Autor Wątek: Wzdłuż granic Polski  (Przeczytany 1487 razy)

robertcb

• Gość
Wzdłuż granic Polski
« 13 Kwi 2010, 11:04 »
Ja myślę w tym roku objechać Polskę wzdłuż granic
(z możliwymi krótkimi wypadami do krajów ościennych).
Jako że najbliżej mam do granicy wschodniej,
więc tam był by start, i dalej zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Dystans dzienny do 100 km, mało uczęszczanymi drogami.
Tempo raczej rekreacyjne (AVS do 20 km/h) z nastawieniem na zwiedzenie czegoś ciekawego po drodze.
Noclegi: namiot na dziko lub w gospodarstwach agroturystycznych, czasem na campingach, czy też schroniska młodzieżowe.
Jedzenie: zakupy po drodze w supermarketach (gotowanie w menażce na kuchence turystycznej), bary mleczne, tanie restauracje, punkty gastronomiczne -  to co będzie po drodze.
Termin jeszcze niezdecydowany, (start w przedziale od maja do końca czerwca)
Czas trwania wyprawy to jakieś 2 miesiące - więc jeśli ktoś chętny i może wziąźć tyle urlopu.... ;-)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Wzdłuż granic Polski
« 13 Kwi 2010, 13:48 »
Trasa wzdłuż granicy ma około 3,5kkm, średnią dzienną macie standardową, to dlaczego będziecie tak długo jechać?

robertcb

• Gość
Wzdłuż granic Polski
« 13 Kwi 2010, 14:28 »
100 km dziennie przyjmuję jako max,  średni dzienny dystans wyniesie pewnie jakieś 70 km - różne mogą być dni i przeszkody; długotrwały deszcz i silny wiatr z przeciwka,
No i górzysty teren wzdłuż południowej granicy  - więc wtedy będzie bez nacisku na kilometry.

Jurek

• Gość
Wzdłuż granic Polski
« 17 Maj 2010, 19:39 »
Podoba mi się Twoja propozycja. Z przyjemnością się dołączę, aby wrócić na zwiedzanie naszch urokliwych polskich zakądków. Mam sporo doświadczenia w podróżach rowerowych i chętnie wybrał bym się w małym gronie na taki przejazd.  
Pozdrawiam
Jurek

Offline wercia

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 04.04.2010
Wzdłuż granic Polski
« 17 Maj 2010, 20:13 »
Fajny plan, i tempo by mi odpowiadało oraz ilość km, szkoda tylko że w czerwcu jest SESJA:(
ale jednego możecie być pewni, skoro w czerwcu studenci mają sesję to będzie idealna pogoda :P
"Każdy ma jakiś słaby punkt, uzależnienie od którego nie jest w stanie się uwolnić, takie nieznośnie coś co gniecie w środku i zmusza do działania..."

Offline sebaa8

• Miasto: Sosnowiec
  • Na forum od: 02.07.2009
    • http://www.wyprawy.zafriko.pl
Wzdłuż granic Polski
« 17 Maj 2010, 21:32 »
fajny plan.
Ja też kiedys myślalem o objechaniu Polski ale póki co mam inne plany związane z rowerem :)
Życzę powodzenia i wiatru w plecy

Offline Mężczyzna Adamek62

• Miasto: małopolska
  • Na forum od: 27.06.2009
Wzdłuż granic Polski
« 18 Maj 2010, 16:01 »
nadal twój plan jest aktualny, ja tez sie wybieram wokół Polski, startuje 21 czerwca na południu kraju, jade na zachód, Opole, Wrocław, Szczecin, Hel, Suwałki, i na południe do Ustrzyk

Offline Gryf

• Miasto: Gryfino
  • Na forum od: 23.03.2010
    • http://picasaweb.google.pl/elvis.gryf
Wzdłuż granic Polski
« 18 Maj 2010, 17:48 »
Objeżdżający nasz kraj wzdłuż granic z pewnością będą przejeżdżali przez Gryfino, dlatego zapraszam do siebie w odwiedziny po wcześniejszym ustaleniu  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum