jeździłem trochę na osprzęcie szosowym, albo dokłdaniej na kolarzówce z założonymi bagażnikami
Record'88 czyli taka sprzed 22 lat? Jeśli tak, to teraz prawdopodobnie będzie już trochę lepiej bo chyba nie tylko dla kasy co roku wypuszczają nowe (mam nadzieję )
No właśnie z informacji jakie ja znalazłem to nie jest żadne wznowienie - HG90 i HG91 pojawiły się w tym samym czasie
na szosie się nie znam, w MTB te 22 lata to zdecydowanie in plus dla wytrzymałości i proporcjonalnie in minus dla wagi
w katalogach do roku 95 znalazłem jedynie HG90 - są to przeważnie jednak małe broszury a nie obszerne katalogi serwisowe, może coś pomijają....
Cytat: "skolioza"w katalogach do roku 95 znalazłem jedynie HG90 - są to przeważnie jednak małe broszury a nie obszerne katalogi serwisowe, może coś pomijają....W MTB były chyba jeszcze grupy "wyższe" niż SIS. Sporo wiedzy jest na http://pl.wikipedia.org/wiki/Oznaczenia_Shimano Co ciekawe.. Doczytałem się, że w "średniej klasie" są stosowane łańcuchy IG i kasety HG (aż muszę zobaczyć swoją kasetę, wydawało mi się że jest IG), co "powoduje przyspieszone zużycie łańcucha". Łańcuchy HG są węższe i twardsze (ale dostępne dopiero w wyższych klasach). Może najwyższy czas "dorzucić" trybik z tyłu (bo mam 8kę..) i przeprowadzić testy?