Autor Wątek: Wiatrówka wiosna-jesień  (Przeczytany 6725 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Wiatrówka wiosna-jesień
« 2 Kwi 2019, 17:38 »
Dzień dobry.
Kupiłem rok temu na promocji kurtkę od PlanetX, nie jest zła, a już na pewno nie jest dobra ;) Jak trochę przygrzeję, to robi się pod nią mokro.
Dlatego proszę o polecenie dobrze oddychającej wiatrówki z długim przodem (typowe kurtki na rower sięgają ledwie pod pępek, ta z PlanetX rozm. L ma suwak długości 63cm i jest względnie ok), czegoś na wiosnę i jesień, a i by na cieplejsze dni się nadała.
Mile widziane suwaki pod pachami i meszek od środka (choć raczej go nie oczekuję).
Dziękuje.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Wiatrówka wiosna-jesień
« 2 Kwi 2019, 19:07 »
Zakres cenowy to podstawa ;)
Bo tak to mogę polecić Gore-Bike, mają wiele modeli z membraną z oryginalnym windstopperem i jakościowo są bardzo przyzwoite. Ale cena jest wysoka.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 2 Kwi 2019, 20:03 »
Bez szaleństw do 500 zł.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 2 Kwi 2019, 20:28 »
A już chciałem wpisać Gore Bike Wear Oxygen Windstopper /z suwakami u dołu na rękawach, pomiędzy piersią-pachami/, jaką kupiłem może z 6 tydni temu, w jakiej odtąd ćwikam w zakresie temperatur od -7 po dotychczas maks. dodatnie, tak z +14. Całkiem db. rzecz, choć już z wcześniejszego wypustu /widać po stylu liter "GORE" - najnowsze mają inny/, za jaką w bobshop'ie dałem coś 6ooileś. - Linii najlepszych dostępnych na pewno nie jest, ale ma wentylację, 4 kieszenie z tyły, w tym 1 na suwak, kolor db. widoczny /neon yellow black/, solidnie wykonana, przy tym budżetu nie rujnuje.

(Innych z wentylacją, kieszeniami, na wiosnę/jesień, za 1ooileś euronów wówczas szukając nie znalazłem.)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 2 Kwi 2019, 20:57 »
proszę o polecenie dobrze oddychającej wiatrówki

W szmateksach w W-wie często bywają wiatrówki Crafta za grosze. Sądząc po metkach idą hurtowo na kilogramy ze Skandynawii. Są w bardzo dobrym stanie. Oddychające, lekkie, dobrze się kompresują, solidnie wykonane, prawie darmo. Mam kilka i jestem bardzo zadowolony. Są też spodnie przeciwwiatrowe z takiego samego materiału. Krój sportowy, odblaski, kieszonka na plecach, kieszenie po bokach, itp. Różne do wyboru.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 2 Kwi 2019, 21:01 »
Ostatnio taka oglądałem i wywarła dobre wrażenie.
Karrimor Alpiniste Soft Shell Jacket

Nie ma jednak suwaków wentylacyjnych i to mnie zatrzymało i myślę.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 2 Kwi 2019, 22:22 »
A już chciałem wpisać Gore Bike Wear Oxygen Windstopper /z suwakami u dołu na rękawach, pomiędzy piersią-pachami/, jaką kupiłem może z 6 tydni temu, w jakiej odtąd ćwikam w zakresie temperatur od -7 po dotychczas maks. dodatnie, tak z +14. Całkiem db. rzecz, choć już z wcześniejszego wypustu /widać po stylu liter "GORE" - najnowsze mają inny/, za jaką w bobshop'ie dałem coś 6ooileś. - Linii najlepszych dostępnych na pewno nie jest, ale ma wentylację, 4 kieszenie z tyły, w tym 1 na suwak, kolor db. widoczny /neon yellow black/, solidnie wykonana, przy tym budżetu nie rujnuje.

Gore Bike jest drogie, ale to rzeczywiście jakość. Ja kupiłem swoją kapotę na jesień/zimę z 7 lat temu - i dotąd w niej jeżdżę, a u mnie te ciuchy dużo "pracują". Kolory już troszkę sprane, ale poza tym nic nie chce się zepsuć i ciągle nie mam pretekstu, żeby nową kupować ;) Dobra oddychalność, dobre zabezpieczenie przed wiatrem, rowerowy krój, wywietrzniki, jeżdżę w tym 5-6 miesięcy od jesieni po wiosnę, dopiero koło 13-15 stopni robi się za ciepło, a w dół to się reguluje koszulkami pod spodem, zimą na Nordkappie też się świetnie sprawdziła, a wiało tam grubo  ;)
To jest nieco wyżej niż 500zł, ale trafiają się promocje, jakiś czas temu były w CentrumRowerowym, a i gdzie indziej też się da wyhaczyć.

W szmateksach w W-wie często bywają wiatrówki Crafta za grosze. Sądząc po metkach idą hurtowo na kilogramy ze Skandynawii. Są w bardzo dobrym stanie. Oddychające, lekkie, dobrze się kompresują, solidnie wykonane, prawie darmo. Mam kilka i jestem bardzo zadowolony. Są też spodnie przeciwwiatrowe z takiego samego materiału. Krój sportowy, odblaski, kieszonka na plecach, kieszenie po bokach, itp. Różne do wyboru.

To jest pomysłowe rozwiązanie, bo Craft też robi dobre produkty na rower, jak się trafi kapotę niezłej jakości - to finansowo jesteśmy nieźle do przodu, tyle że to raczej tylko w Warszawie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 2 Kwi 2019, 22:28 »
jak tylko na rower, a nie do przedzierania się przez krzaki, to może ultralight z pertexu albo czegoś podobnego? Mało co będzie lepiej oddychać :)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 2 Kwi 2019, 22:32 »
W Auchan kupowałem wiatrówki po 20 zł/sztuka. Pełno tego typu rzeczy w różnych sklepach. Waga od około 95 do 120 g.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 3 Kwi 2019, 08:24 »
/.../

To jest nieco wyżej niż 500zł, ale trafiają się promocje, /.../

/.../

Kupił ze skidką 2o% (lub >).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

« 3 Kwi 2019, 09:29 »
Dobra oddychalność, dobre zabezpieczenie przed wiatrem, rowerowy krój, wywietrzniki,
Rowerowy krój - znaczy mocno przylegające? A nadaje się do np. wycieczki w góry z plecakiem lub do poruszania się bez roweru i kasku na głowie, żeby nie rzucać się zbyt mocno w oczy?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Kwi 2019, 16:05 »
Rowerowy krój - znaczy mocno przylegające? A nadaje się do np. wycieczki w góry z plecakiem lub do poruszania się bez roweru i kasku na głowie, żeby nie rzucać się zbyt mocno w oczy?

A co, jak przylega to się nie da po górach chodzić?  ;). Ja tam nawet Orlą Perć zaliczałem w takim stroju :P

« 3 Kwi 2019, 20:25 »
a tam nawet Orlą Perć zaliczałem w takim stroju :P
Jak do tego pampersa masz jeszcze SPD to prawdziwy szacun  ;D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Kwi 2019, 20:48 »
Jak do tego pampersa masz jeszcze SPD to prawdziwy szacun  ;D

Przecież widać, że to spodenki rowerowe z BBT, a szedłem, nie inaczej - tylko w SPD właśnie, swego czasu nawet był na forum rozległy wątek temu poświęcony  ;)
To już archiwalne zdjęcie, koszulka z mojego pierwszego BBT, obecnie w posiadaniu Kota  ;)

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 3 Kwi 2019, 21:17 »
Mogę polecić Bontrager Circuit Windshell. Krój częściowo dopasowany, jak dla kogoś, kto nie ma postury wyczynowego kolarza jest w sam raz. Dobrze chroni przed wiatrem i jednocześnie dobrze oddycha a pocę się dość intensywnie. Nie ma zamków pod pachami, ale wycinanie laserowo otworki. Wadą może być brak kieszonki na plecach, jest tylko jedna na klatce piersiowej do której można ją zwinąć. Materiał przyjemny w dotyku w porównaniu z innym ortalionem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum