Autor Wątek: Wiosna na Podlasiu  (Przeczytany 2132 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Wiosna na Podlasiu
« 25 Mar 2019, 15:01 »
Bo skład to czytają tylko francuskie pieski  :P
Co mnie skład obchodzi, jedzenie się ocenia po smaku, a te cynamonki były całkiem smaczne, oryginalne drożdżówki, ważne że świeże.
Trudno oceniać smak przed kupnem. Krzywo patrzą jak się liże lub nadgryza jedzenie w sklepie :///

Wycieczka fajna, relację fajnie się czytało, a oglądając galerię byłem zwiedzony, że zdjęcia tak szybko się skończyły.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 25 Mar 2019, 15:31 »
Składy czytaj, bo akurat tłuszcze utwardzone mogą Tobie i innym bikerom mocno utrudnić pedałowanie w przyszłości.
Nie pierniczta Panie ;)
220km w nogach, człowiek głodny jak wilk, żadnego baru nie ma w okolicy - to wpadam do sklepu i biorę co mi smacznie wygląda, a nie będę składy czytał. Jak to mawiał Pan Zagłoba o gorzałce "na suche gardło każda zdrowa"  :lol:

Ja ostatnio rozwiązywałem ten problem. Rurka PCV miękka na tyle, że nadaje się do obróbki scyzorykiem (kupiłem na elektrycznym w castoramie coś podobnego do https://tinyurl.com/y3jfdo52) koszt kilka zł + trytytka x2 + taśma izolacyjna. Solidne na tyle, że od dołu jeszcze lampka wisi. Mając 2m rurki można dobrac do dowolnego rozstawu wielokrotnie :)

No właśnie o taką samoróbkę mi chodziło, łatwo to zrobić i jedyna różnica w porównaniu do gotowego produktu to łatwość demontażu, w samoróbce trzeba po prostu wymienić zipy.

Offline Mężczyzna Qba

• Miasto:
  • Na forum od: 04.02.2014
« 25 Mar 2019, 17:53 »
Ładne niebieskie niebo na zdjęciach. Na drogę dla rowerów do Hajnówki już bym tak nie narzekał. W części to chyba Green Velo jest, stąd ta cała inwestycja. Nie wiem tylko jakie jest naprawdę "obłożenie" tego szlaku. Czy ktoś to bada?
Danych dokładnych Ci nie przedstawię, ale w ciepłe weekendy widać duży wysyp miejscowych rowerzystów na tej trasie. Z mojej perspektywy inwestycja miała spory sens.
Problemem jest jednak jakość wykonania oraz zaniedbania przy utrzymaniu ścieżki. Niestety zdarza się zobaczyć jeżdżące tamtędy traktory miejscowych gospodarzy. A że pod takie obciążenie projektowana nie była, to po każdej zimie trochę asflatu odjeżdża, tworzy się też tarka.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 25 Mar 2019, 18:19 »
... wpadam do sklepu i biorę co mi smacznie wygląda, a nie będę składy czytał. Jak to mawiał Pan Zagłoba o gorzałce "na suche gardło każda zdrowa"...
Robię tak samo  :)
Żeby żyć zdrowo, to przede wszystkim powinniśmy przestać oddychać naszym powietrzem.
Fajna wycieczka.
Od kilku lat bardzo lubię sezony bezlistne - dają zupełnie inną perspektywę. Na Pidlasie chciałbym się kiedyś wybrać późną jesienią.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 25 Mar 2019, 19:18 »
Pisałem oczywiście w szerszym ujęciu. Na długich dystansach też nie czytam i nie analizuję hot-dogów cz innych hamburgerów. Nie ma takiej potrzeby  :wink:

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 25 Mar 2019, 19:40 »
Łącznik to taki gotowy mostek od Profile, choć jak na takie gówienko to słono kosztuje i do tego jest bardzo wąski, lemondka musi być niemal przy samym zacisku kierownicy. Wygodnie się montuje, ale kiepsko pomyślany, bo od dołu już nie jest idealnie okrągły przez co niewygodnie się mocuje rzeczy, na lekkiego Garmina ujdzie, z lampką to już gorzej by było, nie próbowałem. Jakaś dobrze zrobiona samoróbka z rurki będzie wygodniejsza, tyle że z deomntarzem gorzej.
https://www.bike24.com/p280275.html
A uchwyt to się Led Lenser nazywa, ja go dostałem razem z lampką, oddzielnie niestety drogi
Używam tego samego łącznika. Jego szerokość wynika chyba z przepisów TRI, gdzie rozstaw ramion może wynosić chyba max 80mm stąd wszystkie te łączniki są takie wąskie. Też wolałbym coś trochę szerszego.
W swoim zmodyfikowałem mocowanie tak że bez problemu montuję do tego od dołu ciężką lampkę Exposure, a na górze Garmina. Na mostek nakleiłem taśmą dwustronną jakieś dwa reduktory i całość obwinąłem taśmą. Daje radę.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 25 Mar 2019, 20:42 »
Podczas wyjazdów zawsze mam problem z zakupami. Wystarczy przeczytać skład i apetyt przechodzi :P

Przeczytałem skład i nabrałem smaku. Jedzenie pożywne, smaczne i zdrowe! Mąka i cukier - węglowodany to podstawa w kolarstwie, tłuszcze - ukłon w stronę diety tłuszczowej, szeroko omawianej w innym tutejszym wątku. Niektórzy wolą śmietanę. Drożdże - bomba witaminowa, a poza tym białko - bardzo potrzebne w regeneracji komórek. No i cynamon - samo zdrowie, jak piszą w internetach:
Cynamon to bowiem skarbnica licznych substancji zdrowotnych, z których za najcenniejsze uważa się aldehyd cynamonowy, który nadaje cynamonowi charakterystyczny zapach i wykazuje właściwości antynowotworowe, oraz epikatechinę, która razem z aldehydem może zapobiec rozwojowi chorób neurodegradacyjnych i wspomóc ich leczenie. Poza tym cynamon należy do grupy termogeników, czyli substancji przyspieszających przemianę materii i spalanie tłuszczu.
Poza tym jak piszą:
Cynamon to sprawdzony środek na odchudzanie, cellulit i trądzik
Smacznego!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum