Mam to samo. Czekam na odpust i festyn, wtedy otwierają bramę. :-)
Kuźwa, mi poligonu w Orzyszu raczej nie otworzą
Cytat: dodoelk w 29 Sie 2022, 17:54Kuźwa, mi poligonu w Orzyszu raczej nie otworząCuda się zdarzają - ja w maju pobiegałem i pojeździłem po (wydawałoby się kompletnie niedostępnym dla zwykłego śmiertelnika) pasie startowym gdańskiego lotniska.
Na wykopie widzę, że jest grupka, która razem to zbiera i lider (swoja drogą gminy też zebrał) Metaxy ma 69x69. Biedny czeka na dni otwarte Huty Katowice bo mu jednego brakuje do 70x70. Na Stravie wrzuca fotki ze zbierania między Krakowem, a Kielcami, to tam mega szutry, jakieś błota, psy, dziury straszne. https://rowerowyrownik.pl/mapa/
Masz jakis gorny limit do którego zmierzaszni potem finisz, albo co najwyżej klaster?ja robilem risercz od wawki i wyglada na to ze ok 160x160 to max, bo potem to masz albo Bialorus, albo Bełchatów, albo jakies jeziora typu Śniardwy czy tez bagna Biebrzy albo poligon w Nowej Debie.
No i witamy takiego kozaka na naszym forum.
Poligon Lipa da się zrobić, nie ma tam permanentnej obecności wojska
Poligony to moze szybciej zrobisz jak cie wezma na te cwiczenia wojskowe. Ba sluzbie nie bedzie mozna nagrywac,ale potem będziesz mogl se z pamieci wygenerować ślad i wrzucic z pewnym przyblizeniem.No bo przeciez byles co nie?
Kwadraty spoko sprawa, nie ma problemu z inspiracją do planowania tras i odwiedza się wiele ciekawych tras, dotychczas ignorowanych
Jezioro Goczałkowickie (niby jest zakaz pływania, poza tym ja nie umiem pływać), ale na upartego też by jakoś zrobił (niektórzy chodzili w zimie po lodzie).
Na południu w którymś momencie przystawią góry, a konkretniej ścisłe rezerwaty. Nie wiem dokładnie jak i które kwadraty, ale prawdopodobnie nie da się zrobić legalnie wszystkiego.