Autor Wątek: Okulary Rudy Project Rydon Readers z korekcją do bliży - problem  (Przeczytany 1306 razy)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Zakupiłem w/w okulary, cena jak za mercedesa ale na zdrowiu człowiek nie będzie oszczędzał.
Mają wtopki do bliży +2.5, fajna sprawa ale ... dlaczego skrzypią przy zakładaniu jak tani plastik z Chin?
Kupione w sklepie PL optycznym. Tak wyglądają, na dole wstawka z korekcją do czytania.

Pogodziłem z faktem skrzypienia bo to tylko przy rozchylaniu czyli zakładaniu/zdejmowaniu.

Zamówiłem dodatkowo szkła przeźroczyste i tu większy problem bo jedno szkło jest mocno luźne i prawie wypada z ramki. Jak to możliwe? Filmik jak to lata:
https://www.youtube.com/watch?v=vn8d5yyAnPI

Szkła transparentne zamówiłem z wtopkami do bliży ale te też odpadają. Adhezja to herezja :(
Wtopki nie są klejone tylko przylegają na zasadzie adhezji/przylegania.

Ktoś ma ten model i może coś więcej powiedzieć? Nie wiem czy te wtopki przylegające to dobry pomysł, będę ja ciągle dociskał czy co?
« Ostatnia zmiana: 21 Maj 2019, 15:07 vuki »
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Te "wtopki" jak je nazywasz możesz kupić osobno i założyć do każdych okularów. Ja kupiłem Hydrotac na Amazonie za 20 EUR . Są jeszcze "3M press-on". Kleją się na wodzie i trzymają. Wielorazowe, można przełożyć na inne okulary.

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Ze zdjęcia wyglądają tak samo jak Rydony. Niestety te reklamy o wygodnej zamianie soczewek to tylko reklamy. U mnie jak używałem dwóch zestawów soczewek to szybko się to luzować zaczęło. Zależy od konkretnego egzemplarza i szkieł i oprawek. Ale generalnie przy tej cenie powinno to się lepiej sprawować.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Ta są Rydony, Readers to już konkretny model.
Te wtopki to Hydrotac.
MiRowerDajePower

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum