Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
21 Lis 2024, 17:16
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Ekwipunek
»
Sakwy, torby i worki
»
Torba na kierownicę
Strony:
<< Poprzednia
1
2
3
4
5
[
6
]
7
8
9
10
...
48
Następna >>
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Torba na kierownicę (Przeczytany 136855 razy)
Iwo
leniwy południowiec
Miasto: Kraków
Na forum od: 20.09.2010
Odp: Torba na kierownicę
«
2 Lut 2012, 15:02 »
Możesz sobie zamocować kosz na kierownicy i tam torbę trzymać, albo zaopatrzyć się w bagażnik przedni z podstawką, np. coś
takiego
albo
takiego
, na Allegro do dostania.
http://www.flickr.com/photos/103427468@N03/sets/
Marta
Miasto: Edynburg/Lodz
Na forum od: 18.09.2008
«
6 Lut 2012, 16:54 »
Jesli chodzi o aparat, to nie wozilabym go w sakwach, czy torbie na kierwonicy - moim zdaniem za bardzo sie trzesa, a to aparatom raczej nie sluzy. Aparat woze w plecaku, zawsze to troche amortyzuje;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.
suchyy
trolololo
Miasto: Amsterdam
Na forum od: 24.07.2006
«
6 Lut 2012, 17:32 »
W małych aparatach nie ma się za bardzo co zepsuć od wstrząsów, a wozić lustrzankę na plecach to już trochę kłopot. Ja zawsze miałem lustrzankę w sakwie na kierownicy i nic mi się nie popsuło.
Stare zdjęcia Krakowa w nowym wydaniu - Dawno Temu w Krakowie
Moje foteczki, także z wypraw rowerowych
magda
Miasto: Tröjmiasto
Na forum od: 19.12.2011
«
6 Lut 2012, 17:40 »
Na szosach to chyba nie powinno aż tak zle być. Zawsze jakie pianki pod aparat można podłożyć. Bardziej obawiam się gleby, albo że mi torba czy cokolwiek spadnie z mocowania. Teraz i tak nie mam nic tylko plecak to wyjścia nie mam innego jak do plecaka aparat. Na kilkudniowe wypady to niewygodne po prostu by było.
Marta
Miasto: Edynburg/Lodz
Na forum od: 18.09.2008
«
6 Lut 2012, 17:42 »
Hehe, ja juz tak sie przyzwyczailam do jezdzenia z plecakiem, ze jak ostatnio wybralam sie bez niego to zdecydwoanie czegos mi brakowalo:( nie mowiac o tym ze bylo mi chlodno w plecy;)
A co do aparatu w sakwie, czy torbie na kierownicy, to i tak chyba bym sie nie zdecydowala - mowie tu o lustrzance, bo maly aparacik - moze;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
6 Lut 2012, 17:49 »
Jak pod lustrzankę podłożysz milusi polar to nic jej się nie stanie.
Po wielu wywrotka ja bardziej ucierpiałem niż lustrzanka i półkilowy obiektyw
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
boney
Pomidor
Miasto: Ruda Śląska
Na forum od: 29.07.2011
«
6 Lut 2012, 18:58 »
Także myslalem o tym, zeby kupić taką torbę na kierownice, żeby wozić w niej min. aparat (kompakt rozmiarowo przypominajacy lustrzanke...) tylko tak się, zastanawiam ile mi miejsca zostanie w tej torbie jak wcisnę do niej aparat...
Zapraszam ===>
magda
Miasto: Tröjmiasto
Na forum od: 19.12.2011
«
27 Lut 2012, 17:30 »
SPORT ARSENAL sakwa wodoszczelna EXPEDICE
- wie ktoś może czy to dobra torba? W sensie mocna, wytrzymała i stabilna?
oszej
Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
Miasto: Wrocław
Na forum od: 21.01.2011
«
27 Lut 2012, 18:34 »
Z najwyższej "serii" firmy Sport Arsenal, ale do Ortlieba się nie umywa nawet w połowie. Materiały dobre, czy stabilna - zależy, co chcesz tam wozić, jest napisane, że max 4kg, i tego się trzymaj
Ta torba to coś pomiędzy tanimi wiszącymi torbami a naprawdę sztywnym i wytrzymałym Ortliebem, za którego trzeba zapłacić, niestety. Z ciekawych jest jeszcze wyżej wymieniony MSX, poza tą trójką nic specjalnego.
Jeśli wciąż szukasz torby do TELE, i liczysz, że 26.cm tele zmieści się do 26.cm torby to się mylisz
irbis9
Miasto: Częstochowa
Na forum od: 15.01.2012
«
1 Mar 2012, 19:01 »
rixen & kaul jest też dobra, np. model daypack
oszej
Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
Miasto: Wrocław
Na forum od: 21.01.2011
«
1 Mar 2012, 20:06 »
Jeśli ją masz, to możesz zrobić mini recenzję, ja osobiście o niej nie słyszałem, myślę, że jak większość, ponieważ zdecydowany duopol to torby MSX i Ortlieb
Cross też miało coś wydać, ale im dalej w czas, tym odleglejsza perspektywa ich superdopracowanego produktu
irbis9
«
1 Mar 2012, 21:42 »
Tak, mam ją. Ale zrecenzować nie mogę z racji braku używania. Nabyłem ją okazyjnie w zimowej wyprzedaży i zamierzam użyć dopiero na wiosnę. Torba posiada dosyć pochlebne opinie w necie. Głównie ze względu na system mocowania klik fix z twardego niełamiącego się tworzywa. Sama torba posiada mapnik, dodatkową kieszeń na zamek z przodu, trzy kieszonki w wyściółce w tym jedna główna na rzep, jedna kieszonka od wewnątrz w klapie na zamek. Całość oparta jest na stelażu z bardzo twardego plastiku, torbę można z tego stelażu zdjąc np. do wyprania. Dodany jest pokrowiec na descz mocowany na zatrzaski umieszczone na tylnej ściancie i pasek na ramię przypinany do szlówek na bokach torby.
Ogólnie wrażenie bardzo dobre. Zanim kupiłem, poszukałem trochę informacji w necie (nie podam źródeł na szybko) i ludzie chwalą sakwę i system mocowania ze względu na trwałość, wykładali się z rowerem i nic się nie działo.
Jak dla mnie, może brakuje kieszeni bocznych na bidon.
globalbus
Miasto: Warszawa
Na forum od: 03.05.2011
«
1 Mar 2012, 21:50 »
Dodany jest pokrowiec na descz mocowany na zatrzaski
hmm? To raczej nie jest zaleta, torba powinna być szczelna dla deszczu bez tego.
My home is where my bike is.
irbis9
«
1 Mar 2012, 21:52 »
tak, sakwa na pewno nie jest wodoszczelna bez pokrowca
Dawid_2248
Miasto: Warszawa
Na forum od: 22.11.2011
«
2 Mar 2012, 12:17 »
Ja odkupiłem używaną torbę na kierownicę od kolegi, na dłuższych wyprawach niż weekendowe przydaje się bardzo. Podczas wakacyjnej, miesięcznej wyprawy nie wyobrażam sobie bez niej jazdy - trzymałem w niej rzeczy codziennego użytku, tj. kompas, sztućce, chusteczki, długopis, pompkę, portfel itp. Polecam także zakup tzw. piterka np. na aparat, pieniądze - co zawsze warto mieć przy sobie. Ja od dawna jeżdżę w takiej kombinacji i wszystko mam pod ręką, tylko po większe rzeczy zaglądam do sakwy
www.gdzielosponiesie.pl
"Podróże to jedyna rzecz, na którą wydajemy pieniądze, a stajemy się bogatsi"
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
2
3
4
5
[
6