieś tak w połowie stycznia (wszystko zgodnie z planem ) taki zestaw:Jak dla mnie, jest więcej niż super. Framebag zrobiony na miarę. No i jeszcze niewidoczna na zdjęciu sakiewka na narzędzia. Solidne oraz niesłychanie sympatycznie.
Przydałby się polski producent takiego asortymentu z prawdziwego zdarzenia, bo na razie to albo trzeba bardzo drogo sprowadzać z zagranicy, albo sporo czekać w polskich manufakturach.
Cytat: Wilk w 12 Lut 2019, 15:20Przydałby się polski producent takiego asortymentu z prawdziwego zdarzenia, bo na razie to albo trzeba bardzo drogo sprowadzać z zagranicy, albo sporo czekać w polskich manufakturach.Większość manufaktur działa bardziej na zasadzie usług niż produkcji. Na rynku pojawiają się torby zgrzewane, gdzie produkcja przy dużej skali jest szybka i tania. Trudno konkurować z masową produkcją, stąd większość oferuje produkty pod indywidualne zamówienia...
...Ostatnio też eksperymentowałem... Stworzyłem... Może potem wrzucę jakieś zdjęcia.
/.../ Cena porównywalna z wyrobami z droższych krajów. /.../
Cytat: RS w 17 Lut 2019, 18:54/.../ Cena porównywalna z wyrobami z droższych krajów. /.../Apidura, Revelate Designs droższe są tak 2 i trochę razy w stosunku do tej Crosso za stówkę.
/.../Tak, ale widzę to też w kontekście grubości portfela. Portfel Anglika albo Amerykanina jest jakieś 3-4 razy grubszy./.../
W głowie się nie mieści, że w tak dużym kraju jak Polska, tak mocno to kuleje.
Po prostu coś tu w ogóle jest nie tak.
Albo jest to kwestia jakiś podatków/ceł, albo jednak nas doją.