Autor Wątek: Jedwabnym Szlakiem  (Przeczytany 49475 razy)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Jedwabnym Szlakiem
« 28 Maj 2011, 18:24 »
Cytat: "Bitels"
Filip już zbiera kasę na książkę.

To jest myśl. Może też namówię Mateusza, żeby nam zafundował  :mrgreen:

Bitels

• Gość
Jedwabnym Szlakiem
« 28 Maj 2011, 18:28 »
Racja, niech się chłopak uczy gospodarowania kasą  :D  Prezent na gwiazdkę pod choinkę dla rodziców jak znalazł  :D

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Jedwabnym Szlakiem
« 28 Maj 2011, 22:42 »
Pan Derektor zapewnia że jest już wydrukowana .. jeno okładkę dodrukować i cheja .. sam nie mogę się doczekać :/
… why so serious ?

Offline Helena

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 29.12.2009
Jedwabnym Szlakiem
« 29 Maj 2011, 01:23 »
robb bitelsiątko bardzo prosi o film, o którym wspomniałeś na czacie. Rano wstał, odpalił kompa i minka mu zrzedła, bo myślał, że już obejrzy sobie.

robb, jeden dzień?? Ja od lutego ciągle słucham "tata, a ci państwo, co ich spotkaliśmy na Włóczykiju, to zrobili jakiś nowy film?"

Te filmy powinny być zakazane dla dzieci... :roll:  Naoglądają się, potem wyjadą w świat, zostawią rodziców na starość i wtedy bedziecie Robbowi dziękować... :wink:
Dlatego ja chce mieć sześciu chłopaków. Jeden będzie dla Boga i pójdzie na księdza, drugi będzie dla rodziców a reszta niech robi, co chce  :lol:  :wink:

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Jedwabnym Szlakiem
« 29 Maj 2011, 03:18 »
Ładnie, bardzo ładnie. Czasem melancholijnie czasem wesoło jednak cały czas ciekawie. Szkoda,że już koniec.. Lud się będzie buntował i domagał więcej :wink:

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
Jedwabnym Szlakiem
« 29 Maj 2011, 08:56 »
Wszystkie filmiki kręcone były 7D? Jakiego obiektywu używałeś najczęściej do filmowania?

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Jedwabnym Szlakiem
« 29 Maj 2011, 15:35 »
Viracocha, Tokina 12-24 F4.0
… why so serious ?

Offline Mężczyzna stamper

• Miasto: Roztocze/Kraków
  • Na forum od: 22.02.2011
    • http://www.bikestats.pl/rowerzysta/stamper
Jedwabnym Szlakiem
« 6 Cze 2011, 01:26 »
Robb a możesz mi powiedzieć (albo podesłać zdjęcie) jakie miałeś mocowanie (statyw na kierownicę) do tej siódemki. 7d to jest już niezła cegiełka (rok temu miałem przez chwilę w rękach ten Wasz aparat na krakowskim festiwalu 3 żywioły ;-p). Z tą tokiną to ten zestaw waży prawie 1.5 kilo. Twój statyw musi być naprawdę solidny. Sam poszukuję jakiegoś dobrego mocowania na kierownicę ale jak na razie bezskutecznie. Mój aparat do filmów to 60d plus pewnie najczęściej będę używał sigmy 10-20 (jeśli w ogóle uda mi się ogarnąć to całe filmowanie, bo mam na to zaledwie kilka dni).

Pozdrawiam i gratuluję przepięknych kadrów.
Z nikim się nie ścigam, no może czasem sam ze sobą...

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Jedwabnym Szlakiem
« 6 Cze 2011, 11:06 »
robb, jak tak dalej pojdzie to Order Usmiechu dostaniesz :) Widze, ze dzieciaki za toba szaleja jak za Justinem Bieberem. Teraz tylko musicie ruszyc z produkcja naklejek, dlugopisow i podkoszulkow z waszym zdjeciem. Nie mowiac o odpowiedniej gierce komputerowej. I my podobnie jak Bitelsowie i memorek, bedziemy to wszystko kupowac w ramach ksztalcenia dzieciaka w odpowiednim kierunku :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
Jedwabnym Szlakiem
« 6 Cze 2011, 23:50 »
@Stamper, pod lustrzankę to chyba najlepszym rozwiązaniem jest w tej chwili Magic Arm Manfrotto.

http://www.manfrotto.com/product/8373.77460.76891.0.0/143A/_/Magic_Arm_with_bracket

Bitels

• Gość
Jedwabnym Szlakiem
« 7 Cze 2011, 06:04 »
Cytat: "hindiana"
robb, jak tak dalej pojdzie to Order Usmiechu dostaniesz :) Widze, ze dzieciaki za toba szaleja jak za Justinem Bieberem.

Bo dobry przykład nie jest zły :D
Lepiej jak Filip będzie "robbowym" gadźeciarzem, niż tzw. kibicem, co tylko jedną piosenkę umie śpiewać w stylu: "Polska biało-czerwoni". Dla naszego dziuńka robb i anuszka, to tacy idole jak nie przymierzając Maria i Piotr Curie dla chemików :D

Jedwabnym Szlakiem
« 7 Cze 2011, 07:13 »
Właśnie organizowałem wyścig na Dzień Dziecka, więc jestem na bieżąco z gadżetami, które interesują dzieci. Proponuję:
- smycze Ku Słońcu.
- kubki Ku Słońcu.
- czapeczki Ku Słońcu,
- plakaty z bohaterami Ku Słońcu,
- chorągiewki Ku Słońcu,
- piłki plażowe Ku Słońcu,
- długopisy Ku Słońcu (jakieś święcące, bo zwykłe są już passe  :mrgreen: )

Bitels

• Gość
Jedwabnym Szlakiem
« 7 Cze 2011, 07:35 »
No i jeszcze koszulki Ku Słońcu :D
Mam kilka metrów folii flex i dobrej jakości papieru do nadruków na kolorowe i białe koszulki, może się przyda :D

Jedwabnym Szlakiem
« 7 Cze 2011, 07:47 »
Cytat: "Bitels"
Mam kilka metrów folii flex i dobrej jakości papieru do nadruków

Trzeba szybko założyć firmę i zaklepać prawa do używania nazwy Ku Słońcu. Bo potem różnej maści biznesmeni będą chcieli robić interes na "naszym" robbie  :mrgreen:

Bitels

• Gość
Jedwabnym Szlakiem
« 7 Cze 2011, 07:52 »
Trzeba szybko założyć firmę i zaklepać prawa do używania nazwy Ku Słońcu. Bo potem różnej maści biznesmeni będą chcieli robić interes na "naszym" robbie :mrgreen:

Nie no, nie będę robił "koło pióra" robbowi :D
A firma już była i stąd zostało mi trochę materiałów.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum