Ankieta

Co Waszym zdaniem - uczestników - powinno być na punktach kontrolnych?

Woda
24 (16.8%)
Izotoniki (jaką markę preferujecie najbardziej?)
9 (6.3%)
Proszek do tworzenia napojów izotonicznych (jaka marka najlepsza?)
10 (7%)
Batony sportowe - energetyczne
9 (6.3%)
Batony z marketu (popularne marki dostępne w każdym sklepie)
6 (4.2%)
Ciepły posiłek - zupa
15 (10.5%)
Ciepły posiłek - II danie
17 (11.9%)
Ciepły posiłek - pizza
6 (4.2%)
Banany
21 (14.7%)
Miejsce aby usiąść i odpocząć od siodełka
15 (10.5%)
Toaleta (czy sobie radzicie "po drodze"?)
11 (7.7%)

Głosów w sumie: 28

Głosowanie skończone: 13 Maj 2019, 22:35

Autor Wątek: [Ankieta] Co powinno być na punktach na maratonach?  (Przeczytany 3216 razy)

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
Ankietę tworzę po to, aby ułatwić nieco zadanie Organizatorom wszelkiej maści maratonów, ultramaratonów, brevetów itd. Sprawić aby przygotowanie imprez zawsze było na jak najlepszym poziomie. Ankieta jest multi, liczę jednak na dodatkowe uwagi w komentarzach.

Napiszcie też proszę w komentarzach, czego nie lubicie najbardziej na maratonach, z czym sobie Organizatorzy nie radzą najczęściej?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
To trochę zmanipulowana będzie ankieta. Wiadomo, że ludzie woleliby wysokiej klasy batony, profesjonalne izotoniki, dobry obiad itd. Tylko to się rozbija o koszta i możliwości organizacyjne oraz wysokość wpisowego. A jak spytasz czy chcą mieć na punktach wypasy, ale kosztem dwukrotnie większego wpisowego - to już różnie z odpowiedzią może być.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
A gdzie piwo i gry planszowe?  ::)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Ja chcę coca-colę ...
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
A ja kawę  ;D
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Napiszcie też proszę w komentarzach, czego nie lubicie najbardziej na maratonach

Generalnie to Bufetów ;-) można sobie poradzić samemu, to też ważna umiejętność.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
O panie - Jaki wybór. Na ultra to najczęściej w GSie mają Suchą BUłkę i jakaś kiełbase. Do tego COLA z puszki i ogień:) Nic jednak nie zastąpi kawy i hot-doga z orlenu! Panie gdzie tam izotoniki - izotoniki sa dla wymuskanych i wygolonych lalusiów a nie dla twardych ultrasów z owłosioną łydą! :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted:
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
No i herbata / kawa koniecznie

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Jeśli ktoś używa izotoników i batonów energetycznych to raczej takich swoich, sprawdzonych. Nie zaryzykowałbym łykania czegoś nieznanego, bo różnie może się to skończyć.
Jak ma być gorąco to lubię arbuza, no i w tej ankiecie brakuje mi słonych przekąsek, co by przełamać smak batonów, izotoników itp
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

RDK

• Gość
Myślę, że jeśli nie byłoby ciepłego posiłku w ramach PK, w ramach opłaty maratonu, to dobrze, aby w miarę możliwości chociaż był w pobliżu jakiegoś miejsca, gdzie można coś ciepłego wszamać i ew. informacja gdzie. Posiłek taki nie zawsze jest konieczny, wielu wystarczy taki tam hot-dog, ale różne są preferencje, czy to związane z szeroko pojętym gustem, czy też z przymusu, konieczności.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Jajecznica!

Nie jeżdżę maratonów sportowo, ale lubię sobie od czasu do czau przejechać dłuższy dystans. Za punkty muszą mi więc wystarczyć przydrożne bary, sklepy czy stacje benzynowe. Trudno tam jednak trafić na coś sensownego, szczególnie w nocy i poza głównymi szlakami komunikacyjnymi. Trafić na dobry bar, to jak znaleźć igłę w stogu siana, poza tym, dania dla kierowcy TIRa, nie koniecznie są optymalne dla rowerzysty, podczas dłuższego przelotu. Tymczasem w klepach, czy na stacjach benzynowych, półki uginają się, ale w większości to złom, a nie pożywienie.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Generalnie to Bufetów ;-) można sobie poradzić samemu, to też ważna umiejętność.

Ale bufety spowalniają potencjalnych rywali. Akurat Ty powinieneś o tym dobrze wiedzieć ;)

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
Dzieki za wszystkie odpowiedzi, ale przypomniało mi się o czym zapomniałam pisząc ankietę ;)Co sądzicie o:- kanapkach?- pączkach?- drożdżówkach?- ciastach?- herbata / kawa- arbuz- cola (niekoniecznie markowa)
Jeśli jest tu Administrator to bardzo ładnie proszę o dodanie ww opcji do ankiety, bo ja już niestety nie mogę :(

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Jesteś pewna, że chcesz dodać 7 opcji w czasie trwania ankiety? Średnio to wpłynie na jej miarodajność.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Dzieki za wszystkie odpowiedzi, ale przypomniało mi się o czym zapomniałam pisząc ankietę ;)Co sądzicie o:- kanapkach?- pączkach?- drożdżówkach?- ciastach?- herbata / kawa- arbuz- cola (niekoniecznie markowa)

Dopisz jeszcze papierosy i zapałki.

Przecież  to wszystko można kupić w sklepie i nie trzeba lecieć w koszty przy wpisowym.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum