Autor Wątek: Majówka na rowerze 1-5.05.2019  (Przeczytany 605 razy)

Offline Mężczyzna aljelonek

• On The Road to Freedom...
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 24.07.2013
    • trekkingowo.pl
Majówka na rowerze 1-5.05.2019
« 29 Kwi 2019, 20:57 »
Cześć! Poszukuję chętnych na rowerowego tripa majowego. Przegląd namiotu i maty samopompującej zrobiony, sakwy odkopane, rower sprawny, pojutrze zaczyna się majówka. Chcę się wyrwać z pracy, z domu, miasta. Zmęczyć się jazdą, rozruszać mięśnie kręgosłupa, zagotować wodę na herbatę przed namiotem rozbitym gdzieś na łące pod lasem, posłuchać kosa, żurawi. Odpocząć od ryku motorów itp. Od 1 do 5 maja. 5 dni. Tempo normalne - nie za szybkie, nie za wolne. Noce pod namiotami. Gdzie? Oto jest pytanie. Chciałem objechać Karkonosze, ale tam ma być w weekend śnieg i przymrozki. Jadę zatem tam, gdzie liczę, że będzie mało padać. Wyjazd jest spontaniczny. Doprecyzuję wstępny plan - Opole - Załęczański Park Krajobrazowy - Park Krajobrazowy Międzyrzecza Warty i Widawki - Zalew Jeziorsko - Koło - Konin - jeziora po drodze do Gniezna - jak czasu starczy to do Poznania na pociąg i z powrotem. W sumie jakieś 450 w 5 dni. Mam 34 lata, duże doświadczenie w podróżach rowerowych, jestem z Opola. Więcej informacji można przeczytać na blogu trekkingowo.pl. Jestem otwarty również na inne propozycje/pomysły tripów.
« Ostatnia zmiana: 29 Kwi 2019, 23:25 aljelonek »

Offline Kobieta Pola04

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.04.2019
Odp: Majówka na rowerze 1-5.05.2019
« 30 Kwi 2019, 14:06 »
Hej,
Miałam pracować w majówkę, ale dzisiaj się dowiedziałam, że jednak mam wolne. Znajomi już poumawiani/wyjechani, a ja, podobnie jak Ty, chętnie spędzę aktywnie czas, no i właśnie, gdzieś gdzie nie będzie za mokro.
Na rowerze jeżdżę, ale raczej krótkie, jednodniowe wycieczki, często po górach. Dopiero od jesieni zaczęłam jeździć na kilkudniowe wypady i baardzo mi się spodobało.
Tereny, które proponujesz są dla mnie białą plamą na mapie Polski, więc bardzo chętnie odkryję 😊
Jestem w podobnym wieku,  mam duże doświadczenie trekkingowe, spore podróżnicze, więc w kwestii namiotowo-biwakowej jak najbardziej ogarniam ;)
Pozdrawiam
Paulina

Offline Mężczyzna aljelonek

• On The Road to Freedom...
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 24.07.2013
    • trekkingowo.pl
Odp: Majówka na rowerze 1-5.05.2019
« 30 Kwi 2019, 17:40 »
.

Tagi:

Organizujemy