Autor Wątek: VeloViewer Explorer  (Przeczytany 31638 razy)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: VeloViewer Explorer
« 29 Sie 2022, 08:53 »
Mam to samo. Czekam na odpust i festyn, wtedy otwierają bramę. :-)

No i doczekałem się - kwadracik zaliczony, a w gratisie grochówka. :-)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 29 Sie 2022, 17:54 »
Kuźwa, mi poligonu w Orzyszu raczej nie otworzą...nicto będę skubał kawałkami, może nie złapią:)
Może by tak wydzielić wątek o squadratinhos

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
VeloViewer Explorer
« 29 Sie 2022, 19:40 »
Ja mam problem z Hutą Katowice, nie mam pomysłu. Dni otwarte niby są, ale się wjeżdża autokarem.
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: VeloViewer Explorer / Squadrats
« 30 Sie 2022, 08:56 »
Kuźwa, mi poligonu w Orzyszu raczej nie otworzą

Cuda się zdarzają - ja w maju pobiegałem i pojeździłem po (wydawałoby się kompletnie niedostępnym dla zwykłego śmiertelnika) pasie startowym gdańskiego lotniska.

Ale i tak białe plamy zostaną. Nawet gdyby impreza się powtórzyła, to licząc na podobne zamieszanie na trasie można skubnąć może jeszcze ze dwa albo trzy dodatkowe kwadraciki. Resztę to chyba tylko zatrudniając się tam jako płoszyciel ptaków.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
Odp: VeloViewer Explorer / Squadrats
« 31 Sie 2022, 01:02 »
Kuźwa, mi poligonu w Orzyszu raczej nie otworzą

Cuda się zdarzają - ja w maju pobiegałem i pojeździłem po (wydawałoby się kompletnie niedostępnym dla zwykłego śmiertelnika) pasie startowym gdańskiego lotniska.

Widziałem, że zaliczyłeś żyrafy ;) mnie też czeka wycieczka do łódzkiego zoo i ogrodu botanicznego - ale to drobiazg. Pomijając wojsko i lotnisko, to problem mi sprawiają strefy przemysłowe. Np. jeden kwadrat mam na terenie centrum logistycznego Rossmann (szlabany, strażnicy, kamery) - ze zdjęć sat wypatrzyłem, że chyba malutki kawałeczek wystaje na sąsiednią posesję (ale to już trzeba sprawdzić), obok drugi problem - magazyny DHL - tak samo... A za miastem to już w ogóle, jak się rozkręcą z budowami to zaraz będą kwadraciki całe pod dachem :)

Albo taki - rozmiar by pasował, na szczęście przesunięty :)

makabra

Offline Mężczyzna metaxy

• Rower nad rowerami i wszystko rower
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 06.02.2023
    • Strava
« 6 Lut 2023, 18:39 »
Na wykopie widzę, że jest grupka, która razem to zbiera i lider (swoja drogą gminy też zebrał) Metaxy ma 69x69. Biedny czeka na dni otwarte Huty Katowice bo mu jednego brakuje do 70x70. Na Stravie wrzuca fotki ze zbierania między Krakowem, a Kielcami, to tam mega szutry, jakieś błota, psy, dziury straszne. https://rowerowyrownik.pl/mapa/
No witam, witam. Na Hutę nadal czekam, w tamtym roku moja dziewczyna była na Dniach Otwartych, ja akurat nie mogłem wtedy się wybrać. Będę polował w tym roku. Na razie jest 89x89, ale myślę, że 100x100 w tym roku bez problemu pęknie. A bawię się w kwadraciki, bo zmusza do szukania nowych miejsc. Bo rysowania trasek, to świetna zabawa, bo skończyły mi się gminy, to mam podobne wyzwanie.
« Ostatnia zmiana: 6 Lut 2023, 19:22 metaxy »

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 6 Lut 2023, 18:55 »
Masz jakis gorny limit do którego zmierzaszni potem finisz, albo co najwyżej klaster?ja robilem risercz od wawki i wyglada na to ze ok 160x160 to max, bo potem to masz albo Bialorus, albo Bełchatów, albo jakies jeziora typu Śniardwy czy tez bagna Biebrzy albo poligon w Nowej Debie.

« 6 Lut 2023, 18:56 »
No i witamy takiego kozaka na naszym forum.

Offline Mężczyzna metaxy

• Strava
« 6 Lut 2023, 19:15 »
Masz jakis gorny limit do którego zmierzaszni potem finisz, albo co najwyżej klaster?ja robilem risercz od wawki i wyglada na to ze ok 160x160 to max, bo potem to masz albo Bialorus, albo Bełchatów, albo jakies jeziora typu Śniardwy czy tez bagna Biebrzy albo poligon w Nowej Debie.

na tę chwilę wydaje się, że limitem jest 130x130. Po zdobyciu Huty Katowice (co jest całkiem wykonalne), zostaje poligon Nowa Dęba i poligon Lipa (niedaleko na północ). Jezioro Goczałkowickie (niby jest zakaz pływania, poza tym ja nie umiem pływać), ale na upartego też by jakoś zrobił (niektórzy chodzili w zimie po lodzie). Na południu w którymś momencie przystawią góry, a konkretniej ścisłe rezerwaty. Nie wiem dokładnie jak i które kwadraty, ale prawdopodobnie nie da się zrobić legalnie wszystkiego. A na północ przystawi mi Kopalnia Bełchatów i tu nie mam za bardzo pomysłu na zdobycie kwadratów (5 + 3). Przynajmniej do momentu aż nie zamkną kopalni. Wbrew pozorom jest to lepiej pilnowany teren niż poligony. Tym niemniej duży kwadrat nie ma dla mnie większego znaczenia i rośnie "przy okazji" budowania klastra. Klaster jest dość uczciwy. Niezależnie gdzie mieszkasz zawsze jest gdzie rozbudowywać.

No i witamy takiego kozaka na naszym forum.

Bez przesady, ot pedalarz amator. Ale witam, witam. Poza tym kolega też widzę komplet gminek ma, więc sroce spod ogana nie wypadł.

A tu masz teoretyczny obrazek możliwego klastra. Jeżeli miałbym opcję zaliczenia Kopalni Bełchatów, to sprawa się znacząco "poprawi" ponad 130x130. To samo w wypadku poligonów. I prędzej zrobię chyba poligony niż kopalnię.

« Ostatnia zmiana: 6 Lut 2023, 19:21 metaxy »

Offline Mężczyzna pankracy

• koko dżambo i do przodu
  • Na forum od: 16.06.2015
    • Strava
« 6 Lut 2023, 19:24 »
Poligon Lipa da się zrobić, nie ma tam permanentnej obecności wojska.

Kwadraty spoko sprawa, nie ma problemu z inspiracją do planowania tras i odwiedza się wiele ciekawych tras, dotychczas ignorowanych

« 6 Lut 2023, 19:27 »
Poligony to moze szybciej zrobisz jak cie wezma na te cwiczenia wojskowe.  :lol:

Ba sluzbie nie bedzie mozna nagrywac,ale potem będziesz mogl se z pamieci wygenerować ślad i wrzucic z pewnym przyblizeniem.No bo przeciez byles co nie?

Offline Mężczyzna metaxy

• Strava
« 6 Lut 2023, 19:30 »
Poligon Lipa da się zrobić, nie ma tam permanentnej obecności wojska

Tak też słyszałem, więc póki jest tam w miarę spokojnie mam to gdzieś w planie. Nowa Dęba to co innego. Ale już jeden koleżka zaliczył, więc powiedzmy, że się da.

Poligony to moze szybciej zrobisz jak cie wezma na te cwiczenia wojskowe.  :lol:

Ba sluzbie nie bedzie mozna nagrywac,ale potem będziesz mogl se z pamieci wygenerować ślad i wrzucic z pewnym przyblizeniem.No bo przeciez byles co nie?

Na szczęście udało się uniknąć służby wojskowej i teraz już raczej mnie nie wezmą. A na służbie spokojnie dałoby się nagrywać. Choćby głupim zegarkiem. Nawet z pamięci też bym sobie uznał, bo to kwestia własnej uczciwości. Tym niemniej jednak liczę, że jeszcze się uda. Jakby nie obecna wojna, to w ogóle było prościej.

Kwadraty spoko sprawa, nie ma problemu z inspiracją do planowania tras i odwiedza się wiele ciekawych tras, dotychczas ignorowanych

Taka też moja motywacja.

« 6 Lut 2023, 19:32 »
Gdyby nie wojna to mógłbyś kwadracic na Ukrainie bo daleko nie masz

Offline Mężczyzna metaxy

• Strava
« 6 Lut 2023, 19:34 »
Był już w tamtym roku taki plan na zrobienie zielonego do Lwowa, ale jedna taka małpa zaczęła się bawić scyzorykiem... A tak naprawdę już w 2020, ale wtedy covid i słabo na granicach poza Unię. Testy/kwarantanny etc.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 6 Lut 2023, 22:07 »
Jezioro Goczałkowickie (niby jest zakaz pływania, poza tym ja nie umiem pływać), ale na upartego też by jakoś zrobił (niektórzy chodzili w zimie po lodzie).

Jest przystań jachtowa więc chyba jednak można pływać, tyle, że może kąpać się nie wolno?

Na południu w którymś momencie przystawią góry, a konkretniej ścisłe rezerwaty. Nie wiem dokładnie jak i które kwadraty, ale prawdopodobnie nie da się zrobić legalnie wszystkiego.

Jak kiedyś sprawdzałem Tatry to jest kilka kwadratów poza szlakami, m.in. na głównej grani tam gdzie nie ma szlaku (okolice Smreczyńskiego Wierchu). No i tam to się tego nawet nie da podciągnąć pod taternictwo :) Podobnie dalej na zachód okolice Furkaskiej i doliny Juraniowej...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum