Autor Wątek: Kross Pure Trail i Rondo Ruut CF2  (Przeczytany 1632 razy)

Offline Mężczyzna Simba82

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 16.11.2018
Kross Pure Trail i Rondo Ruut CF2
« 18 Mar 2019, 12:19 »
Dwa tygodnie temu zredukowałem liczbę rowerów do Krossa a następnie dokupiłem Rondo. Ten pierwszy z myślą o leśno - górskim offrołdzie , z możliwością przewożenia w torbach namiotu i innych dupereli umożliwiających spanie pod chmurką. Ten drugi to raczej na całodniowe wycieczki i treningi, ewentualnie weekendowe wyjazdy ze spaniem w pensjonatach itp. Z uwagi na to, że w moim życiu sporo się teraz dzieje, to okazji na jakieś dalsze wyprawy do połowy przyszłego roku raczej się nie spodziewam, ale jak już nadejdzie ten czas, to nie chcę się zastanawiać co kupić i czy jest to dostępne.
W 29erze opony zalane mlekiem, pedały platformowe z uwagi na to, że w spdkach ciężko się lata za Córką po placach zabaw. Pod koniec sezonu, jak już parę razy będę w górach to zdecyduję czy nie zmniejszyć przedniej zębatki do 30 zębów i nie wymienić opon na coś lżejszego.
W karbonowym wynalazku wymieniłem siodło na Specialized Power ( miałem w przeszłości spore problemy w okolicach krocza i duża dziura jest wymagana), geometrię ustawiłem na turystyczną i jest idealnie. Większy kilometraż dopiero przede mną ale z wycieczek dookoła komina to jestem naprawdę bardzo zadowolony.
Jak by ktoś miał jakieś pytania odnośnie tych dwóch rowerów to służę pomocą a fotki też się pojawią jak tylko pojadę w jakieś ciekawe trasy.
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
Odp: Kross Pure Trail i Rondo Ruut CF2
« 18 Mar 2019, 15:12 »
Bardzo fajne i ciekawe rowery, jak się sprawdza ta rama stalowa ?

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 18 Mar 2019, 20:16 »
Gdyby nie kross, to byłoby nawet patriotycznie ;P

Offline Mężczyzna Simba82

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 16.11.2018
« 18 Mar 2019, 20:50 »
Trochę prawdy w tym jest, że chciałem dać zarobić polskim producentom :p Krossa dostałem o ponad 2k taniej niż cena katalogowa a Rondo prezentuje dobry stosunek ceny do jakości w tym przedziale cenowym więc zaryzykowałem. Czy warto to się okaże ale póki co wrażenia świetne.
Rama Krossa jest piękna, spawy ładnie obrobione, brakuje mi jedynie miejsca na drugi bidon. Płaski kąt główki zachęca do różnych głupot ze zjazdam. Co do wytłumiających właściwości stali to ciężko ocenić biorąc pod uwagę laczki NN 2,25 zalane mlekiem. Nie spodziewam się w bliższej i dalszej przyszłości zakupu 29era a ta  rama posiada wszystkie nowoczesne standardy, w razie lipy można pospawać i fajnie pomalować.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum