Autor Wątek: Nocleg/kwatera Międzylesie  (Przeczytany 1697 razy)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Nocleg/kwatera Międzylesie
« 10 Kwi 2019, 11:04 »
Pod koniec kwietnia potrzebuje noclegu pod dachem na 1 noc/1 osoba (i rower).
Wysłałem kilkanaście e-maili do tanich kwater i ... nawet jednej odpowiedzi :(
Wiem, że to nie biznes 1 osoba na 1 dzień ale jak się prowadzi taki interes to chyba trzeba się z tym liczyć.
Znacie jakieś miejscówki gdzie mógłbym uderzyć? Cena jest najważniejsza. Okolica też może być.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
Odp: Nocleg/kwatera Międzylesie
« 10 Kwi 2019, 11:26 »
Pod koniec kwietnia potrzebuje noclegu pod dachem na 1 noc/1 osoba (i rower).
Wysłałem kilkanaście e-maili do tanich kwater i ... nawet jednej odpowiedzi :(
Wiem, że to nie biznes 1 osoba na 1 dzień ale jak się prowadzi taki interes to chyba trzeba się z tym liczyć.

W przypadku tanich kwater jakoś tak zauważyłem, że znacznie skuteczniejszy jest telefon do właściciela niż mail.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 10 Kwi 2019, 11:42 »
Znając polskie realia byłbym bardzo zaskoczony gdybyś dostał w ogóle jakąkolwiek odpowiedź.
Tylko telefon.

Offline Mężczyzna pepin

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 15.06.2015
    • geoploszka
« 14 Kwi 2019, 10:46 »
Ja kiedyś nocowałem w Kosaczówce na ulicy ,bodaj ,Wojska Polskiego. Byłem sam i na jedną noc - nie było problemu, Miła gospodyni, miejsce i cena ok

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 14 Kwi 2019, 14:40 »
Chyba mógłbym załatwić nocleg w Międzygórzu, ale cena może nie być bardzo niska, a poza tym, do Międzylesia jest kawałek drogi. Jakby co, daj znać - sprawę załatwię.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 14 Kwi 2019, 15:03 »
Kraliki - http://poutnidum.cz/ , można było zawsze się dogadać na nocleg rzędu 200 koron, jeżeli masz śpiwór. Jest też fajna gospoda po drodze do Kralików, tuż przy ścieżce rowerowej, w takim jaskrawopiaskowym malowaniu. Ok. 500KC.

Samo Miedzylesie to noclegowa pustynia, zajazd Sukiennice za ok. 100, ale smętny i z dziwnym zapaszkiem. Można próbować też leśniczówkę w Jodłowie.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 15 Kwi 2019, 00:43 »
Zdecydowanie dzwoń. I, niestety, spodziewaj się odpowiedzi "Jedna osoba na jedną noc? Mie sie nie chce." W tych okolicach kapitalizm nadal jest nieznany ;)

Na MRDP z Wigorem nocowaliśmy tutaj: https://goo.gl/maps/vVQagNzEekw Wprawdzie dwie osoby ale właściciele sympatyczni i pewnie jednej by też nie wygonili.

No i Podjazdy dobrze mówi, rozważ Spaloną. To super miejsce z przyzwoitym noclegiem, świetnym jedzeniem i rozsądną ceną. Kuchnię zamykają o 20 ale jak zadzwonisz i poprosisz, odłożą jakieś prostsze danie (np. ruskie) gdybyś miał się spóźnić. Podjazd z Bystrzycy to konkret, akurat na rozbudzenie apetytu. (Asfalt fatalny, zjazdu nie polecam, ale podobno ostatnio coś remontowali.)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 15 Kwi 2019, 01:01 »
No to dobre wieści :) Co do kuchni, Spalona dla mnie nie ma konkurencji w Sudetach, choć o Andrzejówce złego słowa powiedzieć nie mogę.

Aaa — drobna uwaga — ponieważ do Spalonej jest asfalt, w weekendy bywa trochę imprezowo. O 22 gonią spać ale wiadomo jak to jest ;)

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 15 Kwi 2019, 20:50 »
Przypomniałem sobie jeszcze o Gaworowie, chyba Emaus. Szuter w prawo za biedrą w Międzylesiu.

Offline Mężczyzna dzesio

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.02.2014
« 17 Kwi 2019, 15:21 »
ja również mogę polecić schronisko na spalonej przełęczy. W zeszłym roku zawitałem tam bez śpiwora a na miejscu wszystko było zajęte - bez problemu przenocowałem w jadalni głównej pod kocem na kanapie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum