Autor Wątek: Piękny Zachód 2019  (Przeczytany 14565 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Piękny Zachód 2019
« 7 Wrz 2019, 13:30 »
Rapsik rzeczywiście w tym sezonie to ma mocno pod górkę, ale na wiosnę pewnie entuzjazm do jazdy wróci ;)

Znowu wpadki organizacyjne, podobno część zawodników musiała przeczekiwać zamknięte drogi z powodu rajdu samochodowego, tak więc ta obecna sytuacja na wyścigu to jest nie do końca miarodajna.

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 7 Wrz 2019, 17:50 »

Znowu wpadki organizacyjne, podobno część zawodników musiała przeczekiwać zamknięte drogi z powodu rajdu samochodowego, tak więc ta obecna sytuacja na wyścigu to jest nie do końca miarodajna.

Chyba 2 lata temu trafiłem na te zawody rajdowe, akurat jeździłem sobie po kotlinie kłodzkiej ( swoją drogą bardzo widowiskowe te zawody). Faktycznie, ten fragment drogi jest na czas zawodów całkowicie zamknięty i nie ma opcji żeby przejechać. Ale spokojnie można ten fragment drogi ominąć idąc łąką na azymut. Fakt, mało to profesjonalne w kontekście zawodów no ale nie trzeba jechać inną trasą. Kilkaset metrów pieszo i sprawa załatwiona , sam tak wtedy zrobiłem.

No i byłem z wizytą na trasie. Bogdana Adamczyka spotkałem na krzyżówce w Ścinawce średniej a wielu innych zawodników spotkałem na trasie do Karłowa ( oni jechali oczywiście w kierunku Radkowa). Na punkcie kontrolnym w Kudowie Zdrój spotkałem Pawła Miłkowskiego i jeszcze jednego zawodnika , którego numeru niestety nie pamiętam. Paweł już wtedy nie jechał w wyścigu, wycofał się i czekał na rodzinę.

Punkt przygotowany bardzo fajnie. Smaczna zupa , przepak, ciasto , ciepłe napoje.

Offline Mężczyzna Kamilo

• Miasto: Belgia
  • Na forum od: 09.07.2017
« 8 Wrz 2019, 11:43 »
Bogdan potwierdził swoja moc i ze sporą przewagą meduje się na pierwszym miejscu, co ciekawe jechał bez lemondki i bardzo na lekko.

podium tez już znane :

1.Bogdan Adamczyk - 40:49:13
2.Cezary Wójcik       - 44:02:06
3.Paweł Sojecki        - 44:33:30

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 8 Wrz 2019, 12:25 »
Król jest tylko jeden!
Bogdan kolejny raz udowodnił, że jest najmocniejszy w Polsce, z czołowymi zawodnikami z tego Pucharu Polski wygrał aż o 3,5h. I też dopiero na takiej trasie widać jakim bezsensem jest wspólna klasyfikacja pucharu dla openowców i solowców. W równej rywalizacji, gdzie wszyscy jadą na tych samych zasadach, gdzie trzeba jechać bez jazdy na kole - widać, że solowcy wypadają sporo lepiej, zwycięzca PP, który jeździł tylko Open jest daleko z tyłu i nie wiadomo czy w ogóle imprezę ukończy, bo jest na styk z limitem wynoszącym 50h.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 8 Wrz 2019, 12:33 »
Bogdan potwierdził swoja moc i ze sporą przewagą meduje się na pierwszym miejscu, co ciekawe jechał bez lemondki i bardzo na lekko.
Też zauważyłem. Jestem bardziej objuczony jadąc Tour de Miedwie (68km)  ;D
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 8 Wrz 2019, 12:41 »
Bogdan ma nowy rower na którym wcześnie jechał PBP i pewnie dlatego nie ma jeszcze lemondki. Wysyłanie zaproszeń na "MP"w ostatniej chwili to też średni pomysł. Bo niby jak wpleść to w kalendarz startów na dany rok?
Napiszę jeszcze o jednej sprawie, która też jest trochę kontrowersyjna. Chodzi o przydział numerów startowych na BBT. W poprzedniej edycji uczestnicy PP dostali kilkanaście numerów startowych za "zasługi". O kolejności startu powinny decydować czasy uzyskane na BBT.
Gratulacje dla Bogdana.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 8 Wrz 2019, 12:55 »
Napiszę jeszcze o jednej sprawie, która też jest trochę kontrowersyjna. Chodzi o przydział numerów startowych na BBT. W poprzedniej edycji uczestnicy PP dostali kilkanaście numerów startowych za "zasługi". O kolejności startu powinny decydować czasy uzyskane na BBT.
Gratulacje dla Bogdana.

To się raczej nie zmieni, bo w taki sposób organizator promuje swój cykl imprez, w końcu jego prawo. Tak więc chcąc mieć wyższe miejsce startowe trzeba ten cykl jeździć. Ale jest przynajmniej sprawiedliwie, bo reguły rozstawienia są znane dla wszystkich, nie ma możliwości np. ustawienia się razem z mocnymi kolegami. No i to wszystko ma znaczenie dla zawodników Open, bo w Solo to już prawie żadna różnica.

Offline Kobieta Anulka177

• Miasto: Kotlina Kłodzka
  • Na forum od: 28.08.2018
« 9 Wrz 2019, 21:45 »
Raps niestety miał wypadek. Wjechało w niego auto, upadł na asfalt i potrzaskał się mocno. Będę wiedział coś więcej, jak wróci z prześwietlenia.
Rozmawiałam z człowiekiem, nie wjechało w niego auto, chciał uniknąć wypadku, odjechał w bok i upadł. Był trochę potłuczony, ale humor mu dopisywał. I nie sądzę, by była to wina organizatora imprezy, to się mogło wydarzyć na pierwszym lepszym treningu. Taki sport.

A sama impreza naprawdę wyśmienita, osób może było niewiele, ale za to zadbano o nich, jak mało gdzie. Wszystkie punkty świetnie zaopatrzone, trasa trudna, ale chyba właśnie o to chodziło w tym maratonie, porządne medale imienne i inne gadżety. Na bogato. Do tego dwa spotkania integracyjne, żeby ludzie mogli się lepiej poznać, pogadać. Prawdę mówiąc ja, jako żona zawodnika, nie widziałam żadnych wad w organizacji. Jesli jakieś wpadki były w innych latach, to teraz nic takiego nie miało miejsca. Mąż z przyjemnością powróci na tę trasę, bo jechał z kontuzją, więc uważa, że następnym razem jest w stanie poprawić czas przejazdu.  :D
Uchodzić za idiotę w opinii kretyna to wyszukana przyjemność ceniona wśród smakoszy.

« 9 Wrz 2019, 22:22 »
Jako kibic odniosłem wrażenie, że w imprezie brało udział tylko kilku herosów na aero maszynach, którzy walczyli w "Mistrzostwach Polski". Daremne było szukać jakiegoś zdjęcia z wjazdu na metę innych zawodników. Nie było ich aż tak wielu i można to było ogarnąć.
Co prawda później pojawiło się kilka zdjęć z PK i wręczenia nagród za "mistrzostwa", ale była to musztarda po obiedzie.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 10 Wrz 2019, 00:15 »
Nigdzie nie pisałem o winie organizatora. Pisałem jedynie, że puszczanie kolarzy niektórymi drogami to proszenie się o kłopoty. Taką właśnie drogą jest DW 434.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Wrz 2019, 09:47 »
A sama impreza naprawdę wyśmienita, osób może było niewiele, ale za to zadbano o nich, jak mało gdzie. Wszystkie punkty świetnie zaopatrzone, trasa trudna, ale chyba właśnie o to chodziło w tym maratonie, porządne medale imienne i inne gadżety. Na bogato. Do tego dwa spotkania integracyjne, żeby ludzie mogli się lepiej poznać, pogadać. Prawdę mówiąc ja, jako żona zawodnika, nie widziałam żadnych wad w organizacji. Jesli jakieś wpadki były w innych latach, to teraz nic takiego nie miało miejsca. Mąż z przyjemnością powróci na tę trasę, bo jechał z kontuzją, więc uważa, że następnym razem jest w stanie poprawić czas przejazdu.  :D

Skoro byłaś na mecie - to może wiesz jak to było z czasami przejazdu paru zawodników, bo wg monitoringu nie zgadzają się uzyskane czasy z czasem startu i mety. Przykładowo Twój mąż startował o 14.33, na metę dojechał o 16.21, więc realnie zrobił czas 49h 48min, natomiast ma wpisany wynik 48h 40min, czyli różnica jest 68min, tyle co "korekta startu". Ale korekta startu nie temu służy, w tym przypadku coś źle mogło zostać skonfigurowane. Stąd moje pytanie do osoby co była na mecie - czy to było spowodowane jakimś odjęciem przez sędziów czasu (np. omijania tego rajdu samochodowego), czy też to jest błąd systemu monitoringu?

Większe znaczenie to ma w przypadku Czarka Urzyczyna, który startował o 14.48, a dojechał o  17.19, czyli realnie trasa zajęła mu 50h 31min, co by znaczyło, że przekroczył limit i imprezy nie ukończył. A ma wpisany czas 49h 28min, znowu różnica taka sama jak "korekta startu"
« Ostatnia zmiana: 10 Wrz 2019, 09:53 Wilk »

« 10 Wrz 2019, 10:10 »
To chyba chodzi właśnie o ten rajd samochodowy przezktóry cześć zawodników utknęła na trasie. Czytałem o tym gdzieś na fejsie.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Wrz 2019, 10:56 »
To chyba chodzi właśnie o ten rajd samochodowy przezktóry cześć zawodników utknęła na trasie. Czytałem o tym gdzieś na fejsie.

Najpewniej tak, bo to w sumie tylko chyba dwóch zawodników dotyczy.

Offline Mężczyzna Kałuża na Drodze

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 17.07.2019
« 10 Wrz 2019, 11:31 »
Mistrzostwa Polski w ramach Dużego Pięknego Zachodu zdecydowanie najtrudniejsze ultra jakie było mi jechać , ze względu na dystans,przewyższenia, pogodę oraz czas w jakim należy się zmieścić. Dodatkowym utrudnieniem była strata nawigacji elektronicznej w połowie trasy ale na szczęście lata wyjeżdżone na sakwach z papierową mapą się przydały. Organizacyjnie poziom Mistrzowski ,punty dobrze oznaczone (znalazłem wszystkie mimo że nie mogłem zoomować mojego GPS-u ) jedzenie bardzo smaczne szczególnie te w Lubsku (jakieś takie chińskie czy coś ) . Na starcie stawiła się  czołówka Polskiego Ultra (kilka osób brakowało z przyczyn osobistych lub zdobywają jakieś azjatyckie przełęcze pozdro Paweł ;-) więc wiedziałem że łatwo nie będzie . Wywalczyłem 4 miejsce z czego bardzo się cieszę . Polecam każdemu imprezy w PP oraz MP .

Offline Mężczyzna Cezar

• Na forum od: 28.07.2017
« 10 Wrz 2019, 13:23 »
Skąd tyle negatywnych ocen?  W ogóle  dlaczego takie oceny z perspektywy ekranu komputera? Poczekajcie i poczytajcie relacje  uczestników. 
Rzeczywiście rozgrywanie kilku imprez w jednym czasie powoduje trochę zamieszania. Ale po czym poznać pionierów ? po strzałach w plecach. Czy takie mistrzostwa sie przyjmą czas pokaże...
 Jechałem w pierwszej edycji BBT (wtedy ImagisTour )- ileż tam było błędów i niedociągnięć.
Jedni jadą w takiej imprezie, aby potwierdzić swoją dobrą formę, zdobywając przy okazji jakieś trofea przygotowane przez organizatora. Inni bo im pasuje w kalendarzu, albo żeby zaliczyć kolejne ultra. Jeszcze ktoś, aby przejechać ciekawą trasę i zresetować się po trudnym okresie w pracy. Wszyscy lubimy ultra dystanse i mamy możliwość wyboru imprezy. Na szczęście.

PS. Ja stając na starcie nie miałem złudzeń co do swojej formy i szans. Nie miałem zamiaru wygrywać a walczyć mogłem jedynie z samym sobą. Zjadałem całe jedzenie na punktach, dojadałem jeszcze dzikimi jabłkami po drodze :) A na Puchaczówce zostalismy we trzech "uwiezieni" przez organizatora rajdu samochodowego który najpierw obiecał że nas puści za ok 20 minut, a potem stwierdził że nie może nas puścić. Więc cos objeżdżaliśmy, prowadziliśmy rowery po polu pod górę a kolejni sędziowe rajdu samochodowego dawali nam wykluczające się komunikaty. Jeden, ze możemy już jechać a za chwilę, że nie. Takie przygody.  Była neutralizacja nas zawodników.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum