Autor Wątek: noclegi zabezpieczenie  (Przeczytany 3483 razy)

Offline Mężczyzna Markus

• Miasto: Łomża
  • Na forum od: 13.06.2018
Odp: noclegi zabezpieczenie
« 17 Lut 2019, 19:20 »
Parę miesięcy temu mój sąsiad zostawił rower (w dość bezpiecznym miejscu) przypięty za przednie koło. Godzinę później miał już tylko przednie koło.
W tym samym miejscu ja też straciłem rower, ale cały. Przypięty w miarę dobrą linką. Środek dnia, centrum miasta. Nie upilnujesz, panie.

W Częstochowie tak biorą ?
Ja praktykuję łańcuch AXA, raczej byle czym nie do przecięcia.
Rower ma duszę. Jeśli go pokochasz da ci emocje, których nigdy nie zapomnisz.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 17 Lut 2019, 19:40 »
przypięty za przednie koło
Gratki za pomysł ;D
To a'propos Twojego pomysłu z zabraniem przedniego koła do namiotu ;)

...
W Częstochowie tak biorą ?
...
Biorą i Najświętsza Panienka z Ciasnej, sorka, Jasnej Góry jakoś nie ma ochoty interweniować.
Panświetniewyszkolonypolicjant powiedział mi (jak zgłaszałem kradzież), że skradzione bajki z południa Polski jadą na północ i odwrotnie, więc rotacja jest tak duża, że oni nawet nie próbują tego ogarnąć. Maczetę chyba w Krakowie trzeba kupić i łapy obcinać samodzielnie, bo znikąd wsparcia.

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
« 17 Lut 2019, 19:46 »
Dla speców w tym zakresie nie ma zabezpieczeń nie do zniszczenia, tylko kwestia kalkulacji "czy się opłaca" ryzykować nadmiernie...

Mi też dawno dawno temu we Wrocku rower po... a wszedłem do przychodni na parę, naprawdę parę krótkich minut i rower był przypięty przy samych drzwiach na widoku. Więcej tego błędu już nie popełniłem.

Natomiast w minionym sezonie miałem sytuację dużo mniej ciekawą - na kilkudaniowym spływie kajakowym rzeką Pilicą koło Sulejowa Klientom naszej firmy ukradli na dzikim noclegu 2 km od wsi kajak, wiosła, kamizelki (równowartość niezłego dla mnie roweru) i jeszcze jakieś prywatne rzeczy. Wszyscy znajomi prowadzący "konkurencyjne" wypożyczalnie w szoku, takie rzeczy zdarzały się dawno temu, teraz to  z roztargnienia czasem wiosło/kamizelka zginie, ew. po pijaku cuda się dzieją, ale zazwyczaj do ogarnięcia. A tu bach - podkopało to znaaaaacznie moje zaufanie do współplemieńców.

Na nocleg bezwzględnie sprzęt spięty i przywiązany cienką stalówką do namiotu.
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 17 Lut 2019, 19:55 »
Rok temu ok. 22 dojechałem do Krakowa by zanocować przed rajdem u znajomego. Zaskoczyły mnie rowery przypięte gdzie się dało. Dość dużo tych rowerów. Może nie jakiś super sprzęt ale jednak - w Łodzi nigdy takiego widoku nie spotkałem. Nie znam się a topografii miasta ale było to w starej nieturystycznej części blisko, gdzieś na południowy zachód od dworca. [edit to był północny zachód (chyba)]
« Ostatnia zmiana: 17 Lut 2019, 20:29 wiki »
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 18 Lut 2019, 10:34 »
Miałem to urządzenie. Wszystko ok póki sucho, wystarczy jednak trochę wilgoci i przestaje działać.
Też to mam (w zasadzie to chyba nawet zakupiłem to po tym, jak Ty mi to pokazałeś kiedyś). W moim przypadku działa super i bezproblemowo - nie ma znaczenia jaka pogoda.
Rower przypinam do drzewa, włączam alarm i śpię jak zabity). Czasem silny wiatr kołyszący drzewami potrafi wywołać krótki sygnał ostrzegawczy w tym alarmie, ale to taki na zasadzie kilku piknięć. Nie ma szans na podprowadzenie komuś roweru z zamocowanym tym czymś.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 20 Lut 2019, 13:04 »
Klapka na baterie raczej nie jest w niej szczelna, jak pada można woreczkiem osłonić, okleić taśmą.
Za koszty wysyłki mogę to oddać bo nie używam, tudzież odbior osobisty.
MiRowerDajePower

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum