[GW] na-rowerze-pod-gorke-po-kolizji-z-autem-czeka-cie-walkaInna sprawa, że po mieście lepiej jeździć jakimś szrotem.
Jeśli jest brak związku między brakiem odblasków i dzwonka a kolizją to wg mnie ubezpieczyciel nie powinien odmówić odszkodowania. Czy policjanci w notatce zapisali brak dzwonka ?Napisz proszę w jakiej firmie OC miał sprawca ? Łatwiej będzie ocenić stopień problemów jakie możesz mieć przy likwidacji szkody.
Z rowerem nic nie rób do zakończenia sprawy !!!!
Idź do lekarza, zapisz się na rehabilitację, zbieraj faktury itp.Wypadek był za dnia, czy w nocy?
Cytat: WujTom w 19 Maj 2019, 18:16Z rowerem nic nie rób do zakończenia sprawy !!!!No właśnie tego nie byłem pewien , więc muszę kupić nową ramę ....
Cytat: lesiak82 w 19 Maj 2019, 18:42Cytat: WujTom w 19 Maj 2019, 18:16Z rowerem nic nie rób do zakończenia sprawy !!!!No właśnie tego nie byłem pewien , więc muszę kupić nową ramę ....Najlepiej NIC nie rób z tym rowerem, bo nie wiadomo jak się sprawa potoczy i jakie będzie stanowisko drugiej strony. Nie przekładaj ramy, nie prostuj wózka przerzutki, czy co tam się stało.Używaj innego roweru albo się powstrzymaj od jazdy. Moim zdaniem, za wcześnie na jakiekolwiek ruchy tego typu.
... Tylne światła samochodu nie są na tyle mocne żeby odblask był jaśniejszy od lampki. Myślę, że nie jest to mocny argument na Twoją niekorzyść...