Autor Wątek: dobry!  (Przeczytany 2040 razy)

Offline Mężczyzna wujek Włodek

• Miasto: wieś W-wka.
  • Na forum od: 28.05.2019
dobry!
« 28 Maj 2019, 14:22 »
Hej, tu wuj. Wozi się po mieście, a latem po prowincji.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: dobry!
« 28 Maj 2019, 14:41 »
Cześć
Wuju Włodku. :)

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

« 28 Maj 2019, 15:00 »
Właśnie; "znajdź dla mnie radę... wuju!"  ;D

Online Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 28 Maj 2019, 17:14 »
Cześć Wujku od Wuja ;)
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

« 29 Maj 2019, 09:38 »
Ha - dobrze poznaję na obrazku, że to wuj Matt, co pocztówki z podróży pisał?

Online Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 29 Maj 2019, 10:02 »
Mój idol i jego wzorem sam sobie do domu wysyłam pocztówki z podróży ;)
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

« 29 Maj 2019, 15:29 »
Moim idolem był Sprocket!

PS
Powodowany wskazówką "dla nowych" odstawię jeszcze akcję "parę słów o sobie". Wrażliwi niech nie czytają.

Uznaję wyłącznie asfalt (choć momentami zahaczam o szuter i klnę na czym świat stoi). Sezony 2001-7 oraz 14-18 spędziłem w Alpach, właśnie chadzam zajadle po schodach, biegam i katuję "ostre" przed kolejnym zwiedzaniem; strasznie chcę na Mt Ventoux, już dwa poprzednie razy zluzowałem - gorąc niemożebny. Jestem już na tyle wiekowy, że nie szukam niczego nowego i strasznie lubię ograne miejsca i klimaty, ale jeszcze poprawiam czasy wjazdów. Ostatnio moją pasją jest ich "czyszczenie" zgodnie z wykładnią RP - kto się wspina, wie, o co biega - ma być "na raz" i basta, tj. bez zsiadu. Da się.

Od sezonu 2014 nocuję praktycznie wyłącznie w "polisz-kempach", tj. w krzonie, czasami udaje się wbić pod jakiś opuszczony dach w razie zlewy. Póki co bez konsekwencji.

Sprzętowo rzecz biorąc jestem totalna konserwa - jeżdżę na dość ciężkiej stalówce, napęd 2 x 8 compact, który przy 14-15% wymaga raźnego zadawania w górę z nosków i ciągnięcia baranka z bicepsa. Może w przyszłym roku 10s, ale zupełnie bez przekonania. Na "płaskim" wystarcza mi 2 x 5, przy czym owo 5 jest podzbiorem siódemki ze skokiem co 1 ząbek.

Słowem: fizol, oprócz tego jestem niby fizyk, niby lubię matematykę, niby trochę programuję, byłem kurierem, próbowałem uczyć. Wszystkiego po trochu i miejscami kiepsko; kręcenie korbami chyba jest moją najmocniejszą stroną.

Moje ulubione podjazdy. Nie mam, ostatnio nie aktualizowałem kapownika. Pozwalam sobie uważać Col Agnel za jedno z bardziej magicznych miejsc w Alpach; raz nawet widziałem przełęcz i szosę z samolotu w drodze w hiszpańskie skały - przekleństwo czytania map na okrągło. Wschodnią flankę Stelvio też uważam za przereklamowaną - Giau jest wg mnie trudniejsza, Hochtor od południa też. Zjazdy... Bernina! Miałem rok temu bić ostatni rekord (93 km/h), ale wiało w złą stronę. Cóż, dziadowstwo zdarza się wszędzie. Choć szwajcarskie jawi się jako nobilitujące  ;D

Z górskich zwierząt najbardziej sympatyczne wydają mi się świstaki.

« 19 Cze 2019, 10:19 »
Pożegnanie: jako się już w HP rzekło, poczuwam się do wykonania niewypowiedzianej sugestii "wyp...laj". Po prostu nie pasuję, jak zwykle. A z władzami nie mam siły ani ochoty walczyć.

Szerokości,

W. Natorf

Lester

• Gość
« 19 Cze 2019, 12:15 »
To było takie spokojne forum, obfite źródło użytecznych informacji i rewelacyjnych rad. Aż pewnego dnia, bez żadnego ostrzeżenia, z otchłani przybyła Godzilla i poczęła niszczyć wszystko na swej drodze. Różne falangi bojowników zmobilizowały się i zaatakowały potwora, tylko po to by zostać zgniecionymi jak malutkie zabaweczki pod stopami potężnego monstrum. Godzilla szybko obróciła forum w płonące zgliszcza i ruinę. Następnie, tak samo nagle jak się pojawiła, powróciła do swej otchłani. Jednak życie na forum nigdy już nie będzie takie jak kiedyś.
Źródło

Mam nadzieję, że "Powrotu Godzilli" nie będzie.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 21 Cze 2019, 04:18 »
Porównanie bardzo trafne, z wyjątkiem tego, że forum już od bardzo dawna nie jest spokojne, Godzilli kręci się tu pokaźna wataha (lub raczej kilka watah), i nie bardzo widzę kogo można by nazwać falangą, chyba że Adminów :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 22 Cze 2019, 10:59 »
Cześć.

Pożegnanie: jako się już w HP rzekło, poczuwam się do wykonania niewypowiedzianej sugestii "wyp...laj". Po prostu nie pasuję, jak zwykle. A z władzami nie mam siły ani ochoty walczyć.

Szerokości,

W. Natorf
A weź zostań. Ostatnio tak mało kłótni na forum :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
« 22 Cze 2019, 15:08 »
Cześć

« 22 Lip 2019, 13:41 »
A weź zostań. Ostatnio tak mało kłótni na forum :P
Mówisz i masz ;p Ale nie mam siły chwilowo - świeżo po wyjeździe i w huk roboty.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 22 Lip 2019, 13:44 »
;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

« 22 Lip 2019, 15:10 »
"Tak było, nie zmyślam" :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....