Autor Wątek: Bagażniki Koga Myiata - jak to z ich wytrzymałością ?  (Przeczytany 1737 razy)

Offline Mężczyzna xArEs

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 15.02.2010
Ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia co do wytrzymałości ? Mam taki przy rowerze i jest dość sztywny ale nie wiem jak z jego wytrzymałością spawów przy obciążeniu sakwami.
Zamawiam niebawem lowridera Crosso i jakby sie okazało ze ten oryginalny Myiaty jest kiepski to od razu zamówiłbym sobie także tylny z Crosso.
pozdr

Krzych

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Z jakiego modelu masz ten bagażnik? Ja mam bagażnik z Kogi z lat 90. i zrobiony jest z cienkich pręcików, a nie z rurek jak obecne Tubusy czy Crosso. Nie ma nigdzie na nim wybitej max. nośności, jedynie napis Koga-Myiata. Rowery te są robione pod wyprawy, więc bagażniki powinny być solidne, a teoretycznie muszą. Ale to tylko teoria...
Pomimo że mam taki bagażnik, pomimo tego że wytrzyma, kupiłem Crosso :P

P.S. Bagażnik który mam jest robiony pod Kogę World Travellera i z dopasowaniem go do innego roweru może być problem, gdyż górne mocowanie nie jest regulowane

EDIT: Tymczasowo i tak jesteś zmuszony "testować" bagażnik Kogi, bo Crosso nie ma swoich na stanie, w innych sklepach się pokończyły. Mają być w czerwcu. Uprzedzę Dudiego - Rowery Stylowe sprzedają Massload'y - konstrukcyjnie identyczne, troszkę węższe, ale tańsze o ok. 10 zł

Offline Mężczyzna xArEs

ja mam dokładnie ten rower z tym bagażnikiem.

tu go trochę lepiej widać

Tak jak pisze jest bardzo sztywny ....czasem jeździ na nim moja córka ok 35 kg :) i jakoś nie odkształca się.

Low riderów też nie maja na stanie ???
Załamka...sezon w pełni a oni czekają do czerwca.
Handlowiec powinien dostać po....... no właśnie po czym ??
Jakieś alternatywy ??? Na Tubusa mnie niestety nie stać  ....może Arsenal albo Topeak
pozdr

Krzych

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Cytat: "xArEs"
Jakieś alternatywy ??? Na Tubusa mnie niestety nie stać ....może Arsenal albo Topeak

Crosso/massload?

Ciężko cokolwiek napisać o tym bagażniku tylnym, wygląda jak bagażnik po prostu... jeśli jest sztywny i wzbudza zaufanie to bym zostawił, a jeśli nie wzbudza zaufania to kupiłbym crosso i się nie martwił, jeszcze nikt tu bagażnika crosso nie uśmiercił chyba więc można im raczej zaufać ;)

Offline Mężczyzna xArEs

Cytat: "dudi_"

Crosso/massload?

Ciężko cokolwiek napisać o tym bagażniku tylnym, wygląda jak bagażnik po prostu... jeśli jest sztywny i wzbudza zaufanie to bym zostawił, a jeśli nie wzbudza zaufania to kupiłbym crosso i się nie martwił, jeszcze nikt tu bagażnika crosso nie uśmiercił chyba więc można im raczej zaufać ;)

no więc wizualnie wzbudza zaufanie do tego  jest sztywny i zrobiny solidnie. Boję sie tylko o spawy i ich jakość  bo jest ich sporo w tym bagazniku. bagazniki accenta, authora tez maja wiele spawów i te niestety puszczają.
pozdr

Krzych

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Może podejdź do tego praktycznie i wymień dopiero wtedy, gdy ten pęknie. Wiem, że to ryzykowne, ale zawsze można sobie jakoś poradzić.
Zwykłe bagażniki, pod dużym obciążeniem, pękały mi dosyć szybko. Obwiązywałem wtedy pęknięcie dużą ilością taśmy izolacyjnej i można było dojechać wyprawę do końca.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Nie zapomnij oprócz izolki wziąć poxipolu i kawałka drutu.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
ale masz wieeelką pompkę  :shock:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Bagażnik jest stalowy czy alu? (jeśli nie wiesz, to sprawdź magnesem).
Jeśli jest stalowy, to spokojnie jedź w trasę, w najgorszym razie bez trudu zespawasz po drodze.
Jeśli jest alu, to albo kup massloada albo zaryzykuj. Wybór należy do wyborcy ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Cytat: "arkadoo"
Nie zapomnij oprócz izolki wziąć poxipolu i kawałka drutu.

Taaa jest- poxipol, kawał drutu i ewentualnie też są dobre takie obejmy skręcane śrubą.
PS: piękny rower :wink:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna xArEs

aard - bagaznik jest alu .... ale jak na razie przy nim jednak zostanę i potestuje trochę jak pęknie to go wywalę.

Waxmund - taka pompkę dają w komplecie - ja niestety jej nie mam i wożę SKSa
MaciekPaciek91 - dzięki za komplementa :) Mam go od mieiesiąca i jeszcze się poznajemy.
pozdr

Krzych

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum