Autor Wątek: Częstochowa - Santiago de Compostella  (Przeczytany 772 razy)

Offline Mężczyzna miloszjura

• Miasto: częstochowa
  • Na forum od: 08.06.2019
Częstochowa - Santiago de Compostella
« 8 Cze 2019, 09:48 »
Szukam kogoś kto wybrał by się na wyprawę rowerową z Częstochowy do Santiago de Compostela w Portugalii na przełomie sierpnia i września do przejechania jest 3000 tys km myślę ze cała wyprawa zajmie około miesiąc czasu zastanawiałem się również nad wyprawą z Lourdes do Santiago z tym ze potrzebny jest transport rowerów z Polski do Francji. Czekam na jakieś wasze spostrzeżenia może jest ktoś kto odbył taką wyprawę i może coś mi doradzić bądź przyłączyć się do mnie Jestem nowy na forum moje rejony to Jura Krakowsko Częstochowska jeśli ktoś chciałby pojeździć po Jurze również zachęcam do kontaktu. Poruszam się rowerem crossowym po ścieżkach leśnych ale częściej asfaltowych. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich rowerzystów

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
z Częstochowy do Santiago de Compostela w Portugalii
Santiago jest w Hiszpanii  ::)
Jeśli Ci to jakoś pomoże, to mam 4 książki na temat różnych wariantów trasy do Santiago. Trzy rowerowe, jedna piesza.

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
Proponuje drogę francuską, szlak pieszy jest przejezdny dla rowerów, aczkolwiek pierwszy odcinek z St Jean Pied du Port do Ronecvalles proponowanym przejechać asfaltem. Więcej tam pchania roweru niźli jazdy.
Co do transportu roweru albo samolot albo Flixbusem. W tym ostatnim wiąże się to z koniecznością spakowania rower w torbę transportową. Później można tą torbę nadać do polskiego albergue w Santiago.
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Mężczyzna piterbajk

• Miasto: Wieluń
  • Na forum od: 21.07.2016
Robiłem podobną trasę rok temu, ze względów logistycznych zdecydowaliśmy jechać jednak w drugą stronę i zaczęliśmy wyprawę w Porto. Polecam bardzo.
Więcej szczegółów na https://www.facebook.com/PrzezSwiatNaBlacie. Jeśli masz jakieś pytania to zapraszam do kontaktu przez fanpage, chętnie pomogę ;) Niedługo postaram się zamieścić większą relację na forum.

Offline Mężczyzna Skuszewiak

• Miasto: Birmingham
  • Na forum od: 07.04.2016
Ja myślę o tym już od dłuższego czasu. Pewnie bym był zainteresowany. A ile dziennie jesteś w stanie zrobić kilometrów???

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum