Autor Wątek: Słupsk-Gdynia  (Przeczytany 773 razy)

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Słupsk-Gdynia
« 29 Maj 2019, 20:09 »
Udało mi się namówić znajomego na wyjazd rowerowy. Dla niego będzie to pierwsza w życiu dłuższa (dwudniowa!!!) wycieczka rowerowa.
Taka trasa wyklikała mi się na mapie. Czy ktoś znający tamte tereny mógłby rzucić okiem i ewentualnie skorygować to co mi się wymyśliło? Przede wszystkim chciałbym ominąć piaszczyste odcinki i zaliczyć jakieś ładne punkty widokowe.
Tak żeby zanęcić i zachęcić a nie zniechęcić nowego adepta turystyki rowerowej :)
To jak? Pomożecie?
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline nie.dzielny

Odp: Słupsk-Gdynia
« 29 Maj 2019, 21:59 »
Powiedz to człowiekowi który za oknem ma morze :))
Charakter trasy został wybrany zgodnie z życzeniem. Mają być właśnie pola-lasy i ładne widoki.
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
« 29 Maj 2019, 22:07 »
Na pewno Kamienica Królewska-Mirachowo - bardzo przyjemny asfalt przez piękny kompleks leśny. Dobrymi leśnymi szutrówkami możecie też zjechać nad jezioro Lubygość, uwielbiam klimat. Moje sylwestrowe trasy biegowe :)

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 30 Maj 2019, 00:53 »
Droga między Rogulewem i Koleczkowem jest dosyć nieprzyjemna - wąska, kręta i z dużym ruchem. To dosyć krótki odcinek, ale możecie go łatwo ominąć tymi małymi dróżkami od południa.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 30 Maj 2019, 08:51 »
Przede wszystkim polecam jak zawsze mapę nawierzchni którą prowadził Turysta.
Po 2 swego czasu wrzuciłam tu na forum kilka opisów przejażdżek i zdaje się że powinna tam być co najmniej jedna w podobnym zakresie.
Po 3 - mapa 'Polska niezwykła'

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
« 31 Maj 2019, 15:48 »
Dokładnie - polecieć nad morzem aż na Hel a z Helu tramwajem do Gdyni/Sopotu/Gdańska i dokręcić po DDRce wzdłuż morza.

Offline nie.dzielny

« 31 Maj 2019, 18:42 »
Dziękuję wszystkim za porady.
@szy: raczej będę trzymał się płn-wsch brzegu jeziora Lubygość. Parę atrakcji tam widzę ...
@miki150: dzięki, trasa skorgowana
@magda: mapy znane i wykorzystane przy wytyczaniu trasy

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum