powyżej 100km zaczynają się schody. Twardość i ugniatanie w kroku, stają się na tyle nieznośne, że jutro jadę na Broniewskiego
Na szczęście mają ten żelowy przyrząd do pomiaru tyłka, więc z obliczeniem szerokości siodła nie będzie kłopotów.
Marzy się mi skórzany Brooks B17. Jeździ ktoś może na takim siodełku? Może polecicie inne ciekawe siodełka do trekinga?
Od jakiegoś czasu siedzę na Brooks Flyer przyznam ze długo przyzwyczajałem sie do siodła.Tak sie złozylo że założyłem je na dłuższa jazde ok tygodnia bez wcześniejszego testowania.Po pierwszych paru godzinach myślałem ze sobie pampersa gdzieś kupie.
W pózniejszej fazie podróży było coraz lepiej tyłek sie przyzwyczail jedyne do czego można sie przyczepić to skrzypienie.Macie jakąś rade na to, smarowałem kręciłem różne śruby i nic a gruby nie jestem
Wasze skórzane siodła też specyficznie pachną?
Ja ten temat zgłębiałem dość dawno i dałem się wtedy przekonać. Chodzi tu oczywiście o impotencję i bezpłodność powodowaną rzekomo uciskiem siodełka. Niestety nie orientuję się, jak to wygląda w świetle najnowszych badań. Możliwe, że rzucają zupełnie inne światło na ten temat. Kiedyś jednak twierdzono, że ma to wpływ na zdrowie mężczyzn.
A co najlepiej zrobić w przypadku posiadania więcej niż jednego roweru?Bo właśnie zaczynam odczuwać i przyzwyczajać się do drugiego siodełka (rower do jazdy na lekko) i zastanawiam się co będzie jak usiądę na sakwowy...Co jest najlepiej? Być twardym i zaadoptować się do obu? Mieć 2 takie same siodełka? Kupić sobie Brooksa i przedkładać?
maruje tylko specjalna pasta brooksa do siodelek skorzanych
zostaje jeszcze regulacja góra/dół -w sensie poziomo/pionowo mysle ze to najbardziej moze pomóc
zdaje sobie sprawe ze experymentujac z ustawieniami moglbym je ustawic jeszcze lepiej/wygodniej, jednak jakos nie mam zaciecia do tego...
I taka postawa niestety nie jest warta polecenia Pamiętam jak pisałeś o problemach z kolanami. Złe ustawienie siodła odpowiada za 80-90% kontuzji kolan
tak wiec jak jest wszystko ok to lepiej nie ruszac....takie moje zdanie
Quapciu, wybacz...
Tak to jest jak się ... bez myślenia ...