Autor Wątek: Green Velo: Węgorzeo - Przemyśl  (Przeczytany 614 razy)

Offline Mężczyzna Adek

• Miasto: Giżycko
  • Na forum od: 26.08.2017
Green Velo: Węgorzeo - Przemyśl
« 8 Cze 2019, 11:40 »
Mam na imię Władek, 61 lat, mieszkam w Giżycku, rower typu SAM, treking z osprzętem Deore.

Termin – wyjazd najwcześniej 17 czerwca, ponieważ 16 jest 65 rocznica ślubu rodziców. Może być trochę później. Wyprawa na okres ok. 1 m-ca. Istnieje możliwość przedłużenia, ponieważ już nie pracuję, a mieszkam sam.

Trasa – Green Velo od Węgorzewa do Przemyśla, szczegóły do ustalenia, jak również miejsce wyjazdu i zakończenia.

Miałem długą przerwę w jeżdżeniu, ale w ubiegłym roku jechałem z Giżycka do Gronowa, czyli Granica Państwa z Obwodem Kaliningradzkim, dalej wzdłuż wybrzeża do Świnoujścia. Początkowo planowałem powrót pociągiem, ponieważ to był już prawie koniec lata, ale ze względu na dość dobrą pogodę i kondycję lepszą niż się spodziewałem, to również wróciłem rowerem do Giżycka zbliżoną trasą. Zjechałem jedynie do Malborka. Przez miesiąc przejechałem ok. 2 tys. km, ale w tym były postoje: 3 dni – Hel, 2 dni – Gdańsk, 2 dni – Łeba, 2 dniu - Ustka, 2 dni – Świnoujście,  4 dni – Puck przymusowy, ponieważ miałem awarię bagażnika tylnego. Był dzień, że przejechałem tylko 30 km, ale bywały też i takie dni, że ok. 130 km. Przewiduję średni dystans dzienny ok. 50-70 km. Nie interesuje mnie robienie kilometrów, a wyprawa rekreacyjno-turystyczna. Całkowity planowany dystans wyprawy według http://greenvelo.pl/utworz-plan to ok. 1 tys. km. Preferowane drogi to asfaltowe i ścieżki rowerowe, ale zdarzają się także leśne, polne itp. Czas i miejsce noclegu nie są dla mnie istotne, tak że ważne, żeby była woda i możliwość dokonania zakupów żywności. Jazda  w deszcze jest możliwa, ponieważ mam sakwy Crosso. Chyba że jest b. silna ulewa i ze względów bezpieczeństwa lepiej przeczekać.

Wyprawa ekonomiczna, że tak to określę, ponieważ przez wiele lat miałem poważne  problemy ze zdrowiem i stan finansów mi na inną nie pozwala. Czyli, spanie w namiocie, jeśli się da to na dziko, ale czasami trzeba jednak zjechać na camping. Wyżywienie we własnym zakresie – mam kuchenkę turystyczną na gaz. W ubiegłym roku podczas miesięcznej wyprawy wydałem ok. 1.400 zł.

Zwiedzanie — lubię zwiedzać zabytki, stare miasta, Parki. Nie przepadam za zwiedzaniem obiektów sakralnych, a uczestnictwo w mszach i nabożeństwach mnie nie interesuje.

Offline Mężczyzna robertcb

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 23.12.2012
Odp: Green Velo: Węgorzeo - Przemyśl
« 15 Cze 2019, 13:16 »
Witaj Władek.

Ciekawa propozycja

Jeśli posiadasz paszport to może trasę wydłużyć do Lwowa?
Start to z dojazdem pociągiem z Warszawy (nie wiem czy do Węgorzewa się da)
Ja mam sprawę do załatwienia 18 czerwca i od 19 jestem wolny.

Pozdrawiam

Robert.

Offline Mężczyzna Adek

• Miasto: Giżycko
  • Na forum od: 26.08.2017
Odp: Green Velo: Węgorzeo - Przemyśl
« 17 Cze 2019, 09:29 »
Witaj Robert

Niestety, ale nie mam aktualnego paszportu. Wczoraj na 65 rocznicy ślubu dostałem propozycję wyjazdu do sanatorium na Ukrainę pod koniec lipca, tak że już jutro składam wniosek o nowy paszport.

Pozdrawiam,
Władek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum