Autor Wątek: Dzień dobry  (Przeczytany 814 razy)

Offline Mężczyzna Melon

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.02.2019
Dzień dobry
« 17 Lut 2019, 13:13 »
Dzień dobry wszystkim.

Klasyczne forum internetowe to jest to! To moja młodość. Niby sieć trzeciej, czy którejś tam generacji, a jednak dyskusje na wyprawowych grupach i stronach na fejsbuku zamierają. A przynajmniej ja się już w tym nie odnajduję i nie mogę znaleźć wartościowego miejsca na tym portalu. Nieważne.

Pierwszą rzeczą, jaka mi się spodobała, gdy się tu rejestrowałem, było pole "miejsce pobytu". Od razu wiem, że znalazłem się w gronie profesjonalnych koczowników, w których słowniku pojęcia miejsca zameldowania albo miejsca zamieszkania po prostu nie występują  :D

Ale do rzeczy:
Lat 25, przejechane dwie wyprawy z sakwami Islandia i Hiszpania, łącznie przejechane nieco ponad 5000 km. Do tego kilka-kilkanaście wypadów po Polsce mniejszego kalibru.

Do jesieni zeszłego roku poruszałem się na rowerze Unibike Expedition 2016 i sprzęcie bagażowym Crosso. Był to mój pierwszy "poważny" rower, za który zapłaciłem większe pieniądze i na którym to kręciłem pierwsze wyprawowe kilometry, nauczyłem się podstaw serwisu, eksperymentowałem z różnymi podzespołami itd.  :)

Na bazie zdobytych doświadczeń zacząłem szukać nowego sprzętu bardziej dopasowanego pode mnie. W końcu zaszalałem, obecnie mój rower to Fuji Touring 2018. Kupiłem mu też zestaw sakw Ortlieb.

Wychodzi na to, że znowu by trzeba wyruszyć w trasę...

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Odp: Dzień dobry
« 17 Lut 2019, 14:14 »
Cześć!
Ciekaw jestem, jak się jeździ na rowerze z taką wielką flagą. Niby maszt w postaci sprężystego wędziska powinien trochę amortyzować szarpnięcia spowodowane porywami wiatru, ale mimo wszystko to kawał żagla jest. :)

Mariobiker

• Gość
« 17 Lut 2019, 14:37 »
Witaj na forum  :D

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 17 Lut 2019, 15:03 »

Cześć.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Lut 2019, 17:38 »
Cześć.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 17 Lut 2019, 18:15 »
Cześć Melon.
To znajdziesz i towarzystwo i wiele przydatnej wiedzy.

@Maper to raczej nie Melon jechał z tą flagą. Widziałem relacje na youtube grupy młodzieży katolickiej jadącej dookoła wyspy. Z flagą jechał gość wyglądający na znacznie starszego niż 25 wiosen. Też mocno zastanawiałem się jak mu w islandzkich wiatrach z tym pójdzie. Ale jak widziałem dał radę.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Katerinh

• Miasto:
  • Na forum od: 22.07.2018
« 17 Lut 2019, 19:03 »
Cześć 😃

Offline Mężczyzna Cobran

• Miasto: Nowy Sącz
  • Na forum od: 10.09.2017