Autor Wątek: Torba na kierownicę  (Przeczytany 136848 razy)

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Odp: Torba na kierownicę
« 10 Sie 2011, 15:34 »
Ja ze względu na lemondkę używam takiego mocowania do lampki - http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_mocowanie-do-lampki-przedniej-bls-95-BBB.html?PT=53133657&PZTA=A&HNT=T&PD=&WSZDZ=T - i sprawdza się to całkiem nieźle.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 10 Sie 2011, 16:56 »
Tamta tania torba jest dla "roweru miejskiego" z krótkim mostkiem (to zabezpieczenie przed przekręcaniem się na kierownicy).
Co do tego MSX'a.. Miałem Cumulusa z tym mocowaniem i okazało się, że torba "opadała". Pomogła metoda drastyczna a skuteczna: uchwyt przymocowany na stałe do kierownicy na klej dwuskładnikowy.
Poszukaj jeszcze tematów o "braku miejsca na kierownicy". Są tam fotki różnych ciekawych rozwiązań.

;D A dynamo w piaście jest i tak najlepsze  ;D
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 10 Sie 2011, 16:59 »
;D A dynamo w piaście jest i tak najlepsze  ;D

Działa CzarBajk? ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 10 Sie 2011, 17:14 »
Co do tego MSX'a.. Miałem Cumulusa z tym mocowaniem i okazało się, że torba "opadała".
A używałeś sznureczka, czy też olałeś instrukcję? ;)
U mnie patent cimana nie zadziała, torba wisi 2 cm nad błotnikiem ;) (mostek szosowy o ujemnym kącie)

My home is where my bike is.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 12 Sie 2011, 19:17 »
Janusushi, jeżeli możesz wrzucić te zdjęcia to i ja będę wdzięczny
Dobra, oto i zdjęcia. Z braku lepszego sprzętu robiłam je moim starym telefonem. Aparat zdecydowanie nie jest jego najmocniejszą stroną :wink: W dodatku musiałam je mocno zmniejszyć, żeby w ogóle przeszły jako załączniki. Ale mam nadzieję, że mimo szumu i generalnie tragicznej jakości widać, co jest na zdjęciu.

P.S. Może dodam, że choć cała konstrukcja wygląda dość rachitycznie, to wbrew pozorom lampki nie zwiewa byle powiew wiatru. Parę razy rąbnęłam nawet głową w gałęzie po ciemku i lampka za każdym razem przeżyła ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Sie 2011, 19:20 Janusushi »

Offline Mężczyzna Zielkq

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.05.2010
    • http://mecenas-zielinski.pl
« 13 Sie 2011, 09:01 »
Aparat zdecydowanie nie jest jego najmocniejszą stroną :wink:
No bo telefon jest do dzwonienia, a reszta to dodatki ;) Dziękuję za wrzucenie, ale jeszcze jedno pytanie: to jest seryjna produkcja, czy DIY?

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 1 Lut 2012, 16:19 »
Szukam torby na kierownice o wymiarze min. 30cm. Mocnej na tyle, by spokojnie teleobiektyw z aparatem do niej wrzucic, by nie spadła albo nie przemokła.
Jest cokolwiek oprócz authora wyglądającego malo stabilnie?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 1 Lut 2012, 16:35 »
Szukam torby na kierownicę o wymiarze min. 30 cm. Mocnej na tyle, by spokojnie teleobiektyw z aparatem do niej wrzucić, by nie spadła albo nie przemokła.
Jest cokolwiek oprócz Authora wyglądającego mało stabilnie?

Czy możesz pisać z polskimi znakami diakrytycznymi? Pisałem w tej sprawie do Ciebie na PW, ale niestety brak odzewu. W tym poście powyżej naniosłem te znaki, ale robię to pierwszy i ostatni raz.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 1 Lut 2012, 16:36 »
@ magdullah, Ortlieb 23.5, MSX 25 cm. Jak ma to być magiczny ołówek to wejdzie po przekątnej;)

arkadoo, trzeba było wysłać ostrzeżenie z wiadomością by właśnie takimi postami nie śmiecić wątków. :)

Offline Kobieta dewunska

• Miasto: Kołobrzeg | Wrocław
  • Na forum od: 11.04.2011
« 1 Lut 2012, 16:53 »
Ortlieb Ultimate w dużo lepszej cenie (230zł) - http://outdoorpro.pl/produkty/sakwy_rowerowe/73/torba_na_kierownice_ortlieb_ultimate_5_classic_z_pcv_kolor_czarny/766.html
generalnie, jeśli komuś nie zależy na bocznych kieszonkach to to jest niezła okazja. Sakwę Ortlieba na kierownice, z tym że Ultimate PLus z kieszonkami (no akurat magiczny ołówek się nie zmieści nawet po przekątnej, ale wiele innych ciekawych rzeczy na pewno można do nich upchnąć;)  ) posiadam ponad 2lata i nie potrafię znaleźć żadnej jej wady...
nigdy mi nie opadła, nie przemokła, nie porwała się, a przyznam, że w ogóle o nią nie dbam i rzucam na wyjazdach jak popadnie do namiotu, na trawe itp.Używam jej także na jednodniowe wycieczki...niemal wszędzie gdzie się ruszam z domu na rowerze. Do tego jest niesamowicie pakowna i oprócz aparatu spokojnie zmieści jakiś przewodnik, portfele, batoniki, klucze,nawet elementy garderoby i inne...
Jeżdzę bez mapnika, mapę najcześciej składam w taki sposób, żeby mieściła się w sakwie i wkładam tak, żeby po otwarciu mieć ją od razu przed oczyma...może rzeczywiście z mapnikiem byłoby wygodniej, ale nie lubię jak coś mi wisi;D
Szczerze polecam, i jeśli mogę poradzić - naprawdę, lepiej się przemęczyć sezon czy nawet dwa i uziebierać na nią kasę, czekając jednocześnie na okazję, jak ta wyżej,
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 2 Lut 2012, 09:41 »
Ani ortlieb ani msx nie pomieści raczej mi mojego tele. Zmierzyłam i ma 26cm, a jeszcze przydałby się zapas na ewentualne dodatkowe 'ochraniacze' czy filtr itp. Po skosie nie wejdzie, za szeroki jest.
Ma ktoś tego authora? Jest tak niestabilny jak wygląda?

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
« 2 Lut 2012, 10:35 »
Przecież statywowi nic się nie stanie jak będzie na zewnątrz, np przyczepiony rzepami do ramy albo bagażnika.

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 2 Lut 2012, 12:37 »
Statyw tak, ale torba jest na aparat z teleobiektywem i ew. filtrem.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 2 Lut 2012, 12:56 »
W Twoim przypadku chyba lepiej sprawdzi się zwykła torba foto przypięta wzdłuż bagażnika.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
« 2 Lut 2012, 14:44 »
Ciekawa torba foto:

Jak wymyślę jak to przymocować by łatwo wyjąć aparat a torba nie spadła to na pewno lepiej wyjde na tym :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum