Usuń tego posta, zrób sobie przerwę, ochłoń, idź na rower, proszę.
Zastanawiam się jak to w ogóle możliwe zrobić maraton 500 km? Dla mnie coś niewykonalnego, przynajmniej na ten moment. Niedawno zrobiłem pierwsze 200 km i już miałem dość. Na lekkie usprawiedliwienie napiszę, że jechałem z sakwami i połowę drogi pod wiatr :-)W każdym razie wyniki takie jak 400, 500 i więcej - wielki szacun.
Niedawno zrobiłem pierwsze 200 km i już miałem dość. Na lekkie usprawiedliwienie napiszę, że jechałem z sakwami i połowę drogi pod wiatr :-)
Małymi krokami. Niejako na 42 urodziny kupiłem sobie rower. Najpierw były cotygodniowe wycieczki, potem przyszła pierwsza setka która napełniła mnie dumą nie porównywalna z następnymi dystansami. Potem troszeczkę więcej i więcej.
Nie upłynęło od tej pierwszej przejażdżki dwa lata, prawie dwadzieścia kg jest mnie mniej, dwa tygodnie temu podczas weekendowego brevetu udało mi się przejechać 400km w 24 h i łącznie 612 km w 37
Większość ultrasów jeździć ode mnie szybciej,dalej . Nawet nie zbliże się do ich poziomu. Jeżdżę dla siebie .
Gratulacje za 500
To już tak jakbyś zrobił 500 na lekkiej szosówce w bezwietrznych warunkach. Skala wysiłku zbliżona i pracy nad nogą nie potrzebujesz by pokonać pół tysiąca kilometrów. Pozostaje jedynie przesiąść się na lekki rower i jeździć spokojnie, coraz więcej, żeby głowa uwierzyła, że się da.
Zrobić 500 to trzeba być dobrym twardzielem. Zrobić 1000 to trzeba być chyba kosmitą ;-)
Największy dystans jaki zrobiłem to 150 km. Jak trenować do dystansów 300+? Wystarczy dużo jeździć i wydłużać dystanse czy robić intensywne treningi na pewno 50 km?
Czyli jak widać sporo tych twardzieli po Polsce jeździ
Cytat: Semper w 3 Lip 2019, 20:50Zrobić 500 to trzeba być dobrym twardzielem. Zrobić 1000 to trzeba być chyba kosmitą ;-)500 km już na nikim nie robi wrażenia, spytaj się obsługi na jakimkolwiek Orlenie
Największy dystans jaki zrobiłem to 150 km. Jak trenować do dystansów 300+? Wystarczy dużo jeździć i wydłużać dystanse czy robić intensywne treningi na pewno 50 km? Z wypowiedzi forumowiczów wnioskuję że waga roweru ma znaczenie. Nadmienię że mój rower to 9kg endurance szosae.