Autor Wątek: Niecka Włoszczowska z przyległościami.  (Przeczytany 664 razy)

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
Niby połowa lutego, a aura zgodnie z prognozami wiosenna typowa raczej dla końcówki marca. Jedyne co się wróżbitom nie do końca trafiło to kierunek wiatru. Na Jurze w lasach jeszcze miejscami dużo śniegu, na miechowskie pagórki sił za bardzo nie miałem (kolejnego dnia czekała setka na rowerze) i podjechałem samochodem do Złotego Potoku skąd już dalej rowerem. Tereny znane lecz i tym razem coś nowego a ciekawego udało się "odkryć".
Fotki z GRa, który coś AF mocno głupiał :( nie wiem czy nie przeostrzyłem ich przy wywoływaniu.

Dystans: 120km, czas całej wycieczki: 7:15h z uwzględnieniem licznych postojów
Trasa: Złoty Potok - Żuraw - Krasice - Mstów / Wancerzów - Trząska - Garnek - Gidle - Jasień - Kobiele - Żytno - Cielętniki - Przyrów - Julianka - Złoty Potok

Pełna fotorelacja: http://jurapolska.com/wycieczki/rowerowa_17022019.php

Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
Piękna wycieczka jak i galeria nie wspominając o pięknych okolicach. :) Samemu też po nich kręcę. :) 
Marek

Offline Mężczyzna boguś

• Miasto: Kalety
  • Na forum od: 05.01.2017
Fotorelacje Michała z Jury to już klasyka.Dzięki nim poznałem cały region i planując wycieczki podpieram się jego relacjami.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Cytat z relacji:"Rynek w Janowie, rewitalizacja jeszcze chwalebnie nie rozpoczęta."
Zgadzam się - idą te prace czasami zupełnie bezrefleksyjnie, czasami przynosząc więcej szkody niż pożytku.
Na zdjęciu wygląda, że ten Reymont w Kobielach jest pomalowany jakąś brązową farbą (tą samą, co ławka). Jak to jest naprawdę?

Jura jest bardzo piękna i ciekawa, a relacje Michała często pokazują tę Jurę mniej wyeksploatowaną turystycznie - zakątki mniej znane, smaczki, często pomijane podczas planowania wycieczek. Te relacje mają nieocenioną wartość.

Offline Mężczyzna boguś

• Miasto: Kalety
  • Na forum od: 05.01.2017
Pokazuje Jure taką jak jest ,,, starą i pękną i te smaczki ,rynki ,przysiółki , boczne drogi , szlaki zamkowe i single i spływy kajakiem  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum