Cytat: worek_foliowy w 19 Maj 2019, 19:31... Tylne światła samochodu nie są na tyle mocne żeby odblask był jaśniejszy od lampki. Myślę, że nie jest to mocny argument na Twoją niekorzyść...Przedni odblask nie jest obowiązkowy, jeśli mnie pamięć nie zawodzi. Postawa policjantów śmierdzi mi tanim antycyklizmem. Braki w wyposażeniu nie miały żadnego wpływu na bieg wypadków.Jako tylny odblask zwykle się sprawdza czerwona folia odblaskowa naklejona na tylny trójkąt, rurę podsiodłową i sztycę, chociaż nie wiadomo jak zostałoby to potraktowane przez tych policjantów.Ja też nie mam dzwonków w żadnym moim rowerze, trzeba przemyśleć. Czy miejsce montażu dzwonka jest dowolne? Mnie by pasowało gdzieś na dolnej rurze tylnego trójkąta, bo kokpit mam zwykle zapchany.
... Tylne światła samochodu nie są na tyle mocne żeby odblask był jaśniejszy od lampki. Myślę, że nie jest to mocny argument na Twoją niekorzyść...
.... powodzenia i trzemam kciuki.
Nie ma obowiązku posiadania dzwonka, tylko czegoś co wydaje nieprzeraźliwy odgłos. W żadnym rowerze go nie mam, bo wystarczy klekotanie dźwigniami hamulcowymi.
Cytat: worek_foliowy w 19 Maj 2019, 21:15Nie ma obowiązku posiadania dzwonka, tylko czegoś co wydaje nieprzeraźliwy odgłos. W żadnym rowerze go nie mam, bo wystarczy klekotanie dźwigniami hamulcowymi. http://wrower.pl/prawo/obowiazkowe-wyposazenie-roweru,2158.html
dzwonek lub inny sygnał ostrzegawczy o nieprzeraźliwym dźwięku
Odgłosy puszczą nie kwalifikują się jako sygnał ostrzegawczy?