Zakupiłem nawigację Garmin Etrex Touch. W zestawie jest uchwyt, który można przymocować bądź na kierownicę, bądź na mostek -
o taki - to kopytko uchwytu ma wyprofilowanie w dwóch prostopadłych osiach. No i wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że mój mostek jest zbyt krótki - a to kopytko za niskie - uchwyt "właściwy" koliduje z jednej strony z kapslem sterów, z drugiej strony z mocowaniem kierownicy.
Oczywiście, mogę zamontować ten uchwyt na kierownicy gdzieś z boku na kierownicy, ale to mi nie pasuje, bo miejsce na kierownicy trzeba oszczędzać
Czy ktoś stosował może jakiś patent, dystans, czy coś, pozwalający na obejście problemu? Trochę się obawiam, że jak wrzucę tam jakiś dystans (a potrzeba pewnie z 1cm, może ciut mniej), to mocowanie będzie niestabilne. Tylko z czego taki dystans zrobić, żeby pasował na mostek i pod ten uchwyt? Taki wycinek grubszego walca, czy coś.
Widziałem też jakiś "customowy" uchwyt z mocowaniem bezpośrednio na kapsel, ale koszt tego cacka 20 euro + wysyłka przyprawił mnie o lekką melancholię. Zresztą, na kapslu sterów byłoby za blisko - optymalnie dla mnie to byłoby tak naprawdę zamontować tego GPSa jakoś na uchwycie kierownicy (tzn na końcu mostka) - ale nie bardzo mam pomysł, jak to zrobić - może na to macie jakieś sposoby?