Autor Wątek: śruba baryłkowa - tylna przerzutka  (Przeczytany 5680 razy)

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
śruba baryłkowa - tylna przerzutka
« 19 Kwi 2019, 06:51 »
Cześć
Wczoraj chciałem podregulować trochę przerzutkę tylną i okazało się, że mam ułamaną śrubę baryłkową w tylnej przerzutce. Na alledrogo znalazłem bodajże 2-3 aukcje i tu pytanie do Was. Czy te śruby są jakieś standardowe? Niezależne czy do przerzutek szosowych czy MTB? Czy jednak trzeba polować do konkretnego modelu - mój to klasyczna Shimano 105.

A może, komuś wala się zepsuta 105-ka z dobrą śruba baryłkową, to chętnie przyjmę (może być sama śruba) za uzgodnioną opłatą.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013

U Shimano te śruby są standardowe przynajmniej w 6 różnych przerzutkach które porównałem. Bywają różne pokrętła, czasem różnią się długością ale gwint jest ten sam. Mam tę ze zdjęcia, ale sprężynka gdzieś wyfrunęła w garażu. Mogę cię obdarować.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ja ostatnio kupiłem takie śruby na allegro za 2zł/sztuka, ale jeszcze nie sprawdzałem czy pasują ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

U Shimano te śruby są standardowe przynajmniej w 6 różnych przerzutkach które porównałem. Bywają różne pokrętła, czasem różnią się długością ale gwint jest ten sam. Mam tę ze zdjęcia, ale sprężynka gdzieś wyfrunęła w garażu. Mogę cię obdarować.

Właśnie najbardziej przed zakupem powstrzymywało mnie czy gwint będzie taki sam, ale rozwiałeś moje wątpliwości.
Dzięki za info i za chęć obdarowania, ale w takiej sytuacji nie będę Cię kłopotać i po prostu  zakupię śrubę na allegro.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Właściwie to mieszkam nad pocztą więc kłopot niewielki. Ale spytaj jeszcze u siebie w jakimś serwisie rowerowym bo może wyjść taniej niż przesyłka ;)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Właściwie to mieszkam nad pocztą więc kłopot niewielki. Ale spytaj jeszcze u siebie w jakimś serwisie rowerowym bo może wyjść taniej niż przesyłka ;)

O, to bardzo dobry pomysł, dzisiaj podejdę do mojego magika i podpytam.
Dzięki

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum