Autor Wątek: Peru/Boliwia 2021  (Przeczytany 5645 razy)

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
  • Na forum od: 06.01.2019
Peru/Boliwia 2021
« 27 Maj 2019, 23:38 »
cześć,
szukam ze znajomym towarzystwa na wyjazd do Peru i Boliwii.
Wyjazd na minimum miesiąc ( ja chyba pojadę na miesiac, góra 2, kolega może dłużej).
Jakby ktoś chciał dołączyć to zapraszamy. Na pewno chcemy przed decyzją o wspólnym wyjeździe poznać się i wyjechać gdzieś chociaż na weekend. Doświadczenie mnie nauczyło, ze poznawanie kogoś na lotnisku przed wylotem źle wróży.
Za mną wiele wyjazdów rowerowych po Polsce i parę zagranicą ( Wielka Brytania, Portugalia, Hiszpania, Wietnam, Islandia). W podróży nie działam sztywno według planu, jeśli jest potrzeba albo perspektywa na lepsze widoki to idę w to. Szukam kogoś kto jest doświadczony w podróżach rowerowych.

Eliza

« Ostatnia zmiana: 20 Lip 2020, 13:21 Eliza »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Peru/Boliwia lub Szkocja/Irlandia
« 28 Maj 2019, 00:04 »
Zgoła odmienne kierunki... Jeśli szukasz naprawdę, polecam rozwinąć swoją ofertę w oparciu o formularz.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 3 Cze 2019, 20:50 »
Tak czy inaczej, warto z formularza skorzystać, żeby z każdym potencjalnym zainteresowanym nie musieć pisać czy chcesz jechać 200km dziennie, czy 30km i cykać fotki ze statywu każdej napotkanej roślince ;)
Napisz to co wiesz.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
« 6 Cze 2019, 22:18 »
A ja nie byłem w żadnych z tych miejsc!
Firma w której pracuję coś zdycha ostatnio, zapowiada się że będę miał wolny czas w tym terminie...

Grzegorz Garus

• Gość
« 9 Sie 2019, 07:26 »
szukam kompanów na tym samym odcinku, czy temat nadal aktualny?

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
Odp: Peru/Boliwia 2021
« 20 Wrz 2020, 12:26 »
cześć,
szukam ze znajomym towarzystwa na wyjazd do Peru i Boliwii.
Wyjazd na minimum miesiąc ( ja chyba pojadę na miesiac, góra 2, kolega może dłużej).
Jakby ktoś chciał dołączyć to zapraszamy. Na pewno chcemy przed decyzją o wspólnym wyjeździe poznać się i wyjechać gdzieś chociaż na weekend. Doświadczenie mnie nauczyło, ze poznawanie kogoś na lotnisku przed wylotem źle wróży.
Za mną wiele wyjazdów rowerowych po Polsce i parę zagranicą ( Wielka Brytania, Portugalia, Hiszpania, Wietnam, Islandia). W podróży nie działam sztywno według planu, jeśli jest potrzeba albo perspektywa na lepsze widoki to idę w to. Szukam kogoś kto jest doświadczony w podróżach rowerowych.

Podbijam temat wyjazdu do Ameryki Południowej w przyszłym roku. Czasu jest dużo, ale zależy mi żeby pogadać, poznać się i gdzies wspólnie wyjechać na kilka dni.
A tymczasem pozdrawiam z trasy przez Austrię i Włochy, która powoli staje się wspaniałym wspomnieniem:)
Eliza
« Ostatnia zmiana: 20 Wrz 2020, 12:46 Eliza »

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 20 Wrz 2020, 16:10 »
Doświadczenie mnie nauczyło, ze poznawanie kogoś na lotnisku przed wylotem źle wróży.
;D
Kilka lat temu wybrałam się do Ameryki Południowej z poznanym na lotnisku forumowiczem, póki co nie żałuję ;)

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
« 20 Wrz 2020, 17:52 »
Super, oby więcej takich znajomości!

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
« 23 Wrz 2020, 17:18 »
Już wróciłam, Mazowsze wydaje się jeszcze bardziej płaskie niż zazwyczaj.
Piękne tereny z Twoich linków!Kiedyś na pewno da się pojechać. Wszystko idzie ku dobremu jeśli chodzi o szczepionkę, ale czas pokaże. Sytuacja społeczna w tych krajach jest bardzo trudna, chore ograniczenia wymyślone przez władze, wzrost bezrobocia (min. też z powodu ograniczenia turystyki), ubóstwa, przestępczości. Wszystko to niewątpliwie ma negatywny wpływ na bezpieczeństwo i w ogóle życie ludzi. Czy to będzie przyszły rok to obecnie duży znak zapytania, ale pewnie za kilka miesięcy coś się już wyklaruje.

Offline Mężczyzna majq

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 29.12.2013
« 23 Wrz 2020, 19:59 »
wstępnie też rozmyślam nad Ameryką Południową lub Afryką w przyszłym roku. Niestety wiele zależy od tego jak się obecna sytuacja na świecie rozwinie. Na dzień dzisiejszy to ani do Boliwii ani do Peru się nie pojedzie... Jednak liczę na to że ludzie się opamiętają :)

https://www.journeysinternational.com/border-report-which-countries-are-open-for-travel-updated-weekly/

jak jesteś z Mazowieckiego to można się kiedyś spotkać i pogadać, aktualnie w Warce stacjonuję.

pozdrawiam
Vmax: 81 km/h *** Dmax: 301 km *** Hmax: 3450m

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 23 Wrz 2020, 20:55 »
A co do Boliwii, jak rok temu w marcu robili konferencję w Boliwii, to się nad tym poważnie zastanawiałem i oglądałem co tam jest do zobaczenia. Termin konferencji (marzec) jednak mocno kolidował meteorologicznie z sensem wyjazdu, bo ja chciałem (jeśli już) jechać na wysokie przełęcze, a to wymagało suchej i pewnej pogody. No i nie pojechałem, wybrałem konferencję w Dijon 2 miesiące później.
Krótki wyjazd tam nie ma sensu. Przez pierwszy tydzień będziesz zdychał przez brak aklimatyzacji. Samo chodzenie na piechotę po La Paz może być wyzwaniem :)

My home is where my bike is.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 23 Wrz 2020, 21:33 »
Krótki wyjazd tam nie ma sensu. Przez pierwszy tydzień będziesz zdychał przez brak aklimatyzacji. Samo chodzenie na piechotę po La Paz może być wyzwaniem

Teraz już wiecie dlaczego reprezentacja Boliwii w piłce nożnej wygrywa prawie wszystkie mecze u siebie :D
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
« 24 Wrz 2020, 13:07 »

jak jesteś z Mazowieckiego to można się kiedyś spotkać i pogadać, aktualnie w Warce stacjonuję.

chętnie, ja w Piasecznie

Offline Mężczyzna AntoniuS

• Miasto: Wrocław/Zurich
  • Na forum od: 01.11.2009
    • www.narowerach.info
« 22 Sty 2021, 02:00 »
Ktoś chętny na coś dłuższego w tym rejonie?

=>Meksyk-Santiago-Rio
 6 miesięcy od jesieni 21'
16kkm + klasyczne 15% (100km/d)

Mój WhatsApp +48609986083

Offline Mężczyzna majq

• Na forum od: 29.12.2013
« 24 Kwi 2021, 15:40 »
Ktoś chętny na coś dłuższego w tym rejonie?

wszystko zależy od sytuacji covidowej bo ja żadnych testów, kwarantany czy szczepionek uskuteczniać nie zamierzam. jak da się podróżować bez tych "udogodnień" to bym się gdzieś wybrał ale bez spiny z tymi 100km dziennie i nawet na dłużej ;)
Vmax: 81 km/h *** Dmax: 301 km *** Hmax: 3450m

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum