Autor Wątek: Torby Bikepacking firmy Pro Discover  (Przeczytany 4210 razy)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
...ciąg dalszy poszukiwań i rozwiązań bikepackingu :D
Chyba jednak w firmowe jak np. apidura (cena) nie biorę pod uwagę i zastanawiam się nad tym
https://www.szumgum.com/bardzo-duza-torba-podsiodlowa-topeak-loader-backloader-16-litrow.html
15 litrów,  właśnie jeżeli zapakuję maksymalnie to czy dłuższy "kokon"to większe prawdopodobieństwo tzw. bujania , czy to umiejętność spakowania, a może kwestia firmy, która takie problemy ma rozwiązane.
Proszę o opinie, może ktoś praktykuję  torbę i pomoże  :)
Dzięki i pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
Chyba jednak w firmowe jak np. apidura (cena) nie biorę pod uwagę i zastanawiam się nad tym
https://www.szumgum.com/bardzo-duza-torba-podsiodlowa-topeak-loader-backloader-16-litrow.html
15 litrów,  właśnie jeżeli zapakuję maksymalnie to czy dłuższy "kokon"to większe prawdopodobieństwo tzw. bujania , czy to umiejętność spakowania, a może kwestia firmy, która takie problemy ma rozwiązane.
Dzięki i pozdrawiam
Kupiłem tę torbę na wiosnę.
Nie pakowałem jej jeszcze na full, maksymalnie tak na 3/4. To, co zauważyłem to jeśli mocno dociągniesz te paski/klamry znajdujące się bliżej sztycy, kokon pójdzie do góry i bliżej siodełka co bardzo minimalizuje wszelkie bujanie.
Generalnie z torby jestem zadowolony. Wcześniej ujeżdżałem przez 3 lata budżetową Author Sumo oraz na jednym wyjeździe Rosewheel i ta jest zdecydowanie lepsza, ale też kilka razy droższa.
Kupowałem ją w Ambike w Konstancinie za niecałe 280 PLN.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Dzięki i pozdrawiam

Ta torba ma dobry stosunek ceny do jakości, z markowych toreb jest chyba najtańsza, a jakość bardzo przyzwoita.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
/.../
Dzięki i pozdrawiam

Tego, Paweł, nie bierz.

- Sama torba pewnie jest i git, jednak rzeczy do tej upychasz, z tej wyciągasz zawsze w sytuacji, gdy ta zamocowana jest pod siodłem; rower oparty musi być db., rzeczy zgromadzone przy tym.

Lepiej kup to rozwiązanie, jakie w pakowaniu, we wszystkim jest łatwiejsze - z workiem osobnym, jaki już wypełniony zapinasz w mocowaniu, z jakiego rzeczy wypinasz bezpiecznie, wygodnie, niesiesz do miejsca tych z niego wyjęcia.

Tak piszę z doświadczenia - taką mam i taką; z osobnym workiem wolę jednoznacznie. 

Tak zwłaszcza jest, jeśli tych rzeczy jest trochę (15 l mało nie jest).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Dostałem wyczerpującą odpowiedź.
Dzięki Panowie.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat