13pln.
A na ktoś wyrobione zdanie o torbach firmy Topeak?
Z nieposzanowania górna klapa jakby się poprzecierała w narożnikach ale jeszcze wody nie puszcza.
Witam. A na ktoś wyrobione zdanie o torbach firmy Topeak?
O współczesnych nie; 10 lat temu miałem takową i wytrzymała w dobrej kondycji ze trzy sezony. Była ,niestety, przemakalna, mało sztywna a i system mocowania/zatrzaskiwania pozostawiał coś do życzenia. Zapatrzony w Ortlieba a niezamożny z domu nabyłem MSX-a i jestem zadowolony. Z nieposzanowania górna klapa jakby się poprzecierała w narożnikach ale jeszcze wody nie puszcza. Może wygłoszę herezję ale mapnik w takiej torbie nie jest konieczny; włożona do niego mapa pokazuje zazwyczaj za mały/nie ten wycinek terenu, robi za żagiel o ile jest rozłożony i znierównoważa klapę często doprowadzając do nieplanowanych otwarć (zwłaszcza przy noszeniu na ramieniu). Lepiej wozić mapę włożoną na sztorc albo i na płask pod klapę.
Wiem, że nowa torba pasuje do mocowań zarówno nowego, jak i starego typu. Nie wiem jak ze starszymi modelami toreb.Do nowego mocowania trzeba się przyzwyczaić. Do tej pory nie bardzo ogarniam, jak właściwie działa i co było nie tak z poprzednim
zdecydowanie bardziej jestem zadowolony z..https://www.revelatedesigns.com/index.cfm/store.catalog/handle-bar/Sweetrollpolecam