Autor Wątek: Oklejanie roweru pod torby folią ochronną  (Przeczytany 11748 razy)

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Rower jest do jeżdżenia,a nie jakieś tam pitu pitu,samochody swoje też oklejacie ;D ;)
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Też bym trochę łyknął jak coś.

Marcel,ale coś szlachetnego ;)
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Też bym trochę łyknął jak coś.
Mogę zaproponować kawę lub herbatę jeśli zdecydujesz się na odbiór osobisty :P

Wydaje mi się, że na dwie osoby wystarczy 1 mb, na trzy można już wziąć 2 mb. Jak coś mogę zamawiać i rozwozić na terenie Krakowa.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Ile tego potrzebujemy - 2 mb? Wchodzę w  to, zwłaszcza ze kto jak kto, ale Ty Worku pięknie to wszystko poprzycinasz na miarę.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Używam taśmy izolacyjnej.

Ja też, i działa. Na dodatek kosztuje jakieś 1-2zł za rolkę :)

Karbon mam wykończony na matowo. Natychmiast zaczął nabierać połysku pod torbą, więc okleiłem.

Folia ma zdaje się 122 cm szerokości. Myślę, że będzie sensownie jeśli każdy dostanie kawałek 66 cm na 122 cm. Taka ilość powinna chyba wystarczyć każdemu z nas do końca życia.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Aha. Mam jakieś kody na darmową wysyłkę paczkomatem - ważne do niedzieli (Byczysa wprowadziłem w błąd, wcale nie do jutra). Do tego czasu muszę wprowadzić dane wysyłki i użyć kod do opłacenia. Jeśli ktoś chce się dołączyć do zamówienia niech daje znać na PW. Dane potrzebne do wysyłki to e-mail, numer telefonu i kod paczkomatu.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
...
Jeśli jej usuwanie miałbym porównać do usuwania sławetnej folii odblaskowej z BBT2016, to jest gdzieś na przeciwnej stronie continuum ;)
Nie wiem jaką folię tam dostaliście i jakie problemy sprawiała, ale jeśli chodzi o połamane paznokcie i zdrapywanie po małym kawałku (i łzy wkurwienia), to napiszę, że świadomość takiego niebezpieczeństwa jest dość powszechna i winą należy obciążyć organizatora, a nie producenta folii. Folie odblaskowe (jeśli mają być usuwalne) stosuje się dwuwarstwowo - najpierw folia podkładowa, łatwo zdejmowalna, a na nią folia odblaskowa. Koszt finansowy właściwie pomijalny, a zyski ogromne.

Pora zrobić zamówienie. Kto chce odbierać w Krakowie może się jeszcze dopisać.

Folia Oracal 270 Stone Guard szerokość 126 cm. Cena za metr bieżący 44,69 zł + 15 zł za wysyłkę dzielone przez liczbę osób (czyli w tym momencie 5 zł / osoba).

Ta: https://www.fabertec.pl/Oracal-270-Stone-Guard-126cm

Dla siebie chyba wezmę 70 cm. Można kupować ilości co 10 cm - sprawdzałem, że nie da się wybierać ilości z większą precyzją, bo zaokrągla w górę lub w dół :P Proszę o informację ile chcecie i finalizujemy zamówienie.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
30 cm poproszę  :)

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
https://www.fabertec.pl/Oracal-270-Stone-Guard-126cm

Tą folią oklejacie całe ramy czy tylko miejsca narażone na przetarcia.

Rozumiem, że jest bezpieczna dla lakieru ram nie tylko stalowych ale też karbonowych. Pytam bo klej w tej folii jest na bazie rozpuszczalnika.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
Woda to też rozpuszczalnik :) Nie stresuj się. Kleje na foliach są zazwyczaj bezpieczne dla podłoża, choć nie od każdego (np. papieru) da się je odkleić ;)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Hej,

Jak wam się sprawdza ta folia po dwóch latach? Wymienialiście już na nowe? Podchodzi wodą?

Czy przy ściąganiu łatwo schodzi czy wymaga jakiejś walki? Chcę wiedzieć czy jak mi się nie spodoba to się łatwo tego pozbędę bez szkód ;)

Ja w sumie chciałem tylko coś na rurę dolną, ale jak zobaczyłem ile kosztują zestawy: https://thetrail.pl/kategoria-produktu/dla-roweru/folia-ochronna/ to chyba dam radę wyciąć :D

Oklejacie cały rower czy tylko rurę dolną?

Dzięki za opinie długodystansową :)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Ja wymieniam, jak już zaczyna odchodzić. Wody nie miałem nigdy.
Ściągam podgrzewając suszarką.
Oklejam tam, gdzie coś rysuje.

Marek

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Marek wielkie dzięki za info. Czy ta folia wytrzymuje przynajmniej sezon? Nie targam roweru po parkach ;)

Stwierdziłem, że mam jeszcze ładną ramę to spróbuję ;) Jak mi się nie będzie podobać to ściągnę...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum