Głównie zależy mi na szybkim dostępie jedzenia (podczas jazdy), telefonu lub innych drobiazgów.
Można powiedziec,że L jest kobylasta ale zawsze masz komfort,że jest więcej miejsca, a nie musi byc po brzegi zawsze wypchana.
Jeśli kupisz Ortlieba zapinaną na napy, to ostrzegam - zabawa nią w trakcie jazdy może być trudna i niebezpieczna.
PS.: Ponadto napy trochę brzęczą, co niektórych może irytować (np. mnie). Jest na to dość prosty sposób
Jeśli kupisz Ortlieba zapinaną na napy, to ostrzegam - zabawa nią w trakcie jazdy może być trudna i niebezpieczna. Jak sprawa się ma z magnesami, tego nie wiem, ale trudno mi to sobie wyobrazić, żeby mogło być gorzej.PS.: Ponadto napy trochę brzęczą, co niektórych może irytować (np. mnie). Jest na to dość prosty sposób, ale wydając 3xx zł na torbę można by oczekiwać w 100% dopracowanego produktu.
Nie wiem po co torba jest aż taka wysoka. Gdybym ją projektował zrobiłbym niższą pokrywę. Rozumiem, że w zamysłach producenta miały zmieścić się pod nią chrupki kukurydziane. Nie wiem czy chrupki warte są zwiększania powierzchni czołowej.Bardzo dobry produkt.
Ortlieb ma w ofercie S-kę na kierownucę: VOILA